Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Επισκόπηση τύπου 27/5/2013

Επισκόπηση τύπου 27/5/2013

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και οι τριβές που προκαλεί, η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, οι φορολογικές δηλώσεις που έρχονται και οι παγίδες που κρύβουν είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Φορολογικές δηλώσεις". Η εφημερίδα γράφει "πρακτικές απαντήσεις σε 11 κλασικές απορίες πολιτών που αφορούν την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δηλωθούν τα προστατευόμενα τέκνα, τα διαζύγια και οι κατοικίες των φορολογουμένων παρέχει το υπουργείο Οικονομικών".

ΕΘΝΟΣ: "Η λιτότητα τρόμαξε και τον Σόιμπλε". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "απομακρύνεται από την πολιτική της σκληρής λιτότητας το Βερολίνο. Οι οδυνηρές επιπτώσεις από την εφαρμογή της υποχρεώνουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να αναθεωρήσει την πολιτική του έναντι του ευρωπαϊκού Νόμου. Θεωρείται αναγκαία την οικονομική στήριξή του".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εκπληρώνονται τα πρωτόκολλα & οι προφητείες της αποκάλυψης". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Προφήτης Δανιήλ προβλέπει ότι η Ευρωζώνη θα διαλυθεί, σαν τις προηγούμενες αυτοκρατορίες. Τι συμβολίζει το Θηρίο της Αποκάλυψης με τα δέκα κέρατα και τα επτά κεφάλια. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο πίσω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο! Η κρίση του δολαρίου προετοιμάζει το σκηνικό για το Μεγάλο Πόλεμο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ""Σύνταξη στα 55 για 1 εκατ. ασφαλισμένους". Σύμφωνα με την εφημερίδα "δικαίωμα για σύνταξη στα 55 που μπορούν να το εξασκήσουν οποτεδήποτε από σήμερα και μέσα στα επόμενα χρόνια, υπό την αίρεση νέων αιφνιδιαστικών αλλαγών στο ασφαλιστικό, έχουν κατοχυρώσει περίπου 1 εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες, είτε είναι γονείς με ανήλικα ή με 3 παιδιά είτε δεν έχουν παιδιά είτε είναι χωρισμένα ζευγάρια είτε έχουν 1 ή 2 ενήλικα παιδιά είτε είναι χήροι είτε διέκοψαν για κάποιο διάστημα την εργασία τους λόγω ασθένειας είτε ακόμη και αν έχουν διαδοχική ασφάλιση, με τελευταίο φορέα και πάντως με τα περισσότερα χρόνια ασφάλισης στα Ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ - τραπεζών) και το Δημόσιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Νέο χαστούκι για τα Ταμεία". Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα ασφαλιστικά ταμεία, σχεδόν ένα χρόνο μετά το «κούρεμα» των ομολόγων τους, που τους κόστισε περίπου 13 δισ., χάνουν και τη θέση που κατέχουν σε «βαριά χαρτιά» τραπεζών. Θα πουλήσουν άρον άρον σε ευτελείς τιμές εκατομμύρια δικαιώματα προς όφελος των ξένων funds, καθώς δεν θα συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων".

ΕΣΤΙΑ: "Δαιδαλώδεις φορολογικές δηλώσεις". Η εφημερίδα τονίζει ότι "επί χρόνια γράφουμε ότι οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει να απλουστευθούν. Αλλά γίνεται το αντίθετο. Αντί να απλουστεύονται, περιπλέκονται διαρκώς. Το αποτέλεσμα είναι να μπερδεύονται οι φορολογούμενοι και να καταφεύγουν σε φοροτεχνικούς".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Χάνουν, μένουν". Η εφημερίδα γράφει ότι "εγκλωβισμένοι στη γραμμή που έχουν χαράξει προσέρχονται στο μέγαρο Μαξίμου και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, για να συζητήσουν σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που δοκιμάζει τις μεταξύ τους σχέσεις. Αν και η ατμόσφαιρα είναι βαριά, και οι τρεις θεωρούν δεδομένο ότι δεν πρέπει να αμφισβητηθεί η συνοχή της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός δείχνει όμως ότι δύσκολα θα ξεφύγει από τις ακροδεξιές ιδεοληψίες των συνεργατών του, ενώ παραμένει το ερώτημα εάν Ευάγγ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τα προσχήματα".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Οχι Σαμαρά σε Βενιζέλο - Κουβέλη" Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα «κλικ» πιο δεξιά ετοιμάζεται να στρίψει το τιμόνι της κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να πάρει αποστάσεις και ταυτόχρονα να διαχωρίσει τη θέση της Νέας Δημοκρατίας από την ατζέντα που από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ετοιμάζονται να θέσουν υπόψη του Μεγάρου Μαξίμου, με «αιχμή του δόρατος» το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο".

ΤΑ ΝΕΑ: "Απολύσεις με ...τηλεκοντρόλ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετά τη δυστοκία και τις καθυστερήσεις που καταγράφηκαν από τα υπουργεία στην υπόδειξη προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συγκεκριμένων φορέων προς κατάργηση, έχει αναλάβει τώρα το Μαξίμου να τρέξει το εγχείρημα. Στο πλαίσιο αυτό αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της αναδιάρθρωσης των δομών της ΕΡΤ ή του κλεισίματος κάποιων, ενώ ανάλογη τύχη θα έχουν και άλλες ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέο τραπεζικό τοπίο. Αλλάζουν όλα σε 15 ημέρες". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο αποκορύφωμά της βρίσκεται η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, η οποία εκτιμάται πως κάτω από τις όποιες συνθήκες θα έχει διεκπεραιωθεί ως το τέλος Ιουνίου, ώστε οι τράπεζες να έχουν τον χρόνο να προχωρήσουν σε νέες εκδόσεις. Οι εκδόσεις αυτές είναι που θα χρηματοδοτήσουν και την πραγματική οικονομία".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εβδομάδα ιδιωτικοποίησης για μαρίνες και αεροδρόμια". Η εφημερίδα τονίζει ότι "κρίσιμη θεωρείται η τρέχουσα εβδομάδα για την πορεία του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, καθώς είναι προγραμματισμένη η υποβολή ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση λιμανιών και αεροδρομίων".


Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου