Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ερωτηματικά προκαλεί η επίσκεψη του Γ.Γ του ΟΗΕ, στην Κύπρο.


Γιατί τώρα η επίσκεψη Μπαν Κι Μουν;

Σε μια περίοδο όπου οι απευθείας συζητήσεις Χριστόφια Ταλάτ βαδίζουν στο τέλος του δεύτερου γύρου και το αδιέξοδο των συζητήσεων να φαίνεται όλο και πιο καθαρά, κι ενώ διάφορα παράξενα γεγονότα συμβαίνουν στην Κύπρο, με τα μνημεία των αποθανόντων προέδρων που ήταν ενάντιοι σε οποιοδήποτε σχέδιο Ανάν, ο Μπαν Κι Μουν αποφάσισε(ή του αποφάσισαν) να επισκεφθεί την Μεγαλόνησο.

Χωρίς να έχει καθορίσει το πρόγραμμα της επίσκεψης(που και με ποιους θα συναντηθεί), θα είναι σαν μια κινητή βόμβα, που μια λάθος κίνηση θα προκαλέσει αλυσιδωτές και απρόβλεπτες αντιδράσεις.

Ενδεχόμενη συνάντηση με τον Ταλάτ και επίσκεψη στα κατεχόμενα θα σημάνει την αρχή του τέλους της απομόνωσης του κατοχικού μορφώματος και της έμμεσης αναγνώρισης του . Ο ΓΓ του ΟΗΕ εκπροσωπεί τα νόμιμα ανακηρυγμένα ανεξάρτητα κράτη και μια τέτοια κίνηση θα δείξει ξεκάθαρα τι θέλουν οι «εταίροι». Έτσι ο κατοχικός ηγέτης θα γίνει και επίσημα ισότιμος συνομιλητής του Χριστόφια, με ότι αυτό συνεπάγεται!!!

Οι θέσεις εξάλλου των κομμάτων της Κύπρου για την επίσκεψη, αποκαλύπτουν τους φόβους που προκύπτουν, από την επίσκεψη του Μπαν Κι Μουν.

Το ότι ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ χαιρετίζουν την επίσκεψη ενώ τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν επιφυλάξεις για την κίνηση του Γενικού Γραμματέα, λέει πολλά. Να θυμίσω ότι το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ( μέχρι 2 μέρες πριν το δημοψήφισμα) ήταν υπέρ του σχεδίου Αναν!!!

Σημαδεμένη είναι η τράπουλα και κάποιοι στην Κύπρο δεν το έχουν πάρει ή δεν θέλουν να το πάρουν χαμπάρι!!!

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου