Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Τουρισμός???


ΕΟΤ όπως …a lot!!!

Έχει ένα έλλειμμα γενικά ο ελληνικός τουρισμός και δεν μιλάω για το έλλειμμα που άφησε η Νέα Δημοκρατία. Μιλάω για το έλλειμμα που έχει ως προϊόν.

Πρώτα απ’ όλα το έλλειμμα βρίσκεται στο εσωτερικό με όλους αυτούς που ασχολούνται με την αρπαχτή της τουριστικής περιόδου.

Δεύτερον στο έλλειμμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής από τις κυβερνήσεις, για την βαριά βιομηχανία, που λέγεται τουρισμός. Οι περίοδοι του greek mousaka, souvlaki και greek lovers έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μια χώρα που μπορεί να δώσει ένα αξιόλογο τουριστικό προϊόν στην διεθνή αγορά. Οι πολιτικές όμως των δικών μας παιδιών, γέμισε την Ελλάδα με room to let και αμφιβόλου αξίας πεντάστερων ξενοδοχείων. Και αν μιλήσουμε για τουριστική επαγγελματική συνείδηση, τότε ας πάμε να φυλάξουμε πρόβατα καλύτερα, να θυμηθούμε και τις ρίζες μας.

Έτυχε να βρίσκομαι στο εξωτερικό και να παρακολουθήσω από κοντά την τουριστική προβολή της Ελλάδας, σε εκθέσεις όπως του WTM στο Λονδίνο, μια από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη έκθεση τουριστικών προϊόντων στον κόσμο.

Επί υπουργίας Πετραλιά, ήμασταν στην εποχή του mousaka. Περίπτερα της πλάκας, με υπαλλήλους καλοπληρωμένους, πάντα, να χαζεύουν τα άλλα περίπτερα, που φυσικά δεν είχαν καμιά σχέση με το Ελληνικό. Κι αν κοιτάξουμε τους ανταγωνιστές, Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα!!!

Επί Σπηλιωτόπουλου είχαμε μια πιο glamorous παρουσίαση της Ελλάδας. Πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία Ελλήνων δημοσιογράφων στο Λονδίνο, συνέντευξη στον χώρο της έκθεσης, με περισσότερους Έλληνες παρά ξένους, μικρό περίπτερο, αλλά έδωσε μια δεξίωση στο Albert and Victoria Museum που θα την θυμούνται για πολλά χρόνια οι Έλληνες πάλι...Βέβαια με το που έφυγε έκανε και τις ανάλογες προσλήψεις!!! Αν μιλήσουμε για τις διαφημιστικές καμπάνιες!!! Οι εταιρίες ανοίξανε σαμπάνιες!!! Διαφημίσεις της πλάκας όμως πανάκριβες!!!

Και ήρθε τέλος ο Μαρκόπουλος που ακολούθησε την γραμμή Άρη!!! Κοινώς φύκια για μεταξωτές κορδέλες!!!! Μέχρι και τη Eurovision κάναμε τουριστικό προϊόν!!! Και πληρώθηκαν πολλά!!! Μα πάρα πολλά!!! Έτσι έγινε ένα μεγάλο φαγοπότι, για Έλληνες βεβαίως-βεβαίως και όχι για τους ξένους που υποτίθεται ότι ήταν ο στόχος!!!

Αν τώρα αυτό λέγεται τουριστική προβολή...ε είναι μεγάλη προσβολή!!!

De Siris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου