Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 7/9/2012


Επισκόπηση τύπου 7/9/2012

Η βαθιά ύφεση στην οικονομία επιταχύνει την άνοδο της ανεργίας,δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και ακινήτων σε όσους ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και η ΕΚΤ άνοιξε τον δρόμο για την αγορά απεριόριστων κρατικών ομολόγων, είναι μερικά θέματα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρυθμίσεις δανείων για 44.000 ενστόλους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου". Η εφημερίδα γράφει ότι "ρυθμίζονται τα δάνεια 44.000 ενστόλων με ευνοϊκούς όρους από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σε μια κρίσιμη συγκυρία, όπου αναμένεται η λήψη αποφάσεων από την κυβέρνηση και την τρόικα για το ύψος των περικοπών στα μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων, η τράπεζα ανακοίνωσε χθες ένα νέο πρόγραμμα που αφορά στο ένστολο και πολιτικό προσωπικό των ΓΕΝ, ΓΕΣ, ΓΕΑ της ΕΛ.ΑΣ. της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Δεσμεύουν λογαριασμούς και όλα τα περιουσιακά στοιχεία σε όσους χρωστάνε στην εφορία". Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και ακινήτων 121 φυσικών προσώπων και εταιριών που ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "1.000 άνεργοι την ημέρα". Η εφημερίδα γράφει ότι "εφιαλτικά στοιχεία για το δράμα που βιώνει η χώρα. Μία... πόλη (1.216.420!) όσο η Θεσσαλονίκη χωρίς δουλειά. 50% μειώθηκαν τα εισοδήματα, στα... επίπεδα του 1978 η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών".

ΕΘΝΟΣ: "Χτύπημα στην καρδιά των κερδοσκόπων". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με μια κρίσιμης σημασίας απόφαση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άνοιξε τον δρόμο για την αγορά απεριόριστων κρατικών ομολόγων διάρκειας μέχρι και τριών ετών. Στόχος είναι η στήριξη του ευρώ και ο τερματισμός της κρίσης χρέους.Τα περιθώρια δράσης των κερδοσκόπων περιορίζονται ασφυκτικά".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι ομογενείς εξαγοράζουν όλο το χρέος της Ελλάδας! Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο πρόεδορς της οργάνωσης "End National Debt" Μανώλης Λαμπράκης δηλώνει:"δεν ψάχνουμε για χρήματα. Χρήματα έχουν συλληφθεί, είναι ήδη διαθέσιμα. Η οργάνωσή μας ονομάζεται "End National Debt" που σημαίνει να τελειώσουμε το Εθνικό Δημόσιο χρέος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρώτο βήμα για τη σωτηρία του ευρώ". Η εφημερίδα γράφει ότι "η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορεί να αγοράζει χρέος χωρών της ευρωζώνης κατόπιν αιτήματός τους. Πρώτη ήττα της Γερμανίας, η οποία πήρε ως αντάλλαγμα τη δημοσιονομική πειθαρχία."

ΕΣΤΙΑ: "Δημευτικός φόρος περιουσίας". Η εφημερίδα τονίζει ότι "όπως εγνώσθη, από το 2013 η Κυβέρνησις θα συνενώση το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας με το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών που συνεισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Στην θέση τους θα ισχύση ένας ενιαίος φόρος ακινήτων, από τον οποίο προσδοκάται ότι το δημόσιο θα εισπράττει περί τα 3 δισ.ευρώ ετησίως, δηλαδή όσο αποδίδουν οι δύο φόροι και σήμερα".

Η ΑΥΓΗ: "Χώρα ανέργων". Σύμφωνα με την εφημερίδα "με 24,4% ανεργία τον Ιούνιο η Ελλάδα έφτασε στην κορυφή την Ισπανία. Πρόβλεψη για ανεργία 30% το 2013 από τον ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Δραματική πτώση βιοτικού επιπέδου και όσων διασώζουν τη δουλειά τους, καθώς η χώρα μετατρέπεται σε απέραντη ζώνη χωρίς εργασιακά δικαιώματα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δάνεια: ρύθμιση για ένστολους με επιμήκυνση και μείωση δόσεων". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανάσα για την αποπληρωμή καταναλωτικών δανείων σε περίπου 44.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δίνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε ρύθμιση δανείων που θα αφορά και στεγαστικά και πιστωτικές κάρτες".

Η Ελλάδα αύριο:"Σπρώχνουν τους Έλληνες στους φασίστες της Χρυσής Αυγής". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δημοσκόπηση της VPRC δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση το 86%. Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτοι οι νεοΝΑΖΙ, σε ελεύθερη πτώση το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Συγκλονιστικά στοιχεία στη δημοσκόπηση για τα οικονομικά μέτρα και την ανέχεια, που φέρνουν την κοινωνία στα όρια της έκρηξης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ο Ντράγκι αλλάζει το κλίμα". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την πιο δυναμική της παρέμβαση από την έναρξη της κρίσης χρέους ανακοίνωσε χθες η ΕΚΤ με τον επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι να υπογραμμίζει ότι το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο. Η ΕΚΤ θα μπορεί να αγοράζει από τη δευτερογενή αγορά απεριόριστες ποσότητες κρατικών ομολόγων διάρκειας έως τρία έτη, όποτε κρίνει σκόπιμο.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Τι να κάνετε όταν σας χρωστάνε νοίκια". Η εφημερίδα γράφει ότι "συμβουλές από ειδικούς σε μισθώσεις δικηγόρους για να γλιτώσετε από τους κακοπληρωτές". Οδηγός για να προλάβετε πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη. Τα όπλα που δίνει ο νόμος στους ιδιοκτήτες ακινήτων".

Ο ΛΟΓΟΣ: "1 στους 4 Έλληνες χωρίς δουλειά". Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο 24,4% από 17,2% τον Ιούνιο του 2011 και 23,5% το Μάιο του 2012 αυξήθηκε η ανεργία τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ."

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη αύριο Σάββατο στις 6 μμ στην πλατεία Αριστοτέλους". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε κάθε τόπο δουλειάς να γίνει συζήτηση, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να καταδικαστούν τα μέτρα, να συζητηθούν τρόποι αντίστασης στον τόπο δουλειάς, στον κλάδο, τη γειτονιά, να προετοιμαστεί άμεσα Πανελλαδική Γενική Απεργία."

ΤΑ ΝΕΑ: "Το ευρώ πετάει!". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "απεριόριστη αγορά ομολόγων των χωρών που αντιμετωπίζουν πιέσεις στο κόστος δανεισμού τους, αλλά με τον όρο να ενταχθούν σε ένα είδος Μνημονίου - με πιθανή και τη συμμετοχή του ΔΝΤ- περιλαμβάνει το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για την εκτόνωση της κρίσης στην ευρωζώνη".

DEALnews: "Ο Μελισσανίδης στον ΟΠΑΠ". Η εφημερίδα γράφει ότι "η τρόικα πιέζει, η κυβέρνηση δείχνει να το έχει αποφασίσει και ο ΟΠΑΠ βγαίνει προς πώληση. Και μάλιστα με διαδικασίες άμεσες, έστω κι αν τα αγκάθια εξακολουθούν να είναι πολλά. Σύγκρουση Κόκκαλη και Μελισσανίδη, οι δύο κύριοι διεκδικητές για τον ΟΠΑΠ.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Θεσσαλονίκη - Τρία χαστούκια στο Μνημόνιο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: SOS: λουκέτο 3 στα 10 καταστήματα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Εκτόξευση της ανεργίας στο επίπεδο-ρεκόρ 24,4%. Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η παρατεταμένη βαθιά ύφεση στην οικονομία επιταχύνει την άνοδο της ανεργίας, που κινείται πλέον σε δυσθεώρητο επίπεδο. Ανοδος 0,9 εκ.μονάδων τον Ιούνιο σε σχέση με το Μάιο και απώλεια 34.337 θέσεων εργασίας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ισχυρή παρέμβαση Μ.Ντράγκι". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασισμένος να βάλει τέλος στις πιέσεις των αγορών σε χώρες της Ευρωζώνης εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων χωρίς περιορισμούς. Θετικά αντέδρασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη θωράκιση του ευρώ". Η εφημερίδα τονίζει ότι "η ΕΚΤ δικαίωσε τις προσδοκίες του ευρωπαϊκού Νότου και των αγορών, παρουσιάζοντας το δυναμικότερο μέχρι στιγμής σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, που προβλέπει απεριόριστες αγορές κρατικών ομολόγων, κίνηση που θα συμβάλει στη μείωση του κόστους δανεισμού για χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία δημιουργώντας παράλληλα ασπίδα κατά των κερδοσκόπων που ποντάρουν στη διάσπαση του ευρώ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου