Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 26/1/2013

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 26/1/2013

Ο απόηχος της αποκάλυψης για τις έρευνες στην Κεντρική Τράπεζα λόγω διαρροής εμπιστευτικού εγγράφου, το δημοσίευμα του Economist για πιέσεις της Τρόικας για εξαγωγή του κυπριακού φυσικού αερίου μέσω αγωγού στην Τουρκία και η απεργία των οικοδόμων είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Γίνεται επίσης αναφορά στην συνέντευξη Τύπου του Αρχηγού Αστυνομίας, στις απολύσεις στις Κυπριακές Αερογραμμές στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης και στην δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Νίκου Αναστασιάδη.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της θέμα υπό τον τίτλο «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ και …αυθαδιάζουν!» και αναφέρεται στις έρευνες της Αστυνομίας στην Κεντρική Τράπεζα και τις προειδοποιήσεις, όπως αναφέρει, χθες του Αρχηγού Αστυνομίας με κλήσεις ανάκρισης σε όσους θεωρεί ότι εμπλέκονται στην υπόθεση. Φιλοξενούνται επίσης οι αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων και υποψηφίων στο θέμα. Αλλού η «Α» αναφέρεται στις συνεχιζόμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και γράφει ότι τον περασμένο Δεκέμβριο όταν μειώθηκε διεθνώς η τιμή, δεν υπήρξαν και οι ανάλογες μειώσεις για τους καταναλωτές. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται πρωτοσέλιδα σε περιστατικό σε στρατόπεδο της ΕΦ όπου σημειώθηκε εισβολή, όπως γράφει, μελών της Ομάδας Ασφαλείας Στρατοπέδου (ΟΑΣ) προκαλώντας αντιδράσεις.

«ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΘΥΕΛΛΑ η ανάμειξη της Αστυνομίας» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Σημερινής» που αναφέρεται στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω της έρευνας των ανακριτικών αρχών στην Κεντρική Τράπεζα για τη διαρροή εγγράφου. Φιλοξενούνται οι δηλώσεις χθες του Αρχηγού Αστυνομίας και των πολιτικών κομμάτων και υποψηφίων. Σε άλλο θέμα εφημερίδα γράφει ότι συνεχίζεται η αισχροκέρδεια από μερίδα οδηγών ταξί στο αεροδρόμιο Λάρνακας και ότι υπάρχουν καταγγελίες από συναδέλφους τους. Αλλού η «Σ» αναφέρεται στα στοιχεία που παρέθεσε χθες ο Αρχηγός Αστυνομίας για τις εγκληματικές πράξεις στην Κύπρο, τα θανατηφόρα και τη συμπεριφορά των Κυπρίων καθώς και τη δράση της Αστυνομίας κατά την Κυπριακή Προεδρία.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Τροϊκανά παιχνίδια με αέριο» και γράφει ότι αναμένεται να ενταθούν οι πιέσεις της Τρόικας προς τη Λευκωσία σε σχέση με το φυσικό αέριο ενόσω παραμένει η εκκρεμότητα της υπογραφής του μνημονίου. Γράφει ακόμη για τουρκικές κινήσεις στο παρασκήνιο. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει σε άλλο θέμα ότι προκαλούνται αντιδράσεις από την αστυνομική έρευνα στην Κεντρική Τράπεζα και ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θεωρεί πως ορθώς γίνεται η έρευνα. Αλλού αναφέρει ότι τους επόμενους τρεις μήνες η Αστυνομία αποκτά ειδικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για παρακολούθηση μέσω δορυφόρου σκηνών, εκδηλώσεων και σοβαρών γεγονότων εγκληματικής φύσης.

«Είμαστε όλοι απεργοί» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρεται στην απεργία των οικοδόμων και την συμπαράσταση που εξέφρασαν τόσο ο υποψήφιος Σταύρος Μαλάς όσο και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Αναφέρεται ακόμη στη συγκέντρωση των απεργών χθες και τα μηνύματα που έστειλαν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μέσω των ηγεσιών τους. Αλλού αναφέρεται στην δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Νίκου Αναστασιάδη και γράφει ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους εκατομμυριούχους. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στις αντιδράσεις του ΑΚΕΛ στο δημοσίευμα του Economist για το φυσικό αέριο και γράφει ότι η όποια συνεργασία με την Τουρκία πρέπει να θεωρείται ανέφικτη.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail “ τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Αυξήθηκαν οι φόνοι, οι εμπρησμοί και οι ληστείες» και αναφέρεται στα στοιχεία που παρατέθηκαν από τον Αρχηγό Αστυνομίας για τις σοβαρές εγκληματικές πράξεις στην Κύπρο. Αλλού αναφέρει για την έρευνα που διεξάγει η Αστυνομία στην Κεντρική Τράπεζα με αφορμή διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου. Επίσης η εφημερίδα πρωτοσέλιδα προβάλλει την επίδοση των διαπιστευτηρίων χθες από τους νέους Πρέσβεις της Δημοκρατίας της Κορέας, της Βοσνίας και του Καζακστάν.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου