Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 6/9/2012


Επισκόπηση τύπου 6/9/2012

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για ΔΝΤ και Μνημόνιο, μόνο το 40% των προϋπολογισθέντων εσόδων έχει μπει στα ταμεία του κράτους, οικονομική ανακούφιση των δανειοληπτών σχεδιάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες, εμπιστευτική έκθεση θεωρεί πιο συμφέρουσα λύση την παραμονή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου υπό κρατικό έλεγχο και η ανεργία προβλέπεται να παραμένει σε υψηλά επίπεδα για 7 χρόνια είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αντάρτικο στο Δημόσιο από μεγαλοστελέχη του". Η εφημερίδα γράφει ότι "μπλόκαραν την εφεδρεία και δεν στέλνουν τις λίστες με τους υπαλλήλους που πλεονάζουν! Αχρηστεύουν μέχρι και τα πειθαρχικά Συμβούλια, με τις πλάτες εργατοπατέρων... ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Διακοπές πολυτελείας χωρίς να τον ενδιαφέρει η κατάντια της χώρας". Η εφημερίδα τονίζει ότι "περιφερόμενος τουρίστας ο Γιωργάκης Παπανδρέου, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί τη βουλευτική έδρα χωρίς να πατάει στη Βουλή. Κάνει διακοπές πολυτελείας και δεν ενδιαφέρεται για την κρίση στην Ελλάδα" αναφέρει το γερμανικό περιοδικό focus για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κραχ στις εφορίες". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο φαύλος κύκλος της ύφεσης! Οι μειωμένες εισπράξεις θα διευρύνουν το έλλειμμα και θα φέρουν νέα μέτρα. Λεφτά δεν υπάρχουν και ο κόσμος δεν πληρώνει! Μόνο το 40% των προϋπολογισθέντων εσόδων έχει μπει στα ταμεία του κράτους".

ΕΘΝΟΣ: "Τα σενάρια για ρύθμιση των δανείων". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέτρα για την οικονομική ανακούφιση των δανειοληπτών σχεδιάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες. Πρόκειται για θεσμικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν το καθεστώς του "Τειρεσία" και θα διευκολύνουν τα υπερχρεωμένα φυσικά και νομικά πρόσωπα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σε ρόλο καμικάζι οι ΗΠΑ πάνε να... "ανατινάξουν" τον πλανήτη! ". Σύμφωνα με την εφημερίδα "προσπαθούν να διαχειριστούν τη βέβαιη ήττα τους στον επερχόμενο πλανητικό πόλεμο. CIA, NSA και Πεντάγωνο έναντι του Ευρασιατικού Άξονα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρύθμιση δανείων με καταβολή μόνο των τόκων". Η εφημερίδα γράφει ότι "πρόταση για πάγωμα στην αποπληρωμή του κεφαλαίου για 5 χρόνια με έκπτωση έως 30% στις μηνιαίες δόσεις. Στο τραπέζι και τροποποιήσεις στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το τελικό σχέδιο".

ΕΣΤΙΑ: "Απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα". Η εφημερίδα τονίζει ότι "καμμία κυβέρνησις δεν είχε το σθένος να επιβάλη το φορολογικό σύστημα που θεωρούσε εκείνη σωστό. Ενα σύστημα που να είναι απλό και ταυτόχρονα δίκαιο. Χωρίς περίπλοκες διατάξεις που υποκρύπτουν εξαιρέσεις και απαλλαγές".

Η ΑΥΓΗ: "Ο λαός να μάθει πως μας έδεσαν με το Μνημόνιο". Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη διαδρομή από την ισχυρή Ελλάδα ως την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και τη υπαγωγή της στο Μνημόνιο καλείται να ερευνήσει η Βουλή με την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Ζητείται να διερευνηθούν οι πολιτικές αλλά και οι ποινικές-αστικές ευθύνες των πρωταγωνιστών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δάνεια. Ετοιμη η ρύθμιση μέχρι το τέλος του μήνα". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, δεν αποκλείεται και η νομοθετικη παρέμβαση, μέσω της επικαιροποίησης του νόμου Κατσέλη, αλλά και η οριζόντια ρύθμιση στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων, χωρίς όμως τη διαγραφή χρεών ".

Η Ελλάδα αύριο:"Εθνικό έγκλημα το ξεπούλημα του Τ.Τ." Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "κόλαφο αποτελεί για την κυβέρνηση η εμπιστευτική έκθεση του οίκου ALVAREZ&MARSAL, που θεωρεί πιο συμφέρουσα λύση την παραμονή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου υπό κρατικό έλεγχο, τη στιγμή που το οικονομικό επιτελείο μαζί με τον κ.Προβόπουλο, το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ετοιμάζεται να το παραχωρήσει σε ιδιωτική τράπεζα, όπως έγινε με την ΑΤΕ, ενώ έπεται και η σειρά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εμμονή στην ατιμωρησία στο Δημόσιο". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "απρόθυμη να συναινέσει στη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων, με βάση τις νέες διατάξεις, εμφανίζεται η κεντρική διοικητική ιεραρχία, εμμένοντας με αυτόν τον τρόπο στη διαιώνιση της ατιμωρησίας στο Δημόσιο ".

Η ΝΙΚΗ: "Λεφτά από τον ΟΑΕΔ και μετά το επίδομα ανεργίας". Η εφημερίδα γράφει ότι "τι μπορούν να κάνουν οι μακροχρονίως άνεργοι και άλλες κατηγορίες ανέργων. Πως μπορούν να πάρουν το επίδομα και μέλη της ίδιας οικογένειας. Τα δικαιολογητικά που χρειάζεστε μόλις εξαντληθεί η 12μηνη τακτική επιδότηση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανεργία 34% μέσα στον επόμενο χρόνο". Σύμφωνα με την εφημερίδα "πιο δυσοίωνες και ανησυχητικές από κάθε άλλη χρονιά είναι οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία. Η ανεργία προβλέπεται να παραμένει σε υψηλά επίπεδα για 7 χρόνια...".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πρόταση διεξόδου και μέτωπα πάλης για να απαλλαγούμε από τα μονοπώλια". Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "μαζικό καλά οργανωμένο κίνημα, χειραφετημένο από την κυρίαρχη πολιτική και τις συνταγές της ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ισχυρό ΚΚΕ. Οποιαδήποτε κυβέρνηση, είτε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είτε ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσουν την ίδια γραμμή ανάπτυξης και διαχείρισης, υπέρ του κεφαλαίου, θα πάρουν αντιλαϊκά μέτρα είτε του ενός είτε του άλλου μείγματος".

ΤΑ ΝΕΑ: "Για λίγους το επίδομα θέρμανσης". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τέσσερα αυστηρά κριτήρια θα πρέπει να ικανοποιούν όσοι το διεκδικήσουν. Στο στόχαστρο της εφορίας χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έκαναν χρήση της αυτοπεραίωσης. Ποιοι θα εξαιρεθούν από το νέο φόρο ακινήτων ο οποίος θα αντικαταστήσει το χαράτσι της ΔΕΗ".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:"Ανώμαλη προσγείωση". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δημοσκόπηση-φωτιά της Pulse RC: η βαρβαρότητα των μέτρων "τσαλακώνει" τη συγκυβέρνηση. Κερδισμένη η Χρυσή Αυγή από τη φθορά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Μήνυμα για τον ΣΥΡΙΖΑ: δεν κερδίζει από τη φθορά της "τριανδρίας".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " "Μπλακ άουτ" διαρκείας στην Υγεία- Ακαρπη η Διϋπουργική Σύσκεψη".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Σεβασμός στην πόλη- Κοινή απαίτηση ΔΕΘ να μην γίνει πεδίο συγκρούσεων".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Στήριξη... κρατών από ΕΚΤ χωρίς πληθωριστικό χρήμα". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αγορές ομολόγων χωρίς όριο για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρζώνη, χωρίς την έκδοση πληθωριστικού χρήματος, προβλέπει ο σχεδιασμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ελπίδες για λύση". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενισχύεται το κίνημα στήριξης για παραμονή της χώρας στο ευρώ. Αλλάζει το κλίμα.Νέες δηλώσεις υπέρ της Ελλάδας.Β.Σόιμπλε:Η Ελλάδα ασφαλώς θα μείνει στο ευρώ. ΕΕ:Εγινε μεγάλη πρόοδος στα δημοσιονομικά ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "ΕΚΤ:Σχέδιο θεαματικής παρέμβασης στα ομόλογα". Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα θεαματικό πρόγραμμα παρέμβασης στις αγορές ομολόγων, ικανό να περιορίσει τις συνέπειες της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, ενδέχεται να ανακοινώσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εάν η θέληση του διοικητή Μάριο Ντράγκι και των περισσότερων χωρών της Ενωσης κάμψει τις γερμανικές αντιρρήσεις".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου