Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 24/2/2013


Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 24/2/2013

Οι τροϊκανοί που έρχονται, η προσπάθειες για την ανεργία και την ανάπτυξη της κυβέρνησης σε ένα περιβάλλον ύφεσης, οι απολύσεις στο δημόσιο και οι σκέψεις για το ΦΠΑ, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ : Θεσσαλονίκη - Η κρίση "γεννάει" εκτρώσεις. Η ανεργία δεν αφήνει περιθώρια στα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : Οι τροϊκανοί φακελώνουν 10.000 παπάδες- Το εωσφορικό τάγμα της νεοταξικής ελίτ μέσω πολλαπλού "ερωτηματολογίου" μεξοδεύει το ξε-κλήρισμά τους.

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : Τα "τρωκτικά" του Δημοσίου στη φάκα ! Απολύσεις επίορκων, κυνήγι για πτυχία - μαϊμού και επιδόματα- τα αποκαλυπτήρια της κλοπής.

Η ΑΥΓΗ : "Μαμή" εξελίξεων ύφεση και ανεργία- ο Σαμαράς φοβάται κατάρρευση μέχρι τον Ιούνιο.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ : Εξαγοράστε τώρα ένσημα - οι νέες ρυθμίσεις για όλα τα ταμεία- αναλυτικός οδηγός.

Η ΕΠΟΧΗ : Γη, Σκουριές και ύδωρ- "Ανάπτυξη" και επενδύσεις τριτοκοσμικής έμπνευσης- Καταστολή και ποινικοποίηση αγώνων για όσους αντιστέκονται.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : Από τις εφορίες η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών - όλο το σχέδιο του ΔΝΤ - Μεταβατικό στάδιο από τον Ιούλιο, μέσω του ΙΚΑ.

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ : Κάρτες-στεγαστικά : κρυφοί άσοι για κούρεμα 50%-80%- Λύσεις που σώζουν τους υπερχρεωμένους.

ΚΕΡΔΟΣ : Συνωστισμός funds στην Αθήνα- Τι γυρεύουν στην Ελλάδα οι μεγάλοι ξένοι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Το ΠΑΣΟΚ του ... 5% ελέγχει το κράτος! - Τα πρόσωπα (που κρατάνε τις καρέκλες) στα υπουργεία και στους οργανισμούς.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : Ζημιά 5 δισ. στα ταμεία από τις εθελούσιες- Οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν το κόστος των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων- Αναμένεται νέο κύμα εξόδου στον τραπεζικό τομέα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Νέες σαρωτικές αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση- Σχεδιάζουν ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα, που θα λειτουργεί όπως τα εξατομικευμένα και ανταποδοτικά ασφαλιστικά συμβόλαια των ιδιωτικών εταιρειών.

Ο ΛΟΓΟΣ : Δέκα "τρικ" για να περιορίσετε τη σπατάλη τροφίμων.

ΤΟ ΒΗΜΑ : ΦΠΑ αυθημερόν ! - Ο υφυπουργός οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης προαναγγέλλει : θα αποδίδεται αυτόματα από τις επιχειρήσεις- Οι πρωταθλητές της φοροδιαφυγής σε Αττική, Λάρισα, Ηράκλειο, Χανιά, Άργος, Πάτρα, Καβάλα, Καλαμάτα.

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : Σχέδιο Β΄στο Δημόσιο με απολύσεις από το 2014- Δεξαμενή οι 25.000 "διαθέσιμοι" του 2013- Οι αποχωρήσεις προαπαιτούμενο για τις δόσεις, σύμφωνα με την τρόικα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ : Οι πυρήνες του χρυσού- Το Ελντοράντο των Καναδών- Ο "κόκκινος στρατός" του Σύριζα στις Σκουριές- Άκης, Πάχτας, Παπακωνσταντίνου έδωσαν για 11 εκατ.Ευρώ, χρυσό 40 δισ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ : Θέλει η κυβέρνηση επενδύσεις;- Στις Σκουριές κρίνεται η αξιοπιστία της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ : Το colpo grosso των εθνικών εργολάβων- Μαζεύουν δισ. ακόμα και για έργα- φαντάσματα- Με αυτουργία υπουργών και "αμαρτωλούς" νόμους.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ : Λίστα φωτιά με 27 που ψάχνει το ΣΔΟΕ - Στο στόχαστρο υπουργοί, εφοπλιστές, μεγαλοκατασκευαστές, φαρμακευτικές εταιρείες, αθλητικοί παράγοντες, κλπ.

FREE SUNDAY : Μάχη με το χρόνο - κυβέρνηση: τι ελπίζει, τι φοβάται- Σ. Ρομπόλης : "ανεργία στο 30%, τα ασφαλιστικά ταμεία σε κίνδυνο"- Βρυξέλλες : η ύφεση απειλεί την Ευρωζώνη.

REAL NEWS : "Δεν πουλάμε σε ασύμφορες τιμές"- Ο πρόεδρος του ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας Τ.Αθανασόπουλος αποκαλύπτει στη R τη στρατηγική που θα επιλεγεί για Ελληνικό, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΕΥΑΘ και 34 κρατικά ακίνητα.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου