Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 11/10/2010

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 11/10/2010



Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην αντικατοχική πορεία των Μορφιτών, η διατήρηση καναλιών επικοινωνίας από την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ στην Τουρκία και την Κύπρο, οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού για τις προτάσεις του Προέδρου Χριστόφια και τα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον όσων εκφράζουν διαφορετικές θέσεις, καθώς και ο τερματισμός έργου που δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία χωρίς προσφορά, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Λύση μόνο με επιστροφή της Μόρφου'', γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας στην αντικατοχική πορεία των Μορφιτών, διαμήνυσε ότι, χωρίς την επιστροφή της Μόρφου υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού. Γράφει, επίσης, ότι νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ με αναφορές στις προεδρικές εκλογές του 2013, με αφορμή αναφορές του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης ταλανίζεται από την επιθυμία του να είναι προεδρικός υποψήφιος.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Χωρίς προσφορά έδωσαν έργο 1. εκατ.'', γράφει ότι η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη βάζει φρένο στη διαδικασία που επέλεξε η Διεύθυνση της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού να αναθέσει, χωρίς διαγωνισμό προσφορών, σε ιδιωτική εταιρεία την προμήθεια και ανάπτυξη λογισμικού συστήματος αυτοματοποίησης γραφείου. Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, αποκαλύπτει ότι σύντομα θα μετατεθούν 90 αστυνομικοί που υπηρετούν στο Αρχηγείο.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Ολομέτωπη επίθεση του ΑΚΕΛ κατά ΔΗΣΥ και άλλων...'', γράφει ότι πυρά κατά βούληση εξαπέλυσε χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, επιτιθέμενος προς όσους διατυπώνουν διαφορετικές θέσεις από εκείνες του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόσο στο Κυπριακό όσο και στα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Γράφει, επίσης, ότι πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία ο πρώτος Μαραθώνιος, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Λευκωσίας με αφορμή τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Σφήνα από τη Μέρκελ'', γράφει ότι, διατηρώντας κανάλια επικοινωνίας με Αγκυρα και Λευκωσία, η Γερμανίδα Καγκελάριος παρουσιάζεται έτοιμη να βοηθήσει στο Κυπριακό, τα ευρωτουρκικά και την εκτόνωση των σχέσεων ΝΑΤΟ-ΕΕ. Γράφει, επίσης, ότι πολλά ψάρια που αλιεύονται στα παράλια της Τουρκίας και φθάνουν στην κατεχόμενη Κερύνεια σε ψυκτικούς θαλάμους, σύμφωνα με τις παραγγελίες Τουρκοκυπρίων, φαίνεται πως τελικά καταλήγουν σε ψαραγορές και ψαροταβέρνες της Λεμεσού και της Πάφου.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Τροχοπέδη στο απευθείας'', γράφει ότι οι προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας απαντούν στους κύκλους εντός της ΕΕ που προωθούν θέσεις ενάντια στα συμφέροντα της Κύπρου σε σχέση με το απευθείας εμπόριο, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ. Γράφει, επίσης, ότι ο κ. Κυπριανού, σχολιάζοντας την προετοιμασία της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό και το τί θα πρέπει να αναμένεται, είπε ότι εκείνο που θα πρέπει να επιδιωχθεί είναι να καταγραφεί αντικειμενικά η κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο.

Από: ΚΥΠΕ

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου