Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Τιμή στους Εύζωνες...


Ας ήμασταν Θεέ μου...έστω για λίγο...

σαν τους Εύζωνες στον Άγνωστο Στρατιώτη!!!!


Έκπληξη, απορία, συγκίνηση, περηφάνια ήταν μερικές αντιδράσεις που συνόδευσαν την ενέργεια των Ευζώνων, που τιμούσαν τον Άγνωστο Έλληνα Στρατιώτη, κατά την διάρκεια της τρομοκρατικής ενέργειας στο Σύνταγμα. οι άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από τις σκοπιές τους, όταν ενημερώθηκαν για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, λίγα μόλις μέτρα από αυτούς.

Πολλοί δεν γνωρίζουν, ότι οι άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, τιμούν μόνο την Ελληνική Σημαία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είναι τιμητική φρουρά στο κενοτάφιο του Άγνωστου Στρατιώτη. Δηλαδή τιμούν με την φυσική τους παρουσία τις υπέρτατες αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας. Διακριτικό τους το Εθνόσημο και ο θαλασσής μπερές, που τους διακρίνει από τους υπόλοιπους ένστολους.

Όσοι είχαν την τιμή να περάσουν από την Προεδρική Φρουρά, γνωρίζουν την σκληρή εκπαίδευση για την ετοιμότητα και την άψογη παρουσίας τους, σε τρία σημεία στην Αθήνα. Τον Άγνωστο Στρατιώτη, το Προεδρικό Μέγαρο και την είσοδο της Φρουράς στην Ηρώδου του Αττικού.

Από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει και κάνει βίωμα του ο Εύζωνας, είναι η περηφάνια και η αξιοπρέπεια σε κάθε έκφραση, του να είσαι Έλληνας. Δεν ήταν έκπληξη για κανέναν από τους παλαιότερους Εύζωνες η παραμονή τους στο Μνημείο. Ήταν το φυσικό επακόλουθο.

Ο Εύζωνας δεν υποκύπτει ποτέ και σε τίποτα. Παρά θωρεί και τιμά ευθυτενώς την Σημαία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτός είναι ο πραγματικός Έλληνας κι ευτυχώς μέσα σε όλη αυτή την μιζέρια που διακρίνει την Ελληνική κοινωνία, η Προεδρική Φρουρά και οι Εύζωνες δεν έχουν χάσει τις αρετές τους.

Για την Ιστορία το ζευγάρι των Ευζώνων και ο Παρατηρητής ήταν οι:

Μάριος Θεοδώρου (Παρατηρητής Ευζώνων) από τη Λιβάδια,

Βασίλειος Βερνίκος (Ευζωνική σκοπιά) από τη Νάξο

και Ιωάννης Ανδρεάκος (Ευζωνική σκοπιά) από την Ελιά Μάνης

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου