Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Υπάρχει σχέδιο;


Τι συμβαίνει με την Κύπρο;

Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στην Κύπρο τα τελευταία πέντε χρόνια. Αμέσως μετά δηλαδή την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν από τον Κυπριακό λαό.

Ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, λίγα χρόνια μετά την καταψήφιση του ενδοτικού σχεδίου από το 76% των ψηφοφόρων στην Κύπρο, δεν καταφέρνει να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, μένοντας πίσω από τον Γιαννάκη Κασουλίδη και Δημήτρη Χριστόφια. Και οι δυο υποστηρικτές του σχεδίου, με τον Δημητράκη να την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια, λίγο πριν εκτροχιαστεί και έρθει αντιμέτωπος με την λαϊκή πλειοψηφία. Η εξουσία είχε παραδοθεί στους υποστηρικτές του σχεδίου.

Ο Χριστόφιας κέρδισε τις εκλογές, γιατί ήταν καλύτερος την συγκεκριμένη στιγμή να φέρει σε πέρας το έργο της υλοποίησης του σχεδίου. Η αποκάλυψη ότι Αμερικανική «βοήθεια», της τάξης των 10 εκ. δολαρίων ετησίως, που διατέθηκε προς κόμματα και προσωπικότητες της Κύπρου, ουδέν απασχόλησε....Ακόμα το ψάχνουν, που πήγαν τα λεφτά.

Ο Χριστόφιας ξεκίνησε τον απευθείας διάλογο με την Τ/Κ πλευρά και τον σύντροφο Ταλάτ, λέγοντας ότι θα τα βρουν χωρίς την παρέμβαση των Τούρκων. Μάλλον εννοούσε χωρίς την παρέμβαση των Ελλήνων και των Κυπρίων.

Κάποιοι σύλησαν τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου και του Σπύρου Κυπριανού. Και οι δυο ενάντια σε κάθε μορφή του σχεδίου Ανάν. Κατέβασαν και την Ελληνική σημαία και την Κυπριακή από τους ιστούς στον τάφο του πρώην Προέδρου. Να θυμίσω ότι πρώτη σπουδή της κυβέρνησης Χριστόφια ήταν να καταργήσει την ανάρτηση των δυο σημαιών στα δημόσια κτήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τελικά δεν πέρασε.

Τελευταίο κρούσμα η δολοφονία του Κύπριου επιχειρηματία των ΜΜΕ Άντη Χατζηκωστή, όταν ήταν γνωστό σε όλους ότι ο πατέρας ήταν εναντίον σε κάθε μορφή του σχεδίου Αναν.

Κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν πολιτική αστάθεια στην Κύπρο. Ο στόχος είναι ακόμα θολός, αλλά ο λύκος(μπορεί να είναι και γκρίζος) στη αναμπουμπούλα χαίρεται.


Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου