Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 14/1/2013

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 14/1/2013

Οι εξελίξεις στην οικονομία, τις τράπεζες και η αναμενόμενη έκθεση της Pimco κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου, είτε ως κύρια, είτε ως δευτερεύοντα θέματα. Αλλα θέματα είναι οι απολαβές συγγενών αγνοουμένων, οι συλλήψεις χαρτοπαικτών, το αποψινό ντιμπέϊτ των υποψηφίων Προέδρων, το ντοκιμαντέρ της Αθηνάς Κρικέλη για την έκρηξη στο Μαρί, κ.ά.

Η εφημερίδα “Αλήθεια” με τίτλο “Αγνοούμενοι 2 ταχυτήτων” γράφει για αδικία και σκάνδαλο μεταξύ συγγενών αγνοουμένων που ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και τους κληρονόμους των ιδιωτών αγνοουμένων. Αλλού γράφει ότι η διοίκηση της Λαϊκής Τράπεζας μελετά το ενδεχόμενο νομικών μέτρων σε βάρος όσων τη διοικούσαν την τετραετία 2007-2011, ενώ αγωγές ασκήθηκαν ήδη κατά του απολυθέντα Δημήτρη Σπανοδήμου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 300 χαρτοπαίκτες πιάστηκαν τις γιορτές.

Η εφημερίδα “Η Σημερινή” με τίτλο “Οι Ρώσοι μεγιστάνες δεν βρίσκουν καταφύγιο μόνο στην Κύπρο” αναφέρεται στην συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ στο γερμανικό περιοδικό “Ντερ Σπίγκελ” που θα κυκλοφορήσει σήμερα, όπου ο Βάσος Σιαρλή μεταξύ άλλων, δηλώνει ότι το αίτημα της Κύπρου για μνημόνιο δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες για ξέπλυμα. Αλλού γράφει ότι απόψε πραγματοποιείται το πρώτο ντιμπέιτ με τους τρεις υποψήφιους Προέδρους και το Σίγμα θα έχει δημοσκόπηση την ώρα της αναμέτρησης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην έκθεση της Pimco και γράφει ότι την Παρασκευή θα ξέρουμε το ποσό.

Η εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” με τίτλο “Το Μνημόνιο κάνει εκλογές” γράφει ότι διαμορφώνεται ισχυρή τάση στην κοινωνία που αντιστρατεύεται τα μέτρα και αναφέρεται στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της RAI για τις Προεδρικές εκλογές. Αλλού γράφει για συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την 11η Ιουλίου και αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ της Αθηνάς Κρικέλη για την έκρηξη στο Μαρί. Σε άλλο θέμα γράφει για τα δικαιώματα συζύγων χωρίς γάμο και γράφει ότι το ΥΠΕΣ επεξεργάζεται νομοσχέδιο για σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης για ετερόφυλα και ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου