Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 28/9/2012


Επισκόπηση τύπου 28/9/2012

Οι τρεις αρχηγοί ενέκριναν το "πακέτο" των 13,5 δισ.ευρώ, η συμφωνία θα αποτελέσει τη βάση του νέου κύκλου διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής της τρόικας από τη Δευτέρα είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συμφώνησαν για το πακέτο μέτρων των 13,5 δισ.ευρώ".
Η εφημερίδα γράφει ότι "με μια συμβολική κίνηση του πρωθυπουργού, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, να βγει και να χαιρετήσει τον Γιάννη Στουρνάρα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ευχόμενός του "καλή τύχη και κουράγιο", επισφραγίστηκε η συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών για το πακέτο των μέτρων".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η τελική λύση. Προς έγκριση στην τρόικα τη Δευτέρα τα μέτρα-σοκ των 13,5 δισ. Η εφημερίδα γράφει ότι "καταργούνται τα δώρα στο Δημόσιο και σε όλες τις συντάξεις πλην ΟΓΑ! Κλιμακωτές μειώσεις σε κύριες, επικουρικές (και κατά 30 ευρώ στις αγροτικές) αλλά και 20%-30% στο εφάπαξ. ΕΚΑΣ μόνο στους άνω των 64 ετών".

ΕΘΝΟΣ: "Λύση πακέτο για μέτρα, δόση, επιμήκυνση". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε συνολική συμφωνία για τα επαχθή μέτρα, που όμως θα οδηγήσουνστην εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, κατέληξαν οι κυβερνητικοί εταίροι. Επιμέρους ζητήματα θα αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα. Συμφωνία επήλθε και για την πορεία προς τη Σύνοδο Κορυφής".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ακρως απόρρητο ελληνικό υπερόπλο στα υπόγεια του... Πενταγώνου! Σύμφωνα με την εφημερίδα "CCIAS:το σύστημα που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Στρατηγός Γράψας! Αλλά και τα νεώτερα από τα οπλικά συστήματα του HAARP".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΦΟΡΟ-ΣΟΚ για μισθωτούς και καταθέτες". Η εφημερίδα γράφει ότι "εισπρακτικά μέτρα 3,6 δισ.ευρώ μέσα στο πακέτο. Καταργείται το αφορολόγητο για τα τέκνα. Στο 35% από 25% ο φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα από 16.000 εως 26.000 ευρώ. Στο 15% από 10% ο φόρος στους τόκους των καταθέσεων. Εξτρα φόρος σε τσιγάρα, υγραεριοκίνηση".

ΕΣΤΙΑ: "Μειώνεται διαρκώς το εθνικό προϊόν". Η εφημερίδα τονίζει ότι "το 2008 το ΑΕΠ της Ελλάδας είχε φθάσει σχεδόν τα 240 δισ.ευρώ. Εφέτος το ΑΕΠ αναμένεται να διαμορφωθή σε περίπου 205 δισ.ευρώ. Αν η πτωτική τάσις συνεχισθή και το προσεχές έτος, μέσα σε μία πενταετία το εθνικό προϊόν της χώρας μας θα έχη μειωθή κατά περίπου 20%.

Η ΑΥΓΗ: "Το 2013 όλα τα αιματηρά μέτρα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "εμπροσθοβαρείς οι περικοπές 10,5 δισ.σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, καθώς και οι νέοι έκτακτοι φόροι. Με 35% από το πρώτο ευρώ η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Τσεκούρι στις συντάξεις, ακόμη και στις αγροτικές. Τέλος τα δώρα στις συντάξεις και τους μισθούς του Δημοσίου".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα. Νόμιμοι τίτλοι για τις μικρές παραβάσεις". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η ρύθμιση την οποία επεξεργάζεται ειδική ομάδα εργασίας στο ΥΠΕΚΑ, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013, ημερομηνία που εκπνέει η νέα προθεσμία για την υπαγωγή στο νόμο για την τακτοποίηση".

Η Ελλάδα αύριο:"Κρύβουν την αλήθεια, έρχονται και νέα μέτρα". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει "οι 100 ημέρες ανικανότητας και ακροβατισμών της κυβέρνησης υπεύθυνες για το επώδυνο πακέτο. Από τα 11,5 δισ.ευρώ φτάσαμε στα 14 και πάμε για τα 20 που ζητεί το Βερολίνο. Συνθλίβουν κοινωνία και οικονομία. Στη μέγγενη συνταξιούχοι, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, ακομη και καπνιστές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τα επτά μέτωπα με την τρόικα". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μετά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών επί των δημοσιονομικών μέτρων, η κυβέρνηση καλείται τώρα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας που επιστρέφουν την Κυριακή στην Αθήνα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "3 υπερόπλα βγάζουν νοκ άουτ τις τράπεζες". Η εφημερίδα γράφει ότι "ποιοι είναι οι κρυφοί άσσοι που τρέμουν οι τραπεζίτες.
Ποια διαδικασία ακολούθησαν και έσβησαν μεγάλο μέρος των χρεών τους. "

Ο ΛΟΓΟΣ: "Υγειονομική βόμβα η Αθήνα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "αύξηση λοιμωδών νοσημάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας διαπιστώνει έρευνα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η έρευνα επικεντρώθηκε σε περιοχές της πρωτεύουσας που συγκεντρώνουν πολλούς μετανάστες και καταγράφει επανεμφάνιση νοσημάτων που είχαν εκριζωθεί, νεοεμφανιζόμενα νοσήματα και ραγδαία εξάπλωση λοιμωδών νοσημάτων, καθώς και κίνδυνο εκδήλωση επιδημιών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Απορρίψτε τα νέα μέτρα σωτηρίας της πλουτοκρατίας". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχει πια ο λαός στα κόμματα που του κρύβουν ότι τα άγρια μέτρα και τα μνημόνια όσο άδικα είναι, άλλο τόσο είναι ωφέλιμα και αναγκαία για την ελληνική πλουτοκρατία και την ΕΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κρυφοί φόροι στο παρά πέντε". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "με "κρυφές" φορολογικές επιβαρύνσεις στο παρά πέντε για οικογένειες με παιδιά και για καταθέτες συμπληρώθηκε το πακέτο των μέτρων στο οποίο συμφώνησαν επί της αρχής χθες οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση".

DEALnews: "Τράπεζα-μαμούθ". Η εφημερίδα γράφει "τραπεζικό σταυρόλεξο και ο μεγάλος "γάμος".Η απόφαση της Credit Agricole φέρνει την Εθνική κοντά στον άλλο ηττημένο. Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποτελεί πλέον η υπόθεση της Εμπορικής Τράπεζας που εν πολλοίς θα καθορίσει τις επόμενες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα της χώρας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Συμφωνία για τα μέτρα με "ρήτρα" επιμήκυνσης". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε συμφωνία για τους βασικούς άξονες του "πακέτου" των μέτρων ύψους 13,5 δισ.ευρώ κατέληξαν χθες ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλης. Η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει τη βάση του νέου κύκλου διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής της τρόικας από τη Δευτέρα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η ώρα της Ευρώπης". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι τρεις αρχηγοί ενέκριναν το "πακέτο" των 13,5 δισ.ευρώ. Δόση και επιμήκυνση αναμένει τώρα η Αθήνα μετά τη συμφωνία. Μειώνεται στο 19% ο φόρος στις εταιρείες και τα μερίσματα. 5 ανατροπές στις συντάξεις".

ΚΕΡΔΟΣ: "Με πέντε προϋποθέσεις θα πάνε τα μέτρα στη Βουλή". Η εφημερίδα γράφει ότι "κλείδωσε στους βασικούς άξονες το επώδυνο πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δισ.ευρώ, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Τώρα ήρθε η ώρα της πολιτικής διαπραγμάτευσης με την ηγεσία της ΕΕ και του ΔΝΤ για τη χρονική επιμήκυνση κατά δύο έτη, τη βιωσιμότητα του χρέους και το αναπτυξιακό πακέτο και φυσικά την καταβολή της επόμενης δόσης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το πακέτο συμφωνήθηκε αρχίζει δύσκολο δεκαήμερο". Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα 10ήμερο διαδοχικών stress tests θα περάσει η κυβέρνηση για να οδηγηθεί στην υιοθέτηση των μέτρων αξίας 13,5 δισ.ευρώ που συμφωνήθηκαν χθες σε επίπεδο βασικών αξόνων από τους πολιτικούς αρχηγούς. Αναμένεται έγκριση από τρόικα και Eurogroup έως τις 8 Οκτωβρίου".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου