Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Επισκόπηση τύπου 6/4/2012


Επισκόπηση τύπου 6/4/2012

Τα προβλήματα των ασθενών στα φαρμακεία, τα σενάρια για αναβολή των εκλογών, ο φόρος ιδιοκατοίκησης στα ακίνητα, η συνεδρίαση της Βουλής για την Siemens και ο απόηχος της αυτοκτονίας του συνταξιούχου στο Σύνταγμα είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων,

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Και φόρος... «ιδιοκατοίκησης»! - Η εφημερίδα γράφει ότι "«ρίχτερ» φόρων με επίκεντρο την ακίνητη περιουσία, προκαλεί το ρήγμα από την τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικρίνει τις αποφάσεις της Ελλάδας να επιβάλλει υψηλούς φόρους στο εισόδημα, τις συναλλαγές ΦΠΑ και τα επιχειρηματικά κέρδη και αναζητά... εξισορρόπηση εντός της Ευρωζώνης με νέα φοροεπιδρομή στα ακίνητα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Καμια κυβερνητική συνεργασία - Η εφημερίδα τονίζει ότι "με κατηγορηματικό τρόπο η Νέα Δημοκρατία στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας να κλείσει κάθε συζήτηση, την οποία αναθερμαίνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως τα στελέχη της ΝΔ εκτιμούν πως οι εκλογές μπορούν να αναδείξουν μια βιώσιμη αυτοδύναμη κυβέρνηση".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αντώνη έλεος - Η εφημερίδα γράφει ότι "κρύος ιδρώτας έχει λούσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Βλέποντας πλέον το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του και τους «συντρόφους» του να τον εγκαταλείπουν καθώς βρίσκεται ένα βήμα από το Ειδικό Δικαστήριο, ο συναυτουργός της χρεοκοπίας αρχίζει και ζητά το... έλεος του Αντώνη Σαμαρά και να στάζει μέλι για τη Ν.Δ.".

ΕΘΝΟΣ: Γολγοθάς των ασθενών στα φαρμακεία - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε δραματική θέση βρίσκονται χιλιάδες ασφαλισμένοι. Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Πειραιά έχουν αναστείλει τη χορήγηση με πίστωση των συνταγογραφημένων σκευασμάτων. Αιτία αποτελεί η αστρονομική οφειλή του βυθισμένου στα χρέη Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Θα ακολουθήσουν οι εργαστηριακοί γιατροί".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 300 εκατ. τόνους Χρυσού - Χαλκού χάρισε η Κυβέρνηση σε «δικούς της»! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Γιώργος Πάλμος αποκαλύπτει... νέα εθνική προδοσία: Τελειωμό δεν έχει το ξεπούλημα που κάνουν στην Πατρίδα μας οι Εθνοπροδότες Γραικύλοι...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κατσέλη καρφώνει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Η εφημερίδα γράφει ότι "το άρθρο 37, δηλαδή η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, η κακοποίηση των μισθών και των συντάξεων, ήταν επιλογή Παπανδρέου, Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδου και όχι της Τρόικας. «Χρειάστηκε να φύγω από το υπουργείο Εργασίας για να ξηλωθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι μισθοί".

ΕΣΤΙΑ: Φόροι Σκανδιναβίας υπηρεσίες Μπανανίας - Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμερα στην Ελλάδα φθάσαμε να έχουμε φόρους και φορολογικούς συντελεστές επιπέδου Σκανδιναβίας. Αλλά οι υπηρεσίες που παρέχει το κράτος προς τους φορολογουμένους είναι χαμηλοτάτου επιπέδου. Γίναμε Σκανδιναβία ως προς τους φόρους, αλλά Μπανανία ως προς τις υπηρεσίες".

H ΑΥΓΗ: Σεισάχθεια για αγρότες και μικρομεσαίους - Η εφημερίδα γράφει "προτάσεις κοινωνικής δικαιοσύνης με ευκρινές αναπτυξιακό πρόσημο για δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγροτικά νοικοκυριά. Να σταματήσει ο στραγγαλισμός από τις τράπεζες, να επανεκκινήσει η οικονομία".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δήλωση Ε9. Η ένταξη των ημιυπαίθριων βάζει φωτιά στα τεκμήρια - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "φέτος, για πρώτη φορά, χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα υποχρεωθούν να αναγράψουν στη φορολογική τους δήλωση τους κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους που ρύθμισαν με το νόμο 3843/2010. Η αναγραφή των πρόσθετων τετραγωνικών σημαίνει αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη αποφύγει τη χρεοκοπία» - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαφές μήνυμα προς τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, εν όψει και των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, ότι η χώρα, παρά τη νέα δανειακή σύμβαση και την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI, δεν έχει διαφύγει οριστικά τον κίνδυνο χρεοκοπίας αποστέλλει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Πως θα πάρετε έως και 3 μισθούς σε περίπτωση που πτωχεύσει η επιχείρηση - Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που περισσότερες από 170.000 επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο αφήνοντας απλήρωτους χιλιάδες εργαζομένους, ο ειδικός λογαριασμός του ΟΑΕΔ δίνει μικρή ανάσα στο πρόβλημα. Ποιοί μπορούν να κάνουν χρήση, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, τα δικαιολογητικά".

Ο ΛΟΓΟΣ: Ξέπλυναν τα «αμαρτήματα» της Siemens - Σύμφωνα με την εφημερίδα "με την ψήφο 164 βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ πέρασε τελικά από την Ολομέλεια η ρύθμιση για τη Siemens Η εταιρεία θα καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων, 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, επένδυση 100 εκατ. ευρώ στη Siemens Ελλάς και ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Τα λαμόγια της γερμανικής Siemens παραμένουν ατιμώρητα - Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που χιλιάδες Ελληνες χάνουν τη δουλειά τους, κυρίως την ελπίδα τους για τη ζωή, κάποιοι συνεχίζουν να περνούν καλά. Είναι οι άνθρωποι των μαύρων ταμείων, των υπόγειων διαμεσολαβήσεων, τα λαμόγια".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στις εκλογές αδύναμοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και πανίσχυρο ΚΚΕ - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι εκλογές μπορούν να προσφέρουν μια άμεση λύση. Να μετατραπεί σε δυνατότητα του λαού να αποτρέψει τα χειρότερα, που προδιαγεγραμμένα έρχονται, να μπορέσει ο λαός σε κάποια στιγμή να είναι πράγματι νικητής. Αυτή η ρεαλιστική αγωνιστική λύση είναι να αποδυναμώσει ο λαός όσο γίνεται περισσότερο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ με χιλιάδες εργατικές και νεανικές ψήφους".

ΤΑ ΝΕΑ: Σηκώνουν τα λεφτά και από την Ελβετία! - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε άδεια ταμεία ενδέχεται να εφαρμοστεί η συμφωνία με την Ελβετία για φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων, καθώς διαπιστώνεται κύμα μεταφοράς σε νέους «παραδείσους»: οι φόροι επί των τόκων των δηλωμένων ελληνικών καταθέσεων υποχώρησαν από τα 9,9 εκατ. ευρώ το 2009 σε 5,9 εκατ. το 2010".

City Press: «Τίμησαν» τη μνήμη του αυτόχειρα - Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Βουλή «ξέπλυνε» το σκάνδαλο της Siemens. Σόιμπλε: Η Ελλάδα ευθύνεται για την κρίση που περνάει".

Metro: Επίλογος... τη Μεγάλη Τρίτη - Η εφημερίδα γράφει "κλείνει η Βουλή ενόψει Πάσχα. Πιθανότατα τη Μ. Τετάρτη η προκήρυξη των εκλογών. Ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Σταυρόπουλος, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί αναβολή".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Απάτη σε βάρος μικροεπενδυτών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Επιταχύνεται η διαδικασία για την ανακεφαλαιοποίηση - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πυρετώδεις διαπραγματεύσεις, στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, πραγματοποιούνται τις τελευταίες ώρες ανάμεσα σε κυβέρνηση και τραπεζίτες, προκειμένου να δρομολογηθεί λύση στο κρίσιμο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης του εγχώριου πιστωτικού συστήματος".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μία στις 3 μετοχές σε επιτήρηση ή αναστολή - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η διαδικασία απαξίωσης του ελληνικού χρηματιστηρίου συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Για διάφορες αιτίες το διοικητικό συμβούλιο του Χ.Α. χθες ενέταξε στην κατηγορία των υπό επιτήρηση άλλες 11 μετοχές, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 43, ενώ βρίσκονται σε αναστολή διαπραγμάτευσης 40 μετοχές εταιρειών".

ΚΕΡΔΟΣ: Παζάρι για τους 4 όρους της ανακεφαλαιοποίησης - Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρό παζάρι για τους όρους ανακεφαλαιοποίησης επιχειρείται από χθες μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζιτών, εν αναμονή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου τη Μ. Εβδομάδα". Τα κίνητρα που θα δοθούν στους ιδιώτες μετόχους είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενώ, παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να... «καθαρίσει η ήρα από το σιτάρι»"

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πορεία πλήρους απαξίωσης για τα νέα ελληνικά ομόλογα - Η εφημερίδα τονίζει ότι "παντελώς απαξιωμένα είναι τα νέα ελληνικά ομόλογα, που προέκυψαν από τη διαδικασία του PSI, καθώς, παρά τις εγγυήσεις που φέρουν και το αγγλικό δίκαιο που τα διέπει, οι τιμές τους έχουν κατρακυλήσει στα ίδια επίπεδα που βρίσκονται και τα ομόλογα προ του haircut".

DEALnews: Διπλό νόμισμα - Η εφημερίδα γράφει ότι "μυστικά σχέδια κεκλεισμένων των θυρών επεξεργάζονται για την Ελλάδα οι παροικούντες στην ευρωπαϊκή Ιερουσαλήμ. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε μυστική συνάντηση στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της Ε.Ε., με βασικό θέμα το ελληνικό πρόβλημα. Στη μυστική συνάντηση της Δευτέρας «έπεσε στο τραπέζι», μεταξύ άλλων, το σχέδιο για δύο νομίσματα".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου