Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 14/9/2012


Επισκόπηση τύπου 14/9/2012

Η ρευστότητα με την οποία θα ενισχυθεί η αγορά και η συνεδρίαση του Eurogroup στη Λευκωσία είναι τα κυρίαρχα θέματα των πρωτοσέλιδων των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πάτησε νάρκη ο Στουρνάρας". Η εφημερίδα γράφει ότι "ένας ελιγμός της τελευταίας στιγμής του πρωθυπουργού και των αρχηγών Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη έσωσε την κυβέρνηση από την πρώτη μεγάλη ήττα της στη Βουλή. Ο πανταχόθεν βαλλόμενος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας πάτησε... νάρκη που δεν εξερράγη, μια και απεσύρθη άρον άρον η τροπολογία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens".

ΕΘΝΟΣ: "Παράταση ψηφίζουν Γαλλία και ΔΝΤ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παράθυρο για επιμήκυνση άνοιξε, χθες, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, μετά το μπαράζ συναντήσεων που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σιωνιστές εναντίον Πειραιώς Σεραφείμ και οι 70 Ελληνες Illuminati". Σύμφωνα με την εφημερίδα "πίσω από την Κρίση που χτύπησε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σκοτεινές δυνάμεις. Δυνάμεις που χτύπησαν συγκεκριμένα την Ελλάδα, την χώρα του Πνεύματος και του Πολιτισμού!...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μήνυμα Βρυξελλών για ευρωομόλογο". Η εφημερίδα γράφει ότι "συντονισμένες κινήσεις στήριξης για Ελλάδα και ευρώ. Σχέδιο για κοινή διαχείριση μέρους του δημοσίου χρέους της ευρωζώνης θα προτείνει ο Ρομπέι στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου".

ΕΣΤΙΑ: "Συνταγή καταστροφής στην φορολογία". Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο εξαιρετικό άρθρο του κ. Χριστόφορου Ματιάτου που δημοσιεύθηκε στο προχθεσινό φύλλο της «Εστίας», γίνεται αναφορά στο βιβλίο «Δημοσιονομική Οικονομία» που συνέγραψαν προ ημίσεος αιώνος (1963) οι Γάλλοι καθηγητές Μπροσιέ και Ταμπατονί. Εγραψαν λοιπόν στο βιβλίο τους οι δύο συγγραφείς -και μεταφέρει ο κ. Ματιάτος- ότι «τίποτε δεν είναι χειρότερο από ένα φορολογικό σύστημα περίπλοκο, σε διηνεκή αλλαγή»".

Η ΑΥΓΗ: "Σε άτακτη υποχώρηση". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ναυάγιο για την κυβέρνηση στο μέτωπο της Siemens χθες στη Βουλή, εξέλιξη που σηματοδοτεί την απαρχή ενός κύκλου πολιτικής κινητικότητας αλλά και αστάθειας, μόλις τρεις μήνες μετά τις εκλογές".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ξεμπλοκάρουν οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί με στόχο την άμεση αξιοποίηση". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το υπουργείο Περιβάλλοντος ζητά από τους ενδιαφερόμενους φορείς να συμπληρώσουν το καταγραφικό δελτίο μέχρι την επόμενη Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, σε μια προσπάθεια να αποτυπωθεί η ταυτότητα του κάθε συνεταιρισμού".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Λευκή πετσέτα από ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ για τη Χρυσή Αυγή". Η εφημερίδα γράφει ότι "η λευκή ψήφος από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι συμμετείχαν στα γεγονότα στο Μεσολόγγι, τη Ραφήνα κ.α., προκαλεί πολλά ερωτήματα για τη στάση της Αριστεράς".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "«Ενεση» ρευστότητας 1,4 δισ. ευρώ στην αγορά". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με ρευστότητα ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ θα ενισχυθεί η αγορά σταδιακά έως τον ερχόμενο Μάρτιο, καθώς με συμφωνία που υπεγράφη χθες ξεμπλοκάρουν ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση, τα δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Νικήστε τις τράπεζες. «Κουρέψτε» κάρτες-στεγαστικά". Η εφημερίδα γράφει ότι "χιλιάδες είναι τα ελληνικά νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνεια που έχουν λάβει για να καλύψουν τα έξοδά τους τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και πως μπορούν να κινηθούν για να πετύχουν ακόμη και την ολική διαγραφή των οφειλών τους και να σώσουν το σπίτι τους".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανάγκη για τρίτο πακέτο ...βλέπει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ". Σύμφωνα με την εφημερίδα "την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης εξέφρασε σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας, διευκρινίζοντας ότι τα ποσά θα μπορούσαν να προέρθουν από την ευρωζώνη και την ΕΚΤ. Ωστόσο, την θέση του δεν υποστηρίζει το ΔΝΤ που δεν βλέπει ανάγκη για τρίτο πακέτο στήριξης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να γίνει υπόθεση των εργατών η απεργία στις 26 Σεπτέμβρη". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "να ριχτούν στη δουλειά για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη καλούνται οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ενεση 1,7 δισ. ευρώ. Ερχονται τα πρώτα κονδύλια". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συνολική ρευστότητα 1,7 δισ. ευρώ έως το 2015 και άμεσα (τον Νοέμβριο) 750 εκατ. ευρώ -κυρίως για τους μικρομεσαίους - συνεπάγεται η συμφωνία που υπέγραψε χθες στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "70.000 αδιάθετα διαμερίσματα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ο Χ.Β. Ρομπάι ανοίγει θέμα για έκδοση ευρωομολόγου". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η έκδοση ευρωομολόγων επανέρχεται στο προσκήνιο, αυτή τη φορά μέσω του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος μετρά πάντα τα βήματά του και δεν συνηθίζει να παίρνει πρωτοβουλίες χωρίς να ζητήσει την άποψη των μεγάλων κρατών, ιδίως της Γερμανίας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σήμερα το πρώτο τεστ στο Eurogroup". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καθοριστικές για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, αλλά και για τις προοπτικές μιας συνολικής λύσης θα είναι οι διαπραγματεύσεις που θα έχει σήμερα, στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λευκωσία, ο υπουργός Οικονομικών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Δύο δισ. ευρώ χωρίζουν πλέον την τρόικα από την κυβέρνηση". Η εφημερίδα γράφει ότι "περί τα 2-2,5 δισ. ευρώ χωρίζουν πλέον την τρόικα από την κυβέρνηση, καθώς στο τραπέζι μπαίνουν ισοδύναμες περικοπές από τις δαπάνες των υπουργείων. Κατ' αυτόν τον τρόπο φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο των απολύσεων στο Δημόσιο και των δραστικών εργασιακών ανατροπών. Η μείωση του αριθμού των υπαλλήλων θα γίνει με συνταξιοδοτική ωρίμανση, ενώ οι περικοπές των συντάξεων θα είναι κλιμακωτές".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σενάρια για νέο «κούρεμα» και τρίτο πακέτο στήριξης". Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας, σε συνδυασμό και με νέα αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, ανακινήθηκε με αφορμή δηλώσεις στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και από την ανησυχία που υπάρχει στην Κομισιόν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους".

DEALnews: "Η μοιρασιά των τραπεζών". Η εφημερίδα γράφει "Η μεγάλη «μοιρασιά» των τραπεζών. Πως συμπληρώνεται το παζλ του πρώτου γύρου των συγχωνεύσεων. Η άτυπη συμφωνία των τραπεζιτών υπό την «επίβλεψη» της Τρόικας".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου