Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Επισκόπηση τύπου 2/1/2013


Επισκόπηση τύπου 2/1/2013

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το άγριο πακέτο του Ιανουαρίου". Η εφημερίδα γράφει "οι 5+1 φόροι που καλείται να πληρώσει η εξουθενωμένη ελληνική κοινωνία. Τέλη Ι.Χ., ΦΑΠ 2010-2011, οφειλές στην Εφορία, χαράτσι της ΔΕΗ, αυξημένη παρακράτηση στους μισθούς. Και τα τρία προαπαιτούμενα για τη δόση των 14,8 δισ. ευρώ του πρώτου τριμήνου".

ΕΘΝΟΣ: "Στην εφορία η Ελλάδα αναστενάζει". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πλήρη αδυναμία να αποπληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές τους προς την Εφορία βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά. Τα ανεξόφλητα χρέη αυξάνονται με ρυθμό 1 δισ. το μήνα. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προβληματίζεται έντονα. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολη η κάλυψη των στόχων του προϋπολογισμού".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Νέα Ιμια μπορεί να στήσει η Τουρκία". Η εφημερίδα υπογραμμίζει την "αποκαλυπτική συνέντευξη με τον επί τρία χρόνια (2000-2008) Στρατιωτικό Ακόλουθο της Ελληνικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σιγουρεύουν την καταδίκη Παπακωνσταντίνου". Η εφημερίδα γράφει ότι "η αντίστροφη μέτρηση άρχισε από χθες και τυπικά για την παραπομπή στο εδώλιο της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής και από εκεί στη Δικαιοσύνη για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με την κοινή πρόταση-καταπέλτη που κατέθεσαν παραμονή Πρωτοχρονιάς Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.".

ΕΣΤΙΑ: "Το κρίσιμο εξάμηνο για την Ελλάδα". Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα πάντα για τον τόπο μας θα κριθούν κατά το πρώτο εξάμηνο του αρξαμένου έτους 2013. Οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές πιέσεις αναμένεται να είναι πολύ έντονες. Αλλά αν αντέξουν η οικονομία, η κοινωνία και κατ΄επέκτασιν η Κυβέρνησις Σαμαρά, τότε από το δεύτερο εξάμηνο η κατάστασις θα αρχίση να βελτιώνεται αισθητά. Και αυτό ευχόμαστε όλοι σήμερα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Συντάξεις: Τα νέα όρια ηλικίας για ασφαλισμένους με Βαρέα". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από δύο έως και πέντε έτη αυξάνεται τη νέα χρονιά το όριο ηλικίας για τους ασφαλισμένους που συμπληρώνουν 4.500 ημέρες, εκ των οποίων οι 3.600 στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τέσσερα πρόσωπα παίζουν με τη λίστα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε αγαστή συνεργασία τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης προσπαθούν να περιορίσουν τις ευθύνες για το σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ στον Γ. Παπακωνσταντίνου. Επιδιώκουν να μείνουν στο απυρόβλητο όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι παραβλέποντας ότι τα ονόματα έφτασαν επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, ενώ ξεχάστηκαν σε συρτάρι του υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Διχάζει τη ΝΔ ενδεχόμενη παραπομπή Βενιζέλου - Παπανδρέου". Η εφημερίδα σημειώνει ότι " η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενη παραπομπή και του Ευάγγελου Βενιζέλου ή ακόμα και του Γιώργου Παπανδρέου για τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ σε Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής διχάζει τη ΝΔ και φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και συνολικότερα το πολιτικό σύστημα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ολοταχώς προς προανακριτική". Η εφημερίδα επισημαίνει "στην ταχεία σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, προχωρούν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης. Με τη σχετική πρόταση που κατέθεσαν στη Βουλή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και αναμένεται να συζητηθεί έως τις 18 Ιανουαρίου ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τα μυστικά της παραπομπής". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον δρόμο προς το εδώλιο -είτε του ειδικού είτε του τακτικού δικαστηρίου- δείχνει το «κατηγορώ» κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το οποίο υπογράφουν 71 βουλευτές των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων. Το κείμενο είναι με τέτοιον τρόπο διατυπωμένο, ώστε να επιτρέπεται η παραπομπή του σε δίκη ακόμη και στην περίπτωση παραγραφής".

6ΜΕΡΕΣ: "Αρμαγεδδώνας μέτρων το 2013". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ασφυκτική εποπτεία σε όλους τους τομείς της Οικονομίας από το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο. Νέος κύκλος απολύσεων στο Δημόσιο. Αυξήσεις-φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Αγριες περικοπές στις δαπάνες σε τυχόν αποκλίσεις. Από σήμερα τα κατακρεουργημένα μισθολόγια και οι κουτσουρεμένες συντάξεις".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου