Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 4/2/2013


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 4/2/2013

Ο διορισμός του Σπύρου Σταυρινάκη στη θέση του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, η οικονομία της Κύπρου και το ακραίο σενάριο της Pimco για τις μελλοντικές κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, και το συλλαλητήριο που διοργανώνει το εκλογικό επιτελείο του Σταύρου Μαλά, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η “Αλήθεια”, υπό τον τίτλο “Το τελευταίο βόλεμα (;)”, αναφέρεται στον διορισμό του Σπύρου Σταυρινάκη στη θέση του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και γράφει ότι, μόλις 13 ημέρες του έμειναν στην εξουσία, αλλά ο Πρόεδρος Χριστόφιας συνεχίζει την τακτική της άλωσης της κρατικής-πολιτειακής μηχανής με άτομα της δικής του εμπιστοσύνης. Γράφει, επίσης, ότι κορυφαία στελέχη του στρατεύματος βαθμολογήθηκαν δυσμενώς, για να παραχθούν ΑΚΕΛικοί, και την ερχόμενη Πέμπτη αρχίζει στο Ανώτατο Δικαστήριο η εκδίκαση των προσφυγών των αξιωματικών που βαθμολογήθηκαν δυσμενώς. Επίσης, γράφει ότι απίστευτες ουρές, αναμονή και ασυνεννοησία συνθέτουν ένα τριτοκοσμικό σκηνικό στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η “Σημερινή”, υπό τον τίτλο “Άναψαν φωτιές για τον διορισμό Σταυρινάκη”, γράφει ότι θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους της αντιπολίτευσης έχει ξεσηκώσει η αιφνίδια απόφαση του Προέδρου Χριστόφια να προχωρήσει σε διορισμό του Σπύρου Σταυρινάκη ως Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, επικαλούμενος το δίκαιο της ανάγκης. Γράφει, επίσης, ότι 36χρονος Ελληνοκύπριος συνελήφθη χθες από τις κατοχικές “αρχές”, όταν επιχείρησε να επισκεφθεί συγγενικά του πρόσωπα στο Καϊμακλί, με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του. Επίσης, γράφει ότι αεροσκάφος των ρουμανικών αερογραμμών, στο οποίο επέβαινε και ο Ελλαδίτης ποδοσφαιριστής Γκεντζόγλου, έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Ιταλία, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Ο “Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο “Σενάριο €10,1 δις από Pimco”, γράφει ότι τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για την Κύπρο, καθώς στα €10,1 δισεκατομμύρια ευρώ φέρεται να υπολογίζει τις μελλοντικές κεφαλαιακές ανάγκες τραπεζών και συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων το ακραίο σενάριο της Pimco, εμμένοντας στις αρχικές της θέσεις. Γράφει, επίσης, ότι συνεχίζονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατοίκων της κοινότητας Πέρα Χωρίου – Νήσου, οι οποίοι ζητούν να κλείσουν αμέσως τα δύο χημικά εργοστάσια που δραστηριοποιούνται εκεί. Επίσης, γράφει ότι απαιτήθηκαν 40 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας για να βρεθεί τρόπος να διαγράφονται οι νεκροί από τους εκλογικούς καταλόγους.

Η “Χαραυγή”, υπό τον τίτλο “Όλοι στο ‘Ελευθερία’ “, γράφει ότι σε παλλαϊκό συλλαλητήριο υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά αναμένεται να μετατραπεί σήμερα στο στάδιο “Ελευθερία – Τάσσος Παπαδόπουλος” η συναυλία που διοργανώνεται από το επιτελείο του υποψήφιου. Γράφει, επίσης, ότι καθήκοντα Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας αναλαμβάνει από σήμερα ο Σπύρος Σταυρινάκης και ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δεν προβαίνει σε αντισυνταγματικές ενέργειες. Επίσης, αναφέρεται σε δήλωση του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλή Αλετράρη ότι η Κύπρος δεν παύει να ανησυχεί πολύ για τις εξελίξεις όσον αφορά την κλιματική αλλαγή.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου