Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Επισκόπηση τύπου 7/1/2013


Επισκόπηση τύπου 7/1/2013

Τα προγράμματα για την ανεργία, η συνέχεια του πολέμου για την λίστα Λαγκάρντ, η παραπομπή του Παπακωνσταντίνου και οι οικονομικοί έλεγχοι είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δουλειά με 460 ευρώ για 60.000 ανέργους". "Με στόχο να ανακοπεί το τσουνάμι της ανεργίας, η κυβέρνηση την προσεχή Πέμπτη ανακοινώνει πέντε νέα προγράμματα που θα καλύψουν 60.000 θέσεις εργασίας και κατάρτισης για ισάριθμους ανέργους εντός του 2013".

ΕΘΝΟΣ: "Εκτός ορίων ο πόλεμος για τη λίστα". "Πολεμικό κλίμα, που οδηγεί σε εκτός ορίων καταστάσεις, πυροδοτεί η σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ. Η Κουμουνδούρου καταθέτει σήμερα στη Βουλή την πρότασή της για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που θα ασχοληθεί με τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και του Ευ. Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για πολιτική αθλιότητα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγία Ματρώνα Μόσχας: «Χωρίς πόλεμο θα πεθάνετε όλοι!». "Η εκ γενετής αόμματη Ρωσίδα προφήτισσα «είδε» τα μελλούμενα να συμβούν. Πόλεμο μας κάνουνε, τον χειρότερο όλων των καιρών, αλλά... χωρίς «πόλεμο», προφήτευσε η Αγία Ματρώνα!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "4 ανατροπές στο ασφαλιστικό". "1. Μείωση 12% στις διπλές συντάξεις αναδρομικά για 14 μήνες. 2. Αυτόματο ψαλίδι από Μάρτιο στις επικουρικές. 3. Μικρότερο εφάπαξ έως και 50% από το 2014. 4. Στην τσιμπίδα 560.000 συνταξιούχοι χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ".

ΕΣΤΙΑ: "Ανεπίτρεπτη διαπόμπευσις. Προτού προκύψουν στοιχεία ενοχής". "Τα ελληνικά μέσα ενημερώσεως έχουν μετατραπή σε μέσα δημοσίας διαπομπεύσεως. Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες δεν έχει προηγούμενο και εκθέτει την χώρα μας ως κράτος δικαίου. Διαπομπεύονται πρόσωπα και σπιλώνονται υπολήψεις χωρίς να έχουν προκύψει στοιχεία ενοχής εις βάρος τους".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Συντάξεις: Σε τέσσερις δόσεις η μείωση σε κύριες-επικουρικές". "Η μείωση αφορά όλες τις συντάξεις που καταβάλλονται μεμονωμένες ή αθροιστικά, για οποιαδήποτε αιτία συνταξιοδότησης και από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, το Δημόσιο, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, καθώς και από κάθε άλλη πηγή".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Οι φρουροί του Βενιζέλου". "Ασπίδα προστασίας προσφέρουν στον Ε. Βενιζέλο οι Α. Σαμαράς και Φ. Κουβέλης, προκειμένου η τρικομματική κυβέρνηση να διατηρηθεί με κάθε τρόπο και όποιο κόστος στην εξουσία, καθώς σήμερα κατατίθεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραπομπή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "«Δείχνουν» και Βενιζέλο Πεπονής - Μουζακίτης". "Ετοιμοι να διατυπώσουν αιτιάσεις για αξιολόγηση ευθυνών σε βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ είναι οι οικονομικοί εισαγγελείς".

ΤΑ ΝΕΑ: "11 γκρίζες ζώνες για τη λίστα". "Αρκετές γκρίζες ζώνες παραμένουν δύο χρόνια μετά την άφιξη της πρώτης λίστας Λαγκαρντ, ενώ προκύπτουν συνεχώς και νέα ερωτηματικά, τόσο για τον τρόπο διαχείρισής της όσο και για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η διαγραφή των τριών ηλεκτρονικών αρχείων".

6ΜΕΡΕΣ: "Στο σφυρί 9 ΔΕΚΟ και 79 ακίνητα". "Ψάχνουν εναγωνίως για 2,5 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις το 2013. ΟΠΑΠ ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ πωλούνται μέχρι τον Μάρτιο και ακολουθούν ΟΔΙΕ ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ ΕΥΑΘ, ΛΑΡΚΟ ΕΑΣ, 28 κτίρια και έξι πρεσβείες. Αγοραστές αναζητεί στο Βερολίνο ο Σαμαράς".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Αλλαγή σελίδας στην περιφέρεια".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αποκλείει κάθε περιθώριο χαλάρωσης η κυβέρνηση".  "Απόλυτη προσήλωση στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, που συμφωνήθηκε με την τρόικα για το 2013, προανήγγειλε με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αποκλείοντας κάθε περιθώριο δημοσιονομικής χαλάρωσης μέσα στο χρόνο, ενώ ο πρωθυπουργός από το λιμάνι του Πειραιά έστελνε μήνυμα αισιοδοξίας".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου