Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Επισκόπηση τύπου 5/4/2012


Επισκόπηση τύπου 5/4/2012

Η αυτοκτονία του συνταξιούχου στο Σύνταγμα, το μεγάλο φαγοπότι στην ΔΕΗ, οι δεύτερες σκέψεις από την Γερμανική κυβέρνηση και η αλλαγή πορείας της Μέρκελ είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

AΥΡΙΑΝΗ: Αυτοί με οδήγησαν στον τάφο - Η εφημερίδα τονίζει ότι "«η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου (εννοεί βεβαίως τον Γιώργο Παπανδρέου) που εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσης που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια μόνο εγώ χωρίς επιβάρυνση του κράτους πλήρωνα γι΄αυτή»".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εθνική κατάθλιψη - Η εφημερίδα γράφει "«Δεν θέλω να αφήσω χρέη στο παιδί μου» φώναξε ο 77χρονος φαρμακοποιός πριν αυτοκτονήσει (χθες το πρωί) στην πλατεία Συντάγματος! Αντ. Σαμαράς: Θάνατος δεν είναι μόνο να πεθαίνει κανείς, αλλά να ζει σε απόγνωση χωρίς ελπίδα".

ΕΘΝΟΣ: Στο σκαμνί η ΓΕΝΟΠ - TOURS για τα 31 εκατ - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, που επισύρουν ακόμα και ισόβια κάθειρξη, αντιμετωπίζουν μέλη των διοικήσεων της ΔΕΗ και συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για το «πάρτι εκατομμυρίων» που είχε στηθεί με χρήματα του Δημοσίου. Αφορά ολόκληρη τη δεκαετία 1999-2010".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Συνταξιούχος - μάρτυρας της κατοχικής κυβέρνησης του Μνημονίου - Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο σημείωμα που άφησε αναφέρει: «Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μας. Δεν μπορώ να βρω άλλον τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και πριν γίνω βάρος στο παιδί μου»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μάρτυρας για την Ελλάδα - Η εφημερίδα γράφει ότι "πολιτικά και κοινωνικά ενεργός και ευαίσθητος, ο τραγικός αυτόχειρας σημάδεψε με την πράξη του την απόγνωση της ελληνικής κοινωνίας. Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση, συγκινητικά μηνύματα στο δέντρο της πλατείας Συντάγματος και στο Διαδίκτυο".

ΕΣΤΙΑ: Η μεγάλη στροφή της κ. Μέρκελ. Στο θέμα των συντελεστών φορολογίας - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ειδικώς στην Ελλάδα, η εφαρμογή του ενιαίου συντελεστού θα αποτελούσε μοχλό για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ παράλληλα θα επιτάχυνε την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών. Ομως η κ. Μέρκελ στο θέμα της φορολογίας έχει πραγματοποιήσει μεγάλη στροφή. Ετσι ουδέποτε επίεσε την χώρα μας για την μείωση των φορολογικών συντελεστών. Κάθε άλλο".

Η ΑΥΓΗ: Κραυγή αφύπνισης - Η εφημερίδα επισημαίνει "συνταξιούχος φαρμακοποιός 77 ετών αυτοπυροβολήθηκε χθες μπροστά από τη Βουλή. «Πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου», όπως έγραψε στο σημείωμα που άφησε πίσω του".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σφαίρα-κραυγή κατά του πολιτικού συστήματος - Σύμφωνα με την εφημερίδα "το χειροκρότημα στον άγνωστο αυτόχειρα. Πολίτες χειροκρότησαν τον άγνωστο συμπολίτη μας, που αποφάσισε την ιδιωτική στιγμή επιλογής του θανάτου του να τη μετατρέψει σε απόλυτη πολιτική πράξη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οργιο ανομίας στα υγρά καύσιμα - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το όργιο νοθείας και λαθρεμπορίου στην αγορά καυσίμων συνεχίζεται, με αποτέλεσμα αφενός μεν, το Δημόσιο να χάνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από δασμούς, αφετέρου δε, οι καταναλωτές να παραλαμβάνουν καύσιμα νοθευμένα και σε μικρότερες ποσότητες από αυτές που πληρώνουν".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: 10 χρυσές συμβουλές για να κερδίσετε τις τράπεζες -Η εφημερίδα γράφει ότι "Μάθετε τα δικαιώματά σας, κινηθείτε σωστά και θα βγείτε κερδισμένοι, Απαντήσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες δανειολήπτες".

Ο ΛΟΓΟΣ: Σοκάρουν οι συνεχείς αυτοκτονίες...- Σύμφωνα με την εφημερίδα "οργή στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού χθες το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ συγκλονισμένος δηλώνει την ίδια ώρα, ο πολιτικός κόσμος".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Με ισχυρό ΚΚΕ στην πάλη για φτηνό ρεύμα - φτηνό πετρέλαιο -Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: αναδεικνύεται η ανάγκη ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, της λαϊκής εξουσίας, όπου ο ενιαίος, αποκλειστικά κρατικός φορέας Ενέργειας θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για να ανοίξει αυτός ο δρόμος".

ΤΑ ΝΕΑ: Μήνυμα απόγνωσης με δημόσια αυτοκτονία - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σοκ προκαλεί η απόφαση του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού - από τους ένθερμους του κινήματος των «Αγανακτισμένων» - να αυτοκτονήσει δημόσια, με μία σφαίρα στο κεφάλι. Προσέδωσε μάλιστα στην πράξη του τον συμβολικό χαρακτήρα ενός «μηνύματος απόγνωσης», τόσο με την επιλογή του να τερματίσει τη ζωή του στην Πλατεία Συντάγματος, όσο και με το σημείωμα που άφησε στην κόρη του, στο οποίο επικαλείται οικονομική εξαθλίωση".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Τώρα που γυρίζει...-Η εφημερίδα γράφει ότι "ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. παραπαίουν και η τρόικα κυβερνά ανεξέλεγκτη. «Σκοτώνουν» ολόκληρη τη δημόσια περιουσία. Πριν από τις εκλογές «δένουν» τις μπίζνες. Μετά την κάλπη μέτρα 16 δισ. και σάρωμα εργασίας - ασφάλισης. Κι όλα αυτά για να πάμε σε νέο... «κούρεμα»".

City Press: Το «κατηγορώ» ενός αυτόχειρα - Η εφημερίδα σημειώνει "77 χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος λόγω της κρίσης. Φόρο τιμής στον αποθανόντα απέτισε πλήθος κόσμου".

Metro: Η Ελλάδα που πληγώνει...-Η εφημερίδα γράφει ότι "συγκλονισμένο το πανελλήνιο με την ιστορία του 77χρονου συνταξιούχου, που έβαλε τέλος στη ζωή του, εξαιτίας οικονομικού αδιεξόδου. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Το ΣΔΟΕ ψάχνει στην Καλαμαριά

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Ενισχύσεις 3,7 δισ. το 2012 μέσω αναπτυξιακού νόμου - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ενισχύσεις συνολικού ύψους 3,7 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τη στήριξη σχεδίων που θα ενταχθούν στον νέο επενδυτικό νόμο εντός του 2012".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Οχι» κρατικοποίηση τραπεζών. Παρέμβαση ΣΕΒ για την ανακεφαλαιοποίηση - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με παρέμβασή του ο ΣΕΒ προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, σε περίπτωση κρατικοποίησης των ελληνικών τραπεζών".

ΚΕΡΔΟΣ: Στο μάτι της εφορίας 237.000 εταιρείες και επιτηδευματίες - Η εφημερίδα γράφει ότι "ευελπιστώντας στην κρίσιμη αυτή δημοσιονομικά περίοδο να αντιμετωπίσει τις αποκλίσεις και να δημιουργήσει ένα εισπρακτικό μαξιλάρι ασφαλείας, που θα αποτρέψει τη λήψη πρόσθετων μέτρων τον Ιούνιο, η κυβέρνηση αναμένεται να επιδοθεί το αμέσως προσεχές διάστημα σε έναν υπέρ πάντων αγώνα για την πάταξη της φοροδιαφυγής".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Υποχωρεί με ταχείς ρυθμούς η τραπεζική χρηματοδότηση - Η εφημερίδα τονίζει ότι "δραματική εικόνα για τη χρηματοδότηση της αγοράς δίνουν οι εκτιμήσεις που διατυπώνονται για τους ρυθμούς μεταβολής της τραπεζικής χρηματοδότησης, οι οποίοι πλέον κινούνται στο επίπεδο του -7% με -8%, επιτείνοντας τις συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου