Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Επισκόπηση τύπου 9/1/2013


Επισκόπηση τύπου 9/1/2013

Οι μετατάξεις στο δημόσιο, η συνέχεια της λίστας Λαγκάρντ, η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Γερμανία και η προσπάθεια του ΣΔΟΕ για τον εντοπισμό του «μαύρου χρήματος» είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Λίστα Λαγκάρντ: Ιλιγγος στην κάλπη. Η εφημερίδα γράφει ότι "Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπαδήμος στη... σέντρα μετά την «υπερψήφιση» της πρότασης Καμμένου από τη Χρυσή Αυγή. Οι διαρροές που θα κρίνουν την παραπομπή των άλλων τριών (πλην του «σίγουρου») στη μυστική διαδικασία της Βουλής".

ΕΘΝΟΣ: Νέα μαφία «τρωκτικών» στις εφορίες. Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εταιρεία μαφιόζικου τύπου αποσπούσε απόρρητα φορολογικά στοιχεία πολιτών και τα πωλούσε έναντι αδράς αμοιβής. Ο τζίρος έφτανε τα 4-5 εκατ. ευρώ ετησίως. Στη δράση της έβαλαν τέλος, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, η Οικονομική Αστυνομία και η Υπηρεσία δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πατέρας Ελπίδιος: Ετος παγκοσμίου πολέμου το 2013! Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Ερχονται δύσκολες μέρες. Μαζέψτε τροφή για 6 μήνες» είχε τονίσει πριν λίγο καιρό ο Πατέρας Ελπίδιος από την Ουγκάντα που βρίσκεται, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι το 2013 θα είναι το έτος του πολέμου...»".

EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τσουνάμι μετατάξεων στο στενό δημόσιο τομέα. Η εφημερίδα γράφει "η νέα διοικητική δομή «κουρεύει» σημαντικά τον αριθμό των γενικών διευθύνσεων και τμημάτων. «Πιλότος» οι αλλαγές στα υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος. Κατάργηση οργανικών θέσεων και μετακινήσεις έπειτα από αξιολόγηση για 25.000 δημοσίους υπαλλήλους".

ΕΣΤΙΑ: Μεγάλες γκάφες των σοσιαλιστών. Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι πάντες στην Γαλλία μιλούν για την μεγάλη γκάφα του Φρανσουά Ολλάντ, που προσπάθησε να επιβάλη φορολογία 75% στα εισοδήματα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως"΄.

Η ΑΥΓΗ: Αντ. Σαμαράς, το ονοματεπώνυμο της συγκάλυψης των σκανδάλων. Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον καθοριστικό ρόλο του Αντ. Σαμαρά στην ασυλία που απολαμβάνει έως τώρα το σύστημα της διαπλοκής, η «παρέα των 100 οικογενειών που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας», ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χωρίς σύνταξη όσοι δεν απογράφηκαν. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "περίπου 64.800 συνταξιούχοι δεν απογράφηκαν μέχρι σήμερα σύμφωνα με τις διοικήσεις των ταμείων, με αποτέλεσμα να μην πάρουν τη σύνταξη Φεβρουαρίου".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Υπόγεια διαπλοκή λίστας-Siemens. Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη χρονική περίοδο που οι κυβερνητικοί παράγοντες κρατούσαν τη λίστα Λαγκαρντ ερμητικά κλεισμένη στα συρτάρια τους, μην τυχόν και προκύψει νομικό ζήτημα με την αξιοποίησή της... ορισμένα πρόσωπα, που αναφέρονται ονομαστικά, και εταιρίες τους ελέγχονταν για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της Siemens".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Τουρκική τράπεζα «αγοράζει» Θράκη – νησιά. Η εφημερίδα γράφει ότι "η κρατική Ziraat «εισβάλλει» με τη χορήγηση δανείων σε αγρότες. Ανοίγει «κερκόπορτες» στην Ελλάδα υποθηκεύοντας μεγάλες εκτάσεις σε ευαίσθητες ακριτικές περιοχές. Κατατέθηκε επίσημη πρόταση ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ από τον Τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα".

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συμπόρευση Καμμένου με Χρυσή Αυγή. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε συμπόρευση με τη Χρυσή αυγή, με στόχο να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου στην υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ προχωρούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του κ. Πάνου Καμμένου".

Η ΝΙΚΗ: 12+1 χρυσές λύσεις για κάρτες-στεγαστικά. Η εφημερίδα γράφει ότι "για τρίτη φορά μέσα στην τελευταία διετία το αφεντικό σας ανακοίνωσε ότι θα μειωθεί ο μισθός κατά 15% προκειμένου η επιχείρηση στην οποία εργάζεστε να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Το έργο, δυστυχώς, το έχετε ξαναδεί. Μείωση του μισθού σημαίνει αυτομάτως λιγότερα χρήματα στον οικογενειακό προϋπολογισμό και ανάγκη για νέες περικοπές για να τα βγάλετε, με μεγαλύτερη δυσκολία, πέρα".

Ο ΛΟΓΟΣ: «Μαύρο χρήμα» αναζητά το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με την εφημερίδα "το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών σε τράπεζες, που αφορούν έρευνες για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μέτρα ανακούφισης του λαού από τους φόρους. Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μια σημαντική τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο με μέτρα για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων κατέθεσε, χτες, το ΚΚΕ καλώντας το λαό να την αξιοποιήσει στην πάλη του ενάντια στο σύνολο του αντιλαϊκού νομοθετήματος και της πολιτικής που τον καταδικάζει στη φτώχεια, για να σωθούν τα μονοπώλια".

TΑ ΝΕΑ: Τέσσερις κάλπες κι ένα φάντασμα. Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τέσσερις κάλπες για ισάριθμα πολιτικά πρόσωπα θα στηθούν την ερχόμενη εβδομάδα για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής. Μετά τη συμμαχία Χρυσής Αυγής - Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο κάδρο της Προανακριτικής μπαίνουν εκτός από τους πρώην υπουργούς Οικονομικών Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο και οι πρώην πρωθυπουργοί Παπανδρέου και Παπαδήμος".

6ΜΕΡΕΣ: Επιτέλους «ανοίγουν» το στικάκι. Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά από εισαγγελική έρευνα τριών μηνών αποκαλύπτεται τις επόμενες μέρες ο ακριβής χρόνος που έγινε η αλλοίωση της αρχικής λίστας".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Aποδείξεις η τελική ρύθμιση. Η εφημερίδα γράφει ότι "ξεκαθάρισε το θέμα με τις αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών. Υποχρεούνται να τις συλλέγουν μόνον οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ενώ περίπου 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να μη ζητούν αποδείξεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Μοιάζει με πρόσκληση σε φοροδιαφυγή".

MΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δάνεια τάζει τουρκική τράπεζα!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Στα 5.000 ευρώ το όριο για μη τήρηση βιβλίων. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στα 5.000 αντί 10.000 ευρώ καθορίζεται το όριο κάτω από το οποίο οι επιτηδευματίες δεν θα εκδίδουν αποδείξεις και δεν θα τηρούν λογιστικά βιβλία. Αυτό προβλέπεται στο κείμενο των νομοτεχνικών βελτιώσεων στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ποιοί θα πληρώσουν νέους φόρους 2,3 δισ. Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφισθεί την Παρασκευή, φέρνει έξτρα φόρους για τους μισθωτούς και συνταξιούχους με μεσαία εισοδήματα, οικογένειες με παιδιά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις με εισοδήματα μέχρι 55.000 ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Φορολογική «ανατροπή» της ανακεφαλαιοποίησης Η εφημερίδα τονίζει ότι "σύγχυση στην τραπεζική αγορά και ανατροπή των όρων της ανακεφαλαιοποίησης προκάλεσε η πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών να αποσύρει τη διάταξη που αφορά στον αναβαλλόμενο φόρο. Η ρύθμιση που περιλαμβανόταν στο φορολογικό νομοσχέδιο θα γλίτωνε μέχρι και 4 δισ. ευρώ από το τελικό μέγεθος των κεφαλαίων και αποσύρθηκε με τροπολογία που κατατέθηκε χθες, χωρίς το υπουργείο να δίνει καμία εξήγηση για την εξέλιξη αυτή".

ΚΕΡΔΟΣ: Οι τελευταίες φορο-αλλαγές. Η εφημερίδα γράφει ότι "φορο-πέναλτι 22% για όσους δεν καταφέρνουν να μαζέψουν αποδείξεις, προσμέτρηση σε αυτές ακόμη και των αποδείξεων που αφορούν σε δαπάνες σε χώρες της ΕΕ, επανένταξη συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων στην υποχρέωση τήρησης βιβλίων που είχαν αρχικά εξαιρεθεί αλλά και δικαίωμα έκπτωσης των ασφαλιστικών εισφορών από τα ακαθάριστα έσοδα των ελευθέρων επαγγελματιών περιλαμβάνονται στις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που επήλθαν χθες στο φορολογικό νομοσχέδιο".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου