Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ποιος αλήθεια φταίει???


Μονός καβγάς δεν γίνεται!!!

Στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στους αγρότες και την σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο καθένας προσπαθεί να αποδείξει πόσο δίκιο έχει.

Από την μια μεριά ο Παπανδρέου δείχνει αμετακίνητος σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, γιατί αν ανοίξει το πουγκί, που είναι άδειο, θα τον πάρει η κάτω βόλτα με τις απαιτήσεις και των άλλων κοινωνικών ομάδων. Από την άλλη οι αγρότες που γαλουχήθηκαν με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ξέρουν που να χτυπήσουν!!!

Από το ’81 με τις πρώτες κυβερνήσεις του κινήματος, οι αγρότες έγιναν τα χαϊδεμένα παιδιά του Ανδρέα. Μεγάλη εκλογική δύναμη έτσι κι αλλιώς.

Οι επιδοτήσεις των πρώτων χρόνων, έγιναν αυτοκίνητα, τρακτέρ, σπίτια και «διαβίωση» για λίγους. Τα χρήματα για τις υποδομές από την ΕΕ έγιναν προσωπικός πλούτος.

Η γη χρησιμοποιήθηκε για εύκολο πλουτισμό, για μεγάλο χρονικό διάστημα, από επιχειρηματίες πλέον κι όχι ανθρώπους του μόχθου και της γης!!! Η επαφή αυτή χάθηκε και η γη «βιάστηκε» για να παράγει επιλεγμένες επιδοτούμενες καλλιέργειες.

Όλα τα καλά κάποια στιγμή τελειώνουν και οι εφήμεροι κερδοσκόποι, αποτραβήχτηκαν αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια τους αγρότες.

Θα αναρωτηθεί κάποιος. Μα καλά τι κάναν οι αγρότες; Δεν έβλεπαν τι γινότανε; Οι αγρότες χρεωμένοι σε τράπεζες και αποξενωμένοι από την εργασία τους ήταν ανήμποροι να πάρουν τα επάνω τους. Έτσι κι αλλιώς οι κυβερνήσεις είχαν καταφέρει να αλώσουν τις Ενώσεις και τα συνδικαλιστικά τους όργανα, κάνοντας τες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι οι αγρότες είναι άμοιροι των ευθυνών τους. Άφησαν στα χέρια άλλων το μέλλον τους με μόνο αντάλλαγμα έναν εφήμερο πλουτισμό.

Όμως οι κυβερνήσεις έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη. Μπορεί ο ΓΑΠ να θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στην γεωργία με γνώμονα το καλό των αγροτών, όμως με δηλώσεις αλά Μπατζελή και διάλογους μονόλογους σε διημερίδες δεν λύνονται τα προβλήματα. Θέλει διάλογο και ειλικρίνεια!!! Λέξεις μάλλον άγνωστες και στους μεν και στους δε!!!

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου