Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Πως και γιατί...μια ιστορία...με νόημα...


Αλήθεια ή παραμύθια;

Έτοιμοι στις επάλξεις μοιάζουν να είναι ο πρόεδρος Σαμαράς και η δεύτερη της εκλογικής διαδικασίας Ντόρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση. Το συνέδριο δεν είναι μακριά και θα δείξει αν θα αποχωρήσει η όχι η «κόρη». Πάντως τον περιμένει στην γωνία τον στρατηγό, λέγε με Αντώνη, η κυρία στρατιώτης.

Η κόρη του Μητσοτάκη προσπαθεί, να δει τι δύναμη έχει στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αλλά ο Καλαματιανός, ξέρει καλά το παιχνίδι. Έχει έρθει σε σύγκρουση δυο τουλάχιστον φορές με το Μητσοτακέικο, βγαίνοντας νικητής και στις δυο γνωστές αυτές κόντρες.

Όλο το παιχνίδι ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο, όταν ο Σαμαράς, επέστρεψε στα πατρώα εδάφη της πολιτικής. Κάποιες συνεντεύξεις του νυν προέδρου, κάτι η εμφάνιση του «επίτιμου», κάποιες διαρρεύσεις για τον ρόλο της κόρης στο ΥΠ.ΕΞ, έδωσαν το στίγμα για το που πάει το παιχνίδι. Όλα συνηγορούσαν, πολύ διακριτικά βέβαια, στο να μην βγει η Ντόρα πρόεδρος, στην ενδεχόμενη αποχώρηση του Καραμανλή.

Ο «κουρασμένος» ήθελε να φύγει, αλλά έπρεπε να σιγουρέψει και την υστεροφημία του. Δεν ξέρεις ποτέ τι πρόκειται να προκύψει. Τον Αντώνη τον ήξερε, φίλοι από παλιά, και του είχε εμπιστοσύνη, ότι δεν θα τον βγάλει αναφερόμενο. Την Ντόρα πάλι όπως και να την δεις, δεν μπορείς να την εμπιστευτείς, φταίει το DNA του επίτιμου ίσως.

Έτσι ο Κωστάκης ήξερε τι ήθελε και θα έκανε τα πάντα για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Σαμαράς δαγκωτό λοιπόν. Τα γνωστά λαμόγια ανέλαβαν δράση και έφτιαξαν το περιβάλλον της Ντόρας να πιστεύει ότι αυτή θα είναι η επόμενη πρόεδρος. «Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά» δηλαδή.

Όμως πως θα έπαιρνε την επανεμφάνιση του Σαμαρά στην διεκδίκηση της προεδρίας, η βάση του κόμματος; Κανείς δεν μπορούσε να κάνει προβλέψεις. Πάντως ο καλαματιανός είχε ένα ισχυρό χαρτί. Την παλιά Πολιτική Άνοιξη. Σιγά -σιγά πολλά μέλη της επανέκαμψαν στην ΝουΔου. Δημιούργησαν τους πυρήνες που θα ενεργοποιούνταν σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών. Το μόνο που έλειπε ήταν το ανάχωμα σε περίπτωση άρνησης των μελών του κόμματος να δεχτούν τον Σαμαρά. Ποιος καλύτερος από τον Mr Τίποτα; Και να σου ο Αβραμό υποψήφιος κι αυτός.

Η τράπουλα είχε μοιραστεί και οι υποψήφιοι ήταν πλέον μια εναντίον τριών. Γιατί κι ο Γιωρίκας ήταν στο παιχνίδι σε περίπτωση που χρειαζόταν δεύτερη εκλογική αναμέτρηση και έχω την αίσθηση ότι δεν συμπαθεί καθόλου την «κόρη».

Η μάχη ξεκινά και στα πρώτα μέτρα προηγείται η Ντόρα με δεύτερο τον Αβραμό και τρίτο τον Αντώνη. Ο Ζορό καταγράφεται ως γραφικός. Οι επόμενες μέρες ανεβάζουν τον Σαμαρά στην δεύτερη θέση και ο Αβραμό πετάει την βόμβα. Εκλογή από την βάση. Η Ντόρα σε κρίση πανικού προσπαθεί να την ανατρέψει, ο Σαμαράς κρυφογελάει γιατί ξέρει την επόμενη κίνηση. Η προσχώρηση του Αβραμόπουλου είναι γεγονός στην πλευρά του Σαμαρά, την ώρα που βουλευτής προσκείμενος στον «Mr Τίποτα», συζητάει με την Ντόρα για την συνεργασία της κόρης με τον Δημητράκη. Και μόλις είχαν συμφωνήσει έτσι;

Η ανατροπή είναι καθολική και η «κόρη» πλέον κυνηγάει τον Αντώνη. Τα μηνύματα από την πλευρά της, ότι έχει ακάλυπτες επιταγές από τον Δήμο της Αθήνας ο Μήτσος, δεν τον φοβίζουν και ο πανικός στο Μητσοτακέικο είναι πλέον εμφανής. Όλα πάνε κατά τον «έξω από δω».

Το αποτέλεσμα δικαιώνει το σχέδιο Καραμανλή, Σαμαρά, Αβραμόπουλου. Απλά στο συνέδριο θα γίνει η αποψίλωση.

Αλήθεια ή παραμύθια;
Iznogood
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου