Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 06/10/2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 06/10/2010

Η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεβ στην Κύπρο, οι σχέσεις της Κυβέρνησης και της ΠΑΣΥΔΥ, η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και του προσωπικού της Cyta για τους ελέγχους που τους επιβάλλονται, η αποτυχημένη επιχείρηση της ΥΚΑΝ στην Αραδίππου και η αθώωση της Αστυνομίας, και η τιμή του χρυσού είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.
Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Ορφανό το φιάσκο'', γράφει ότι η Αστυνομία αθωώνει τον εαυτό της για το φιάσκο της 10ης Σεπτεμβρίου 2010 και την αποτυχημένη επιχείρηση της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών στην Αραδίππου για εντοπισμό και κατάσχεση 12 κιλών κάνναβης που εισήχθησαν στην Κύπρο από την Ολλανδία. Γράφει, επίσης, ότι ο ισοβίτης Αντώνης Προκοπίου Κίτας ζήτησε από τη δικηγόρο του να κλητεύσει τους Γιώργο Ζαβράντωνα και Θεοφάνη Χατζηγεωργίου για να καταθέσουν στη δίκη του για την κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου.
Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Αμυνα στο Κυπριακό, ένεση στην οικονομία'', γράφει ότι την ισορροπία μεταξύ των ρωσικών επιχειρηματικών συμφερόντων στην Κύπρο και των επιδιώξεων της Κύπρου στις διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του Κυπριακού, επιτυγχάνει η αποψινή άφιξη στην Κύπρο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεβ. Γράφει, επίσης, ότι η Cyta έστειλε πρόσκληση για διάλογο στους ανταγωνιστές της, ώστε να βρεθεί φόρμουλα για προβολή όλων των αγώνων ποδοσφαίρου πρώτης κατηγορίας από όλες τις συνδρομητικές πλατφόρμες.
Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Κυβέρνησης-ΠΑΣΥΔΥ'', γράφει ότι χωρίς θετικό αποτέλεσμα έληξε η χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκο Χατζηπέτρου, στο πλαίσιο της συνεδρίας της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού για τους ελέγχους που τους επιβάλλονται σε σαρωτές και αψίδες. Γράφει επίσης ότι και η Αγκυρα μεθοδεύει νέα σχέδια, με στόχο την άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τ/κ διά της ιδιωτικοποιήσεως του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου και κατεχόμενων λιμανιών.
Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Κλείνουν τα αεροδρόμια'', γράφει ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και το προσωπικό της Cyta, σε χθεσινή συνέλευση, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε διπλή απεργία μετά την άρνηση του Υπουργείου Συγκοινωνιών να τους δώσει την επιλογή για τον τρόπο ελέγχου τους κατά την είσοδό τους στην εργασία. Γράφει, επίσης, ότι ο Ρώσος Πρόεδρος θα μετακινείται στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του, με θωρακισμένη λιμουζίνα, που μπορεί να αντέξει μέχρι και πυραυλική επίθεση.
Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Επίσκεψη - σταθμός'', γράφει ότι η ρητή, σαφής και ξεκάθαρη θέση της Ρωσίας στο Κυπριακό, η οποία ταυτίζεται πλήρως με τις πάγιες θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα αποτυπώνεται στο τεράστιας στρατηγικής σημασίας τριετές σχέδιο δράσης των δύο χωρών, το οποίο θα υπογράψουν αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο οι Πρόεδροι των δύο χωρών. Γράφει, επίσης, ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε χθες ότι ''στο Κυπριακό δεν είμαστε σε άμυνα, είμαστε σε επίθεση''.
Η αγγλόγλωσση ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Δημόσιοι υπάλληλοι: όχι άλλες παραχωρήσεις'', γράφει ότι η ΠΑΣΥΔΥ αρνήθηκε χθες να κάνει άλλες παραχωρήσεις που θα βοηθούσαν στο να χαλιναγωγηθεί το κρατικό μισθολόγιο. Γράφει, επίσης, ότι διαρροή καυσίμων ανάγκασε χθες ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος C130 να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, και ότι το αεροσκάφος προερχόταν από την Ελευσίνα και μετέφερε αξιωματικούς και κληρωτούς της ΕΛΔΥΚ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στη Μαλούντα.
Η εβδομαδιαία ''Financial Mirror'', υπό τον τίτλο ''Ο χρυσός κτυπά 1.340 δολάρια, καθώς κατολισθαίνει το δολάριο'', γράφει ότι η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 1,8% σε ύψη ρεκόρ την Τρίτη, καθώς το δολάριο έπεσε έναντι του ευρώ και η πρόσφατη αστάθεια στις χρηματαγορές έδωσε ώθηση στη ζήτηση για το μέταλλο ως απόθεμα ασφαλούς αξίας. Γράφει, επίσης, ότι Κύπρος και Κουβέιτ υπέγραψαν χθες στη Λευκωσία σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας, ανοίγοντας το δρόμο των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς.
Από: ΚΥΠΕ
Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου