Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Επισκόπηση τύπου 15/1/2013

Επισκόπηση τύπου 15/1/2013

Οι τελευταίες επιθέσεις σε κομματικά γραφεία, πολιτικούς και δημοσιογράφους, το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Γερμανία και η συνάντηση του με τον κ. Σόιμπλε, ο νέος φόρος πολυτελείας που θέσπισε η κυβέρνηση για αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες και οι αυξήσεις στη ΔΕΗ είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "«Τρελές» σφαίρες". Η εφημερίδα γράφει ότι "τρεις δράστες (με καλάσνικοφ και magnum 98 special) χτύπησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, πυροβολώντας τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. Μία σφαίρα βρέθηκε στο γραφείο του Σαμαρά -στον τρίτο όροφο- που δήλωσε ότι «η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται»".

ΕΘΝΟΣ: "Κατάθεση ρουκέτα για την επίθεση στη ΝΔ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον κίνδυνο επιστροφής στην εποχή της «βαριάς τρομοκρατίας» σηματοδοτεί η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ. Αυτόπτης μάρτυρας στη λεπτομερή κατάθεσή του ανέφερε ότι οι δράστες εκτός από καλάσνικοφ είχαν μαζί τους και εκτοξευτή ρουκέτας. Δεν πρόλαβαν όμως να τον χρησιμοποιήσουν".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Προειδοποιητικές» βολές κατά Σαμαρά από τρομοκρατία... τραβεστί!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "το χτύπημα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας τα χαράματα της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2012 ήταν ένα χτύπημα μαφιόζικου τύπου. Ως βασικό δε στόχο του είχε το γραφείο του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, «πρωθυπουργού» της τρικομματικής «κυβέρνησης» εφιάλτη (εγχώρια Τρόικα: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), με βασικό προφανώς στόχο να τον «προειδοποιήσει» για «κάτι» που έρχεται ή που είναι να έρθει...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για νέο τρομοκρατικό χτύπημα". Η εφημερίδα γράφει ότι "οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. με καλάσνικοφ και μάγκνουμ είναι κίνηση υψηλού συμβολισμού και επίδειξη δύναμης από τη «νέα γενιά» τρομοκρατών. Οι έρευνες στρέφονται σε νέους «εκτελεστές»".

ΕΣΤΙΑ: "Αγραφοι κανόνες της πολιτικής". Η εφημερίδα τονίζει ότι "υπάρχει στην πολιτική ένας άγραφος κανόνας. Οταν ένας πολιτικός αρχηγός βρίσκεται εκτός Ελλάδος, δεν μεταφέρει την εσωτερική αντιπαράθεση στο εξωτερικό και δεν προβαίνει σε δηλώσεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Τον κανόνα αυτόν κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί τον έχουν παραβιάσει βάναυσα".

Η ΑΥΓΗ: "Το Μνημόνιο είναι νεκρό". Σύμφωνα με την εφημερίδα "την «αποκατάσταση» σχέσεων σηματοδότησε η χθεσινή συνάντηση στο Βερολίνο του Αλ. Τσίπρα με τον Β. Σόιμπλε, η οποία διήρκεσε κοντά στη μία ώρα και πραγματοποιήθηκε σε «καλό κλίμα» σύμφωνα με τις δύο πλευρές".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα. Πατάταση μέχρι 31 Μαΐου". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέα τετράμηνη παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων αποφάσισε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος. Συμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός αναπληρωτής Σπύρος Καλαφάτης, η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2013".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ποιος ωφελείται". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ας μην επικαλεστούν τις σφαίρες που ρίχτηκαν στο κτίριο της Ν.Δ., ούτε το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που οι ίδιοι οι αρχηγοί της συγκυβέρνησης έχουν πυροδοτήσει κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι «προστατεύει» τους «τρομοκράτες», στην αποψινή τους συνάντηση ώστε να δικαιολογήσουν την πρόθεσή τους να κυβερνήσουν με τρόπο βλαπτικό για την κοινοβουλευτικη δημοκρατία".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "10 σφαίρες-μήνυμα στον Σαμαρά". Η εφημερίδα γράφει ότι "επαγγελματίες σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις επιστράτευσαν παρακρατικά κέντρα και, με το συμβολικό χτύπημα στο κομματικό γραφείο του πρωθυπουργού στη Συγγρού, επιδιώκουν να στείλουν τα μηνύματά τους, όπως αυτά εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επανεμφάνιση αντάρτικου πόλης". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επικίνδυνη αναβίωση της τρομοκρατίας «βλέπει» η Ελ.ΑΣ. πίσω από τη χθεσινή ένοπλη επίθεση εναντίον των κεντρικών γραφείων της Ν.Δ. με στόχο εκείνο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά".

Η ΝΙΚΗ: "Φέσια από ενοίκια: 4 τρόποι για να πάρετε τα λεφτά σας". Η εφημερίδα γράφει ότι "η καθυστέρηση καταβολής των μισθωμάτων ακόμη και 6 μήνες, άλλοτε από πραγματική οικονομική δυσκολία του μισθωτή και άλλοτε από συστηματική ασυνέπεια στις υποχρεώσεις του αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση". Σύμφωνα με την εφημερίδα "συνέχεια στις επιθέσεις των τελευταίων ημερών δόθηκε με πυροβολισμούς κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας επί της λεωφόρου Συγγρού, εντείνοντας το κλίμα ανησυχίας και προβληματισμού για τα αυξανόμενα κρούσματα βίας που εκδηλώνονται πλέον καθημερινά".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εξοντωτικές αυξήσεις μέχρι 25% στο ηλεκτρικό ρεύμα". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε αδιέξοδο οδηγεί η συγκυβέρνηση εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, με τις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι 25%, που προσεγγίζουν και το 40% στη χαμηλότερη κατηγορία κατανάλωσης. Η κυβέρνηση αυξάνει και το λεγόμενο «Κοινωνικό Τιμολόγιο» ισχυριζόμενη ότι το μειώνει".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μέτωπο κατά του τρόμου". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παρά τις σφοδρές χθεσινές αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων, τόσο με ανακοινώσεις όσο και στη Βουλή, με αφορμή το χτύπημα εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, αρχίζει να διαμορφώνεται «μέτωπο κατά του τρόμου»: είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε τηλεφώνημα συμπαράστασης στον Αντώνη Σαμαρά, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση των τριών αρχηγών".

6ΜΕΡΕΣ: "Σκαφάτη πρόκληση".Σύμφωνα με την εφημερίδα "τρικυμία εν... κρανίω για τα σκάφη αναψυχής. Με χαρακτήρα κατεπείγοντος η κυβέρνηση κατέθεσε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ρύθμιση για να φορολογήσει τους «σκαφάτους» και να δείξει ότι δεν διστάζει να τα βάλει ακόμη και με τους έχοντες και κατέχοντες. Το σκέφτηκε όμως... καλύτερα το Σαββατοκύριακο, και τη Δευτέρα το μεσημέρι απέσυρε τη διάταξη. Λάδι τα νερά για τους «σκαφάτους»".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Αλλάζει σελίδα το ΑΠΘ". Η εφημερίδα γράφει ότι "σε νέα εποχή εισέρχονται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα υπόλοιπα ΑΕΙ, με το καινούργιο μοντέλο διοίκησης. Η «παροχή εκπαίδευσης και έρευνας καλύτερης ποιότητας», η «εξωστρέφεια», η «λογοδοσία» και ο «διάλογος με την κοινωνία» είναι μερικοί από τους στόχους που θέτουν ο πρόεδρος του πρώτου Συμβουλίου του ΑΠΘ, Ρίτσαρντ Χάντερ, και ο αναπληρωτής πρόεδρος, Βασίλης Ταρλατζής".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Επι ποδός για το κύμα γρίπης".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Υποστήριξη επενδύσεων 900 εκ. από μικρομεσαίες". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επενδύσεις συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ από περίπου 10.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα εκτιμάται ότι θα ενεργοποιηθούν μέσω του προγράμματος ενίσχυσης ΜμΕ στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών, δημόσιας δαπάνης 456 εκατ. ευρώ που δημοσιοποιήθηκε χθες από το υπουργείο Ανάπτυξης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Οργή για φόρους - ΔΕΗ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανευ προηγουμένου αναστάτωση στην αγορά και στα νοικοκυριά έχει προκαλέσει το διπλό χτύπημα από ΔΕΗ και υπουργείο Οικονομικών. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν ως αποτέλεσμα να χαθεί μέρος της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, όπως υπογράμμισε ο Δημ. Δασκαλόπουλος στον πρωθυπουργό, ενώ σε απόγνωση είναι οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού".

ΚΕΡΔΟΣ: "Κρίσιμες αποφάσεις σε κλίμα πολιτικής έντασης και βίας". Η εφημερίδα γράφει ότι "σε αστερισμό κρίσιμων αποφάσεων εισέρχεται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία, πέραν της αποτελεσματικής διευθέτησης των άμεσων οικονομικών εκκρεμοτήτων, καλείται να διαχειριστεί επίσης αποτελεσματικά το κλίμα έντασης που πυροδότησε η χθεσινή βομβιστική επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, η «λίστα Λαγκάρντ» αλλά και ενδεχόμενες νέες αποσκιρτήσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης, όσο τα νομοσχέδια που κατατίθενται γίνονται πιο καυτά".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανάβει το «πράσινο φως» στη δόση των 9,2 δισ. ευρώ". Η εφημερίδα τονίζει ότι "την ικανοποίησή της για την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «φωτογραφίζοντας» την εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα μέσα στις επόμενες μέρες από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου