Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Επισκόπηση τύπου 21/2/2013


Επισκόπηση τύπου 21/2/2013

Η απόρριψη ως αντισυνταγματικής, της εφεδρείας των Δημοσίων υπαλλήλων από το πρώτο μνημόνιο, οι επενδυτικές συμφωνίες με τον Γάλλο πρόεδρο, η επιστροφή των επενδυτών από το Κατάρ και οι φόβοι για κοινωνικές αντιδράσεις είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σε ποιους οδηγούν τα 550.000.000 του Σάμπι Μιονί". Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα τροπή στις έρευνες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Ο λογαριασμός του Φώτη Μπόμπολα και ο ρόλος της Κέρι Γουόνγκ και του Σταύρου Παπασταύρου. Ονόματα-βόμβες στις offshore που μετέχουν στο fund που λειτουργούσε σαν κουμπαράς για να εξαφανίζουν οι μεγαλόσχημοι τα χρήματά τους".

ΕΘΝΟΣ: "Σύνταξη για 160.000 χωρίς όριο ηλικίας". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σειρά νομοθετημένων ρυθμίσεων ευνοεί την έξοδο στη σύνταξη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Τα προαπαιτούμενα έτη ασφάλισης κυμαίνονται από 20 έως 37 κατά περίπτωση. Αρκεί να έχει θεμελιωθεί δικαίωμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Η ευχέρεια που αποκτούν οι ασφαλισμένοι δεν απεμπολεί το δικαίωμά τους να παραμείνουν εργαζόμενοι, χωρίς να θίγονται από τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ψυχοτρονικά υπερόπλα για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ρωσία και Αμερική κατέχουν όπλα, που "τηλε-κατευθύνουν" την σκέψη και τις πράξεις μας. Αυτά τα όπλα επιτίθενται στο κεντρικό νευρικό σύστημα των θυμάτων επηρεάζοντας τα κύτταρα του εγκεφάλου και αλλάζοντας την ψυχολογική τους κατάσταση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εκανε φτερά η εισφορά αλληλεγγύης". Η εφημερίδα γράφει ότι "non paper του διοικητή του ΟΑΕΔ, που έχει παραδοθεί στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, αποκαλύπτει ότι ο Οργανισμός δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από τα 600 εκατ.που έχουν συγκεντρωθεί από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμησητης ανεργίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γαλλικές μπίζνες σε ενέργεια, νερά, έργα". Η εφημερίδα γράφει ότι "έντονο ενδιαφέρον από γαλλικούς ομίλους για αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ και συμμετοχή στην εκμετάλλευση φυσικού αερίου και πετρελαίου. Το παρασκήνιο της επίσκεψης Ολάντ στην Αθήνα".

ΕΣΤΙΑ: "Η ψυχολογία της οικονομίας". Η εφημερίδα τονίζει ότι "όπως ορθώς έχει τονίσει στο παρελθόν ο Πρωθυπουργός, η οικονομία είναι κατά 50% ψυχολογία. Αυτήν την ψυχολογία λοιπόν,προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταρρακώσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κομματα της αντιπολιτεύσεως ομού μετά των διαφόρων συνδικαλιστών που καλούν τον κόσμο "να ξεσηκωθεί".

Η ΑΥΓΗ: "Αποκεφαλισμός με νέο κούρεμα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "το αδιέξοδο και του νέου Μνημονίου τρίτου κατά σειρά, προεξοφλεί ο εκτροχιασμός των εσόδων και τον δεύτερο μήνα του έτους, γεγονός που καθιστά την επαναφορά προγράμματος αδύνατη. Στα 461 εκατ.η υστέρηση των εσόδων Ιανουάριο-Φεβρουάριο. Εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 3 δισ.μέχρι το τέλος του έτους".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αγροτεμάχια. Πως θα γλιτώσετε φόρο". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έως τα τέλη Μαρτίου έχουν προθεσμία οι φορολογούμενοι προκειμένου να προχωρήσουν σε δήλωση και διόρθωση των στοιχείων και αγροτεμαχίων. Την ίδια στιγμή για όσους μπουν στον πειρασμό να μην δηλώσουν τα αγροτεμάχιά τους, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι θα θεσπιστούν μια σειρά από δικλίδες ασφαλείας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Παράνομη η εφεδρεία". Η εφημερίδα υποστηρίζει "μπλόκα στην εφεδρεία του 2011 βάζει η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας, που αφορά περισσότερους από 6.000 υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα."

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "SOS για θερμό κοινωνικό επεισόδιο". Σύμφωνα με την εφημερίδα "κοινωνική έκρηξη ύστερα από απρόβλεπτο γεγονός και άμεσες πολιτικές εξελίξεις.Αυτές είναι οι δύο βασικές διαπιστώσεις των πολιτικών ηγεσιών, του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς και των Ευρωπαίων και των Αμερικανών."

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Φρένο Ρεν σε άμεσες απολύσεις". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "φρένο στα δημοσιεύματα περί τελεσιγράφου από την τρόικα προς την Αθήνα να προχωρήσει άμεσα σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων βάζει η Κομισιόν. Καθοριστική η απορρόφηση 25.000 υπαλλήλων σε κενές θέσεις του Δημοσίου".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Φέσια από ενοίκια: 5 τρόποι για να πάρετε τα λεφτά σας". Η εφημερίδα γράφει ότι "τα όπλα για να νικήσετε τους κακούς νοικάρηδες. Οδηγός για ιδιοκτήτες ακινήτων που έμπλεξαν με μπαταχτσήδες.Βήμα-βήμα η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κληρώνει το αγροτικό". Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι εκπρόσωποι των αγροτών και από τα 34 μπλόκα θα πραγματοποιήσουν σήμερα στον κόμβο της Νίκαιας σύσκεψη, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού την πορεία των κινητοποιήσεων, ύστερα από ένα μήνα στο δρόμο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εργατιά-αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μεγάλα κοινά απεργιακά συλλαλητήρια, εργαζομένων, φτωχής αγροτιάς, αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας και γυναικών των λαϊκών στρωμάτων σε όλη τη χώρα. Μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο."

ΤΑ ΝΕΑ: "Δημόσιο: Θολό τοπίο με τις απολύσεις". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ορατός παραμένει ο κίνδυνος των απολύσεων από το Δημόσιο, ενόψει και της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα. Εκπρόσωποι της Κομισιόν επιχειρούν να καθησυχάσουν την Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως στην παρούσα φάση αρκεί το σχέδιο κινητικότητας".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ρωσία και ΗΠΑ "ζυγίζουν" Τσίπρα". Η εφημερίδα γράφει ότι "κορυφώνεται το ενεργειακό παζάρι για την Ελλάδα. Οι μεγάλοι ανιχνεύουν την επόμενη μέρα. Τα αδιέξοδα Σαμαρά στις ιδιωτικοποιήσεις. Ο ρόλος Λάτση, Βαρδινογιάννη, Μελισσανίδη".

6ΜΕΡΕΣ: "Δώρο στην τρόικα και η παραλιακή". Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "στο σφυρί όλες οι δημόσιες εκτάσεις από τον Πειραιά έως το Σούνιο με το νέο επενδυτικό νόμο. Στο ίδιο πακέτο Ελληνικό και Αστέρας Βουλιαγμένης, στο παιχνίδι ξανά οι Καταριανοί. Εκχωρούν τα τουριστικά φιλέτα στο ελεγχόμενο από τους δανειστές ΤΑΙΠΕΔ".

City Press: "Δεν έχω δεν πληρώνω...." Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέα μείωση στα δημόσια έσοδα το Φεβρουάριο. Οι ρυθμίσεις οφειλών εξαγγέλονται, αλλά δεν πραγματοποιούνται".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ""Στα... πράσα γιατρός με φακελάκι.- Συνελήφθη διευθυντής ορθοπεδικής κλινικής στο Κιλκίς".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ""Μηνύματα στήριξης- "Παράθυρο" για ευρω-ομόλογο ανοίγει η συμφωνία Κομισιόν- Ευρωβουλής". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της, λέει η Τρόικα. Συμφωνία-σταθμός του Συμβουλίου Υπουργών με το Ευρωκοινοβούλιο για τόνωση της ανάπτυξης στις χώρες του Μνημονίου".

ΚΕΡΔΟΣ: "Κατάρ ξανά για το Ελληνικό- Τι ενδιαφέρει τους Γάλλους". Η εφημερίδα γράφει ότι "ελπίδες ουσιαστικής τόνωσης του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα δημιουργεί η επιστροφή του Κατάρ στη διεκδίκηση του Ελληνικού αλλά και το επενδυτκό ίχνος που άφησε πίσω του η επίσκεψη του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολάντ στη χώρα μας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ισχυρό γαλλικό "παρών" στην πορεία ανάκαμψης". Η εφημερίδα τονίζει ότι "πολύπλευρη στήριξη στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, μέσω πραγματοποίησης επενδύσεων, συμμετοχής στο υπό εξέλιξη ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και παροχής τεχνογνωσίας για τη βελτίωση της λειτουργίας της κρατικής μηχανής, θα προσφέρει στην Ελλάδα η Γαλλία".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου