Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Επισκόπηση τύπου 25/2/2013


Επισκόπηση τύπου 25/2/2013

Η προσπάθεια απόδρασης με κινηματογραφικό τρόπο του ισοβίτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων, το κυνήγι οφειλετών από το κράτος, η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ και η απονομή των ΟΣΚΑΡ είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κυνήγι σε... όσους χρωστούν στο κράτος". Η εφημερίδα γράφει "με τέσσερα χτυπήματα στους φορολογουμένους το υπουργείο Οικονομικών θα προσπαθήσει να αυξήσει τα δημόσια έσοδα για να «μπαλώσει» -όπως όπως- τη «μαύρη τρύπα» του Προϋπολογισμού, η οποία τον πρώτο μήνα του 2013 έφτασε τα 240.000.000 ευρώ".

ΕΘΝΟΣ: "Το πόρισμα για διαθεσιμότητα στο Δημόσιο". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο τρόπο μοριοδότησης εισηγήθηκε η ομάδα εργασίας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Στο «κόκκινο» για έξοδο η κατηγορία των 54.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου, εκ των οποίων 35.000 είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Στο απυρόβλητο όσοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και όσοι έχουν ειδικά προσόντα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αφανίζουν στο Γυμνάσιο την Ελληνική Γλώσσα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "στη Γραμματική που διδάσκεται και στις τρεις τάξεις «ξεχάστηκαν» πέντε γράμματα. Μετά από 4.000 χρόνια οι νεοταξίτες προωθούν την... «φωνητική» γραφή. Σύμφωνα με την «γραμματική» και τη «φωνολογία» τους - ή καλύτερα να πούμε «φονολογία;» - στα φωνήεντα αναφέρονται μόνο τα: α, ε, ι, ο, ου και απουσιάζουν τα φωνήεντα: η, υ, ω!!! Παρομοίως, και από τα σύμφωνα... ξεχάστηκαν δύο, δηλαδή το ξ και το ψ!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αεροθρίλερ στις φυλακές". Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "οι θεαματικές αποδράσεις Παλαιοκώστα από τις Φυλακές Κορυδαλλού, με ελικόπτερο, βρήκαν επίδοξο μιμητή τον Π. Βλαστό. Η επιχείρηση όμως αυτή τη φορά απέτυχε. Επειτα από μάχη των συνεργών του Βλαστού με τους φρουρούς, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί και τους περίμεναν, το ελικόπτερο υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στο προαύλιο των Φυλακών Τρικάλων. Τραυματίες ο Π. Βλαστός και ο μηχανικός του ελικοπτέρου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ετσι μπλόκαραν τη μεγάλη απόδραση". Η εφημερίδα γράφει "τα ισχυρά του αντανακλαστικά έδειξε χθες το κράτος και μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας κατάφερε να αποτρέψει μια νέα (τρίτη στη σειρά) κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο, αυτή τη φορά από το βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Τρικάλων!".

ΕΣΤΙΑ: "Πρόκλησις Τσίπρα για νέες εκλογές". Η εφημερίδα τονίζει ότι "ενώ δεν έχουν συμπληρωθή παρά μόνον οκτώ μήνες από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου -οι οποίες μάλιστα έγιναν σε συνέχεια των εκλογών της 6ης Μαΐου- ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί νέες εκλογές".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δάνεια. Τετραετές πάγωμα δόσεων". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "διακόσιες χιλιάδες δανειολήπτες εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τετραετές πάγωμα των δόσεων από ενυπόθηκες οφειλές, την οποία επεξεργάστηκε το υπουργείο Ανάπτυξης και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Μάρτιο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Δανειολήπτες σε ομηρία". Σύμφωνα με την εφημερίδα "αλλάζει προς το χειρότερο το πλαίσιο προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ενώ ετοιμάζεται νόμος «ασπιρίνη» για τους υπόλοιπους δανειολήπτες. Η κυβέρνηση, αντί να λάβει πρόνοια υπέρ των αδυνάτων που απώλεσαν πάνω από το ένα τρίτο του εισοδήματός τους, προωθεί την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, υιοθετεί ελάχιστη καταβολή δόσης και γενικώς βάζει φραγμό στον δρόμο των πολιτών προς τα Ειρηνοδικεία".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "«Κυβερνά» ακόμα ο Παπακωνσταντίνου". Η εφημερίδα γράφει ότι "έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η κυβέρνηση δεν έχει απομακρύνει ακόμα από τις θέσεις τους τους συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι δεν διστάζουν ακόμη και να κάνουν αναθέσεις σε εταιρείες offshore, ενώ οι ίδιοι εμφανίζονται ως συνεργάτες στις συγκεκριμένες εταιρείες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Εφτάψυχο το ΠΑΣΟΚ!". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την πρόσφατη ρήση Βενιζέλου περί... εφτάψυχης γάτας θυμήθηκαν πολλοί στο ΠΑΣΟΚ: η συμμετοχή των μελών του κόμματος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των συνέδρων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Χθες το βράδυ η Ιπποκράτους ανακοίνωσε ότι ψήφισαν 112.718 άτομα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εμφανώς ικανοποιημένος, δήλωσε ότι το κόμμα του αντέχει, αλλάζει και αγωνίζεται. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν την Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή".

6ΜΕΡΕΣ: "Πυρά εκ των έσω για τη φοροκαταιγίδα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "μήνυμα προς την κυβέρνηση για να προχωρήσει με πιο γενναία βήματα στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος καθώς εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα μισθωτών και συνταξιούχων στέλνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος στην ετήσια έκθεση που δημοσιοποιείται σήμερα".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Συμμετοχή-έκπληξη στις εκλογές των συνέδρων".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανοικτά τρία μέτωπα". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αναζητείται συμβιβαστική λύση με την τρόικα για τις απολύσεις, τη φορολογία, τις τράπεζες. «Αγκάθι» η αποχώρηση 25.000 από το Δημόσιοι. Εναλλακτικά σενάρια για την αύξηση των εσόδων. Στο τραπέζι η κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Αγκάθι» στις συζητήσεις με την τρόικα η εφεδρεία". Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάθε μήνα θα παρακολουθεί η τρόικα την πορεία εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας ή της διαθεσιμότητας των 25.000 υπαλλήλων του Δημοσίου μέχρι το τέλος του 2013, γεγονός το οποίο ασκεί πίεση στα συναρμόδια υπουργεία για την εφαρμογή της δέσμευσης του μνημονίου και αποτρέπει τις υπεκφυγές".

Iznogood


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου