Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 10/9/2012


Επισκόπηση τύπου 10/9/2012

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και οι ενστάσεις της τρόικας για το πακέτο των μέτρων είναι τα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ζούγκλα το Δημόσιο!". Η εφημερίδα γράφει ότι "στη ζούγκλα του ελληνικού Δημοσίου, εκτός από το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία, που αποτελούν δομικά χαρακτηριστικά του, «βασιλιάς» παραμένει το απόλυτο χάος. Σκόπιμη ή μη σε όλο το φάσμα του κρατικού μηχανισμού κυριαρχεί το «μπάχαλο», αρχής γενομένης από τις 28.000 αρμοδιότητες (!) που ασκούν συνολικά οι δημόσιες υπηρεσίες, αλληλοκαλύπτοντας τις περισσότερες φορές η μια την άλλη".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Που πας ρε Λοβέρδο;". Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε μια περίοδο κατά την οποία τα συστημικά κόμματα καταρρέουν και το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας τα τελευταία χρόνια απαξιώνεται, διασύρεται και αποσύρεται ο Ανδρέας Λοβέρδος μαζί με κάποια ορφανά του Σημίτη επιχειρούν να νεκραναστήσουν τον συρρικνωμένο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας στήνοντας νέο μαγαζάκι που φιλοδοξεί να μας σώσει μέσα απ τον ... εκσυγχρονισμό του συστήματος".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Στην πυρά οι άνω των 53".  Η εφημερίδα γράφει "μπορεί η τρόικα να επιμένει για 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ετοιμάζει σχέδιο για 300.000 «απολύσεις» μέσω της πρόωρης σύνταξης αντί της εφεδρείας!".

ΕΘΝΟΣ: "Ζυγίζουν τα μέτρα οι δύο «τρόικες»". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συντονισμένες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τις αξιώσεις της τρόικας καταβάλλουν οι κυβερνητικοί εταίροι. Οι εκπρόσωποι των δανειστών απέρριψαν μέτρα 2,5 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε τον πρωθυπουργό και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να εστιάσουν την προσοχή τους σε δύο κατευθύνσεις: να περιορίσουν τις απώλειες στα χαμηλά εισοδήματα και να εξασφαλίσουν την αποδοχή αναπτυξιακών προτάσεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ελληνική υπόθεση οι «προφητείες» του Νοστράδαμου!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "δηλώνει λοιπόν ο ίδιος ο Νοστράδαμος ότι απλώς παρουσιάζει τις προφητείες του Πλουτάρχου! Αυτό το εκπληκτικό γεγονός δεν είναι κάτι το οποίο είναι άγνωστο στο κοινό. Υπάρχει μάλιστα και χειρόγραφο βιβλίο του Νοστραδάμου στο Λούβρο και ένα αντίγραφο αυτού του βιβλίου που εκλάπη από έναν Ελληνα «Αρσέν Λουπέν», δηλ. Φαντομά!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απολύσεις στο Δημόσιο απαιτεί η Τρόικα". Η εφημερίδα γράφει ότι "απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ζητά επιμόνως η Τρόικα, η οποία απορρίπτει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και θέτει παράλληλα υπό αμφισβήτηση τις προβλέψεις της κυβέρνησης για εξοικονόμηση δαπανών σε τέσσερις κρίσιμους τομείς, με αποτέλεσμα να βρίσκονται «στον αέρα» 3 δισ. ευρώ από τα 11,8 δισ. ευρώ του πακέτου περικοπών για τη διετία 2013-2014".

ΕΣΤΙΑ: "Γνήσιος «Τσιπρανδρέου»!". Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν κάποιος μιμείται και αντιγράφη τον πατέρα και τον υιό Παπανδρέου, αυτός είναι ο κ. Τσίπρας. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πραγματικός «Τσιπρανδρέου»!".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δάνεια: Τέσσερις προτάσεις για τη ρύθμισή τους". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιμήκυνση των δανείων και πάγωμα πληρωμής των δόσεων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο «πακέτο» των μέτρων που  διαπραγματεύονται το υπουργείο Ανάπτυξης και η Ελληνική Ενωση Τραπεζών".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Στον αέρα δόση και κυβέρνηση" Η εφημερίδα γράφει ότι "οι Τροϊκανοί απαιτούν να γίνουν πλήρως αποδεκτές οι προτάσεις τους, προκειμένου η Ελλάδα να πάρει σε... δόσεις τη δόση των 31 δισ. ευρώ! Πρακτικά, το αίτημα Σαμαρά προς τον πρόεδρο της Ε.Ε. κ. Ρομπάι -να δοθεί ολόκληρη η δόση των 31 δισ. ευρώ, διαφορετικά η ελληνική οικονομία δεν έχει καμία πιθανότητα να ανακάμψει- οι τεχνικοί ετιτηρητές (Τρόικα) το απέρριψαν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αυτά δηλώνουν οι σταρ της πίστας". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καλοπληρωμένους, «φτωχαδάκια» και κατόχους μεγάλης ακίνητης περιουσίας περιλαμβάνει η λίστα με τα δηλωθέντα εισοδήματα πασίγνωστων καλλιτεχνών για τη διετία 2008-2009.Την ώρα που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καλούνται εκ νέου να πληρώσουν τον βαρύ λογαριασμό των νέων μέτρων, η φοροδιαφυγή εξακολουθεί να οργιάζει".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Κλυδωνισμοί και αγωνία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Θρίλερ με την τρόικα. Ζητά απολύσεις - Σκληρές διαπραγματεύσεις". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε κρίσιμη καμπή η πορεία της δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς η προσδοκώμενη θετική αξιολόγηση της οικονομίας από την τρόικα θα κρίνει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και το αίτημα της επιμήκυνσης. Εμπλοκή στις χθεσινές διαπραγματεύσεις, ενώ αύριο ο πρωθυπουργός συναντάται με τον Μ. Ντράγκι και την Παρασκευή συνεδριάζει το Eurogroup"

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Διαφωνίες των κομμάτων για τα νέα οριζόντια μέτρα". Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκκρεμές παραμένει το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ.
ευρώ, ενώ οι προθεσμίες για την οριστικοποίησή του πιέζουν πλέον ασφυκτικά την κυβέρνηση. Για να εξετάσουν το θέμα οι κυβερνητικοί εταίροι συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου την Τετάρτη. Παραμένουν οι ενστάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για τα μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα που έχουν ενταχθεί στο πακέτο".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου