Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Επισκόπηση τύπου 22/2/2013

Επισκόπηση τύπου 22/2/2013

Ο σχεδιασμός για την αλλαγή του νόμου για επενδύσεις και ανάπτυξη, η πρόταση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κράτος, σύνταγμα από την επιτροπή Σοφών και η ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Νόμος πάρτα όλα για επενδυτές και ανάπτυξη". Η εφημερίδα γράφει ότι "με στόχο να προσελκύσει επενδύσεις η κυβέρνηση κατέθεσε, έπειτα από τέσσερις μήνες κωλυσιεργίας, το νέο αναπτυξιακό νόμο. Απλοποιεί τη διαδικασία, παρέχει εργαλεία για βελτίωση της ρευστότητας και ανοίγει πολλά παράθυρα εύνοιας σε επενδυτές, επιχειρήσεις και κλάδους της οικονομίας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ηλεκτρονικά φέτος όλες οι δηλώσεις". Η εφημερίδα γράφει ότι "τέλος οι επτά δόσεις για τον φόρο εισοδήματος μετά τη δραματική κατάρρευση των εσόδων. Το υπουργείο Οικονομικών πήρε άρον άρον πίσω την απόφασή του για το επίδομα βιβλιοθήκης των δικαστών. Νέα μέτρα "βλέπουν" οι εφοριακοί".

ΕΘΝΟΣ: "Σαφάρι για τη "λούφα και παραλλαγή". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης πιάνουν δουλειά. Αποστολή τους είναι να εντοπίσουν τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, τους συστηματικά απόντες αλλά και όσους χρησιμοποιούν πλαστά δικαιολογητικά για να ανέβουν στην κλίμακα της ιεραρχίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η άγνωστη συνέντευξη Γκιόλβα για τα Ελληνικά Υπερόπλα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε λίγα χρόνια η ελληνική ιστορία θα γράψει ότι οι αποκαλύψεις που κάναμε εδώ και έναν χρόνο σχετικά με το μείζον ζήτημα των ελληνικών υπερόπλων άνοιξε για "κάποιους" διάπλατα τις πύλες του Κορυδαλλού".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η τελική πρόταση για τη ρύθμιση δανείων". Η εφημερίδα γράφει ότι "4 χρόνια περίοδος χάριτος με πληρωμή μόνο τόκων και επιτόκιο 1,5%. 25.000 ευρώ πλαφόν στο οικογενειακό επίδομα. 180.000 πλαφόν στην αντικειμενική αξία α' κατοικίας. Μηδενικές δόσεις για ανέργους χωρίς άλλο εισόδημα".

ΕΣΤΙΑ: "Φαύλος κύκλος φόρων-υφέσεως". Η εφημερίδα τονίζει ότι "βασική προγραμματική θέσις της ΝΔ ήταν η δραστική μείωσης των φόρων. Προ των εκλογών ο κ.Σαμαράς δεν έπαυε να λέη - και ορθώς- ότι με τόσο υψηλούς συντελεστές φόρου όχι μόνον δεν θα ηυξάνοντο τα δημόσια έσοδα, αλλά θα εντείνοντο η ύφεσις και τελικώς θα διογκούτο και το έλλειμμα".

Η ΑΥΓΗ: "Πρωτοβουλία για τη δημοκρατία". Σύμφωνα με την εφημερίδα "στη σύσταση Ομάδας Εργασίας για την εκπόνηση προγράμματος Δημοκρατικής Ανασυγκρότησης του Κράτους και της κοινωνίας προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσμα Τσίπρα για τη σύσταση μετώπου απ`όλες τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις, που θα βάλει τέλος στους σχεδιασμούς των κυρίαρχων για συνταγματοποίηση του Μνημονίου και θα θέσει σε κίνηση τη διαδικασίαγια τους αναγκαίους διαρθρωτικούς, θεσμικούς και πολιτικούς μετασχηματισμούς".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τα κριτήρια για την επιστροφή ΦΠΑ". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η επιστροφή ΦΠΑ, ύψους 3 δισ.ευρώ, τόσο στους ιδιώτες όσο και στις επιχειρήσεις. Μέχρι στιγμής έχουν οριστικοποιηθεί εκείνα βάσει των οποίων θα πρέπει ορισμένες υποθέσεις να πηγαίνουν για έλεγχο και οι άλλες να ξεκαθαρίζονται άμεσα και να πηγαίνουν για επιστροφή".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ανοίξαμε και σας περιμένουμε". Η εφημερίδα γράφει ότι "γη και ύδωρ δίνει η κυβέρνηση στους επενδυτές παρακάμπτοντας την περιβαλλοντική νομοθεσία, αγνοώντας την πολιτιστική κληρονομιά και παρέχοντας πρωτοφανείς χρηματοδοτικές διευκολύνσεις αλλά και φοροαπαλλαγές."

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Εισπρακτική εταιρεία το ΙΚΑ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρόλο "ράμπο οφειλών" προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία αναλαμβάνει πλέον το ΙΚΑ. Αυτό έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη της Τρόικας, καθώς παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Διακοίνωση στον ΟΗΕ για την ελληνική υφαλοκρηπίδα". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε μια αποφασιστική κίνηση κατοχύρωσης της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων έναντι των τουρκικών αμφισβητήσεων προέβη η Αθήνα, καταθέτοντας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, δια της διπλωματικής οδού, ρηματική διακοίνωση, με την οποία κοινοποιεί στο διεθνή οργανισμό και κατ`επέκταση στη διεθνή κοινότητα τις θέσεις της όσον αφορά την έκταση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Καταναλωτικά δάνεια:Πως να τα κουρέψετε έως 80%". Η εφημερίδα γράφει ότι "ιδανική μέθοδος για υπερχρεωμένους. Η στρατηγική που βγάζει τη θηλιά από το λαιμό σας. Οι κρυφοί άσοι για να έχετε το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μαμούθ νομοσχέδιο για εξπρές επενδύσεις". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ρυθμίσεις που μειώνουν τη γραφειοκρατία και την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης και υλοποίησης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συνεχίζουν οι αγρότες στα μπλόκα του αγώνα". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "να συνεχιστεί η πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς, με στόχο η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης, αποφασίστηκε στη σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων που πραγματοποιηθήκε χτες το μεσημέρι στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας, στη Λάρισα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τα δίνουν όλα για τις επενδύσεις". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαδικασίες-εξπρές για αδειοδότηση μεγάλων επενδύσεων σε διάστημα 45 ημερών, απλοποίηση των διαδικασιών, καθώς και φορολογικά κίνητρα προβλέπει ο νέος επενδυτικός νόμος, με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις ώστε να επανεκκινήσει η οικονομία".

6ΜΕΡΕΣ: "Ανάσα περίμεναν, θηλιά τους δίνουν". Η εφημερίδας υποστηρίζει ότι "ήξεις-αφήξεις του υφυπουργού Ανάπτυξης στη Βουλή για το σχέδιο νόμου. Προαναγγέλει μείωση στο μισό της περιόδου χάριτος. Καταπέλτης η ΕΚΠΟΙΖΩ, καταγγέλει ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις απαιτήσεις των τραπεζιτών".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Η κρίση χτύπησε και την πίτα με γύρο!"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σταθεροί φορο-κανόνες για μεγάλες επενδύσεις- Ισχυρά κίνητρα με τον νέο αναπτυξιακό νόμο που κατατέθηκε στη Βουλή". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προβλέπεται η δημιουργία φορολογικών αποθεματικών, καθώς και μείωση ή απαλλαγή απο τέλη και ειδικούς φόρους. Με διαδικασίες -εξπρές, το αρόγερο σε 45 ημέρες, θα αδειοδοτούνται μεγάλες στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις".

ΚΕΡΔΟΣ: "Καινοτομίες για επενδύσεις- Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος επενδυτικός νόμος με πλήθος νέων ρυθμίσεων". Η εφημερίδα γράφει ότι "οι επενδυτές θα παρακάμπτουν τη γραφειοκρατία με self-assessment. Ολες οι επενδύσεις πάνω απο 50 εκατ. θα περνούν απο τη Βουλή. Καταργείται η εγγυητική επιστολή για τις στρατηγικές επενδύσεις".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πύλη εισόδου επενδυτών φτιάχνει η Morgan Stanley". Η εφημερίδα τονίζει ότι "πύλη εισόδου επενδυτών στην Ελλάδα, μέσω του Χρηματιστηρίου, των τραπεζών, του ΤΑΙΠΕΔ και των αποκρατικοποιήσεων, οργανώνει η Morgan Stanley".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου