Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 10/4/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 10/4/2012

Οι εξελίξεις όσον αφορά τις προσπάθειες των δυνάμεων του ενδιάμεσου χώρου για συνεργασία στις επόμενες προεδρικές εκλογές με αφορμή και τις χθεσινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για το θέμα, η υπόθεση απονομής χάριτος στον πρώην βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους για τέσσερις καταδίκες του για τροχαία αδικήματα, η πρόθεση της Εκκλησίας για επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στους τομείς της ενέργειας και των τραπεζών για απάμβλυνση των οικονομικών προβλημάτων του τόπου και η προτροπή του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών προς τους Ρώσους πολίτες να απέχουν από την αγορά ακινήτων στα κατεχόμενα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Η ''Αλήθεια'', στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δεν θέλουν Λιλλήκα», γράφει ότι αρνητικά φέρονται να είναι τα δύο μεγάλα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ στο να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του πρώην ΥΠΕΞ Γιώργου Λιλλήκα, όπως επιθυμεί ο Αρχιεπίσκοπος. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι ελεύθερος αφέθηκε χθες ο Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Μιχάλης Χατζηδημητρίου, ο οποίος στις 22 Φεβρουαρίου του 2012 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών. Γράφει, επίσης, ότι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εκτιμά ότι σε μερικές εβδομάδες οι κυβερνώντες θα ζητήσουν από τη Βουλή μερικές δεκάδες εκατομμύρια για να ενισχύσουν τον εθνικό αερομεταφορέα.

''Η Σημερινή'' στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Πρώτες ρωγμές στις δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου» και γράφει ότι πριν καλά καλά γεννηθεί η προσπάθεια σύμπηξης μετώπου των δυνάμεων του ενδιάμεσου χώρου, ναρκοθετείται εκ των έσω, προκαλώντας ρωγμές και δημιουργώντας αμφισβητήσεις κατά πόσο η προσπάθεια θα τελεσφορήσει. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου αναφορικά με την πρόθεση της Εκκλησίας να προβεί σε επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ για να στηρίξει την οικονομία του τόπου. Γράφει, επίσης, ότι πυρκαγιά μεγάλων διαστάσεων μαινόταν από τις 5 χθες το απόγευμα στον υγροβιότοπο στο Ακρωτήρι Λεμεσού.

Υπό τον τίτλο ''Η ασυλία έγινε ασυδοσία '', ''Ο Φιλελεύθερος'' γράφει στο κύριο του θέμα ότι την ασυδοσία βουλευτών, που κρύβονται πίσω από τη βουλευτική ασυλία για να παρανομούν ή να αυθαιρετούν, ανέδειξε η υπόθεση απονομής χάριτος στον πρώην βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, για τέσσερις καταδίκες του για τροχαία αδικήματα. Γράφει, επίσης, ότι σε ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ ομάδων νεαρών έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια το έθιμο της λαμπρατζιάς, την ώρα που αυξάνονται οι κίνδυνοι από την ανεξέλεγκτη χρήση κροτίδων. Αλλού γράφει ότι επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής απέστειλε ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος, καλώντας τους να μην αποδεσμεύσουν θέσεις για προσλήψεις οδοντιάτρων στα κρατικά νοσηλευτήρια, για να μπορούν έτσι να έχουν δουλειά τα μέλη του, δηλαδή, οι ιδιώτες οδοντίατροι.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο «Ρωσικό αλτ στον τουρκικό σφετερισμό», γράφει ότι ρωσικό «χαστούκι» στην τουρκική εισβολή και κατοχή και όλες τις παράνομες ενέργειες που ακολούθησαν περιλαμβανομένης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους και του σφετερισμού των ε/κ περιουσιών από τη μια και θωράκιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την άλλη, συνιστά η δήλωση εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών την περασμένη Παρασκευή. Γράφει, επίσης, ότι για υπόσκαψη της προσπάθειας της Κυβέρνησης για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές κατηγόρησε τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου ξεκαθάρισε πως προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο για σκοπούς παραγωγής ενέργειας από το οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ και όχι οποιαδήποτε άλλη ενδιάμεση λύση.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», με τίτλο «Ζοφερή εικόνα παρουσιάζει η αγορά κατοικίας», γράφει ότι η αγορά ακινήτων δεν δείχνει κανένα σημάδι ανάκαμψης και προσθέτει ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Κεντρική Τράπεζα η πτώση των τιμών συνεχίστηκε και εντάθηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2011. Γράφει, επίσης, ότι η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου Φρόσω Χατζηλούκα δήλωσε χθες ότι η Υπηρεσία παρακολουθεί τις τιμές των καυσίμων καθημερινά προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει αισχροκέρδεια, την ίδια ώρα που οι τιμές των πετρελαιοειδών καταγράφουν μια ανοδική πορεία. Η εφημερίδα δημοσιεύει πρωτοσέλιδα φωτογραφία του Προέδρου Ομπάμα, που κάνει κάμψεις ενώ έπαιζε μπάσκετ στους κήπους του Προεδρικού στην Ουάσιγκτον, σε εκδηλώσεις για το Πάσχα.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου