Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Καλό(???) Μήνα!!!


Φεβρουάριος 2010, ή κουτσοφλέβαρος, ή φορομπήχτης, ή ο Θεός να μας φυλάει!!!

«Καυτός» μήνας ξεκινά από σήμερα για την οικονομία, καθώς τις επόμενες 15 ημέρες, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για μισθούς, φόρους και ασφαλιστικό, ενώ τρία κρίσιμα ευρω-ραντεβού μας βάζουν σε κλοιό Βρυξελλών.

Υπό την πίεση της Ε.Ε. και των αγορών για άμεση λήψη μέτρων, το οικονομικό επιτελείο θα παίζει τα... ρέστα του με αποφάσεις για μισθούς και φόρους, ενώ την Τρίτη θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τον νέο φόρο που θα επιβληθεί για το ασφαλιστικό.

Τις επόμενες 15 ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις για την εισοδηματική πολιτική, την ανεξαρτητοποίηση της στατιστικής υπηρεσίας, την έκδοση 10ετούς ομολόγου και την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών.

Επίσης, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί τι μέλλει γενέσθαι με την φορολογική κλίμακα, ρυθμίσεις από τις οποίες προσδοκόνται 200 εκατομμύρια ευρώ.

Από την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, η «ανάσα» των Βρυξελλών θα είναι ακόμα πιο κοντά μας: η Κομισιόν θα ανακοινώσει την γνωμοδότησή της για το Πρόγραμμα Σταθερότητας, ενόψει και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής (στις 11 του μήνα) για την οικονομία.

Στις 15 Φεβρουαρίου έπεται συνέχεια, καθώς το Πρόγραμμα Σταθερότητας θα βρεθεί στο μικροσκόπιο του Eurogroup, ενώ στην επομένη το Ecofin θα βάλει την... βούλα του στην υπαγωγή της Ελλάδας υπό καθεστώς ασφυκτικής επιτήρησης.

Αμέσως μετά το Ecofin, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ξεκινήσει περιοδεία στις ΗΠΑ, μιας και στις 22 Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθεί το 10ετές ομόλογο από το οποίο η κυβέρνηση προσδοκά να αντλήσει 3 έως 5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, αν ο δανεισμός δεν πετύχει και το Πρόγραμμα «ξεφύγει», αναμένεται βαρύτερο τίμημα...

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πυρετώδεις, με τον Γιώργο Παπανδρέου να δέχεται εισηγήσεις ακόμα και για τηλεοπτικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό και μπαράζ συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς. Προς το παρόν, πάντως, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να στείλει τα μηνύματά του μέσω της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist, την Τρίτη.

Από: star.gr

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου