Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Απόφαση για Όραμς


Ανακοινώνεται την ερχόμενη Τρίτη από το Βρετανικό Εφετείο


Απόφαση για Όραμς


Την ερχόμενη Τρίτη ανακοινώνει το Βρετανικό Εφετείο την απόφασή του για την υπόθεση Αποστολίδης κατά Όραμς μετά την τροπή που αυτή πήρε από την ακροαματική διαδικασία του περασμένου Νοέμβρη. Το Βρετανικό Εφετείο ενημέρωσε μόλις χθες, με επιστολές του, τα εμπλεκόμενα μέρη ότι η απόφαση είναι έτοιμη και πως θα δημοσιοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου.


"Το χειρότερο σενάριο κατά τον δικηγόρο Κ. Καντούνα είναι η υπόθεση να σταλεί και πάλι από το Βρετανικό Εφετείο στο ΔΕΚ. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε περαιτέρω χρονική καθυστέρηση."


Ο δικηγόρος Κωνσταντής Καντούνας, που χειρίζεται την υπόθεση, με δηλώσεις του στον «Π» επιβεβαίωσε την ημερομηνία δημοσιοποίησης της απόφασης λέγοντας ότι αυτή είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη.


Ως γνωστόν η υπόθεση Όραμς και η έκβασή της έχει συνδεθεί με το θέμα του σφετερισμού των E/K περιουσιών στα κατεχόμενα. Ήδη ο ντόρος γύρω από την υπόθεση και πολύ περισσότερο η απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων έχουν αποφέρει σημαντική μείωση στις αγορές E/K περιουσιών. Πόσο μάλλον αν στο τέλος της ημέρας το Εφετείο αποδεχθεί προς εκτέλεση την προηγούμενη απόφαση Δικαστηρίου της Κυπριακής Δικαιοσύνης, βάσει της οποίας το ζεύγος Όραμς θα πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις στον Μελέτη Αποστολίδη, να κατεδαφίσει την παράνομη ανάπτυξη επί της περιουσίας του στη Λάπηθο, να τερματίσει τις επεμβάσεις επί αυτής καθώς και να παραδώσει κατοχή στον νόμιμο ιδιοκτήτη (με μοχλό πίεσης την περιουσία τους στη Βρετανία).


Ζητώντας από τον κ. Καντούνα να μας πει κατά πόσο υπάρχει αισιοδοξία για θετική κατάληξη της υπόθεσης, υπογράμμισε πως «το χειρότερο σενάριο που αναμένουμε είναι να στείλει το Εφετείο το θέμα και πάλι στο ΔΕΚ. Σε αυτό το στάδιο δεν έχει τεθεί θέμα να χάσουμε». Εξήγησε δε ότι με δεδομένο τη φύση των ζητημάτων που έχουν εξεταστεί ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι στο τέλος νικητής θα είναι ο Μ. Αποστολίδης. «Παρόλο που μας ενοχλεί μια ενδεχόμενη παραπομπή εκ νέου στο ΔΕΚ, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε περαιτέρω καθυστέρηση τουλάχιστον 18 μηνών, πιστεύω ότι ο Μ. Αποστολίδης θα δικαιωθεί, είναι θέμα χρόνου» τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως σίγουρα θα είναι απογοητευτική εξέλιξη η υπόθεση να μη λήξει τώρα. «Αλλά όπως κι αν έχει δεν πρέπει να χάνουμε το κουράγιο μας» κατέληξε.


Όπως έγραψε ο «Π» στο παρελθόν η τ/κ πλευρά πόνταρε κατά την ακρόαση του Νοέμβρη στον παράγοντα του χρόνου, με τον Ταλάτ να εξηγεί σε επιστολή του στο Εφετείο τις επιπτώσεις μιας απόφασης στις συνομιλίες. Πόσο δε μάλλον όταν σε λίγους μήνες κρίνεται το θέμα του επόμενου Τ/Κ ηγέτη.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Κωδικός άρθρου: 923003

ΠΟΛΙΤΗΣ - 15/01/2010, Σελίδα: 6

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου