Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 3/3/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 3/3/2012

Οι καταγγελίες για βιασμό νεαρού στις Κεντρικές Φυλακές και η επίσκεψη στο σωφρονιστικό κατάστημα της Επιτρόπου Διοικήσεως, η χθεσινή απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας καθώς και η συνάντηση του ΥΠΟΙΚ με Ασιάτη μεγιστάνα ο οποίος ενδιαφέρεται να επενδύσει σε χρεόγραφα της Κυβέρνησης, είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος στις πρώτες του σελίδες.

«Παρέμβαση Εισαγγελέα για την υπόθεση βιασμού» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αλήθειας». Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Εισαγγελέας έχει στα χέρια του την ενδιάμεση έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως για τις καταγγελίες περί βιασμού νεαρού στις φυλακές και έστειλε επιστολές στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας. Γίνονται αναφορές στις δηλώσεις του Αναπληρωτή Διευθυντή των Φυλακών για το θέμα καθώς και στην επίσκεψη της Επιτρόπου στις Φυλακές χθες. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και γράφει για μεγάλες ζημιές και ταλαιπωρία των επιβατών.Εξάλλου η «Α» αναφέρεται στην συνάντηση του ΥΠΟΙΚ χθες με Λιβανέζο πολυεκατομμυριούχο και Κινέζο μεγιστάνα, σημειώνοντας ότι επαφές με επενδυτές πραγματοποιεί και η Υπουργός Εμπορίου.

”Η Σημερινή” στεγάζει το πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Εκμεταλλεύονται τα ‘κενά αέρος’ οι Τούρκοι». Γράφει ότι η απεργία των ελεγκτών έχει ζημιές και σε πολιτικό επίπεδο καθώς υπάρχει προσπάθεια εκμετάλλευσης της κατάστασης από τα κατεχόμενα και φιλοξενεί δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών ότι υπάρχει πρόβλημα και όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας στα πλαίσια του οποίου λειτουργεί το ΦΙΡ Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα η «Σ» αναφέρεται στην αναστολή της ποινικής δίωξης 42 ηλικιωμένων γυναικών για υπόθεση ποκεριζέ πριν από 3 χρόνια, ύστερα από παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας μίλησε για ελαφρότητα των βουλευτών που απέρριψαν την πρόταση για αύξηση της φορολογίας στα στριφτά τσιγάρα.

”Ο Φιλελεύθερος” έχει ως κύριο τίτλο «Έκαναν πλάτες σε βιαστές» και αναφέρεται σε καταγγελία για βιασμό 19χρονου, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση της Επιτρόπου Διοικήσεως αλλά και του Γενικού Εισαγγελέα ο οποίος με επιστολές στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας ζήτησε την έναρξη πειθαρχικών και ποινικών ανακρίσεων καθώς και να τεθούν σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακες που φέρεται να εμπλέκονται. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι στο Νοσοκομείο Λευκωσίας οι γυναίκες υπάλληλοι αρνούνται να φορέσουν τη στολή που τους αγόρασε η Διεύθυνση με αποτέλεσμα καθημερινά οι προϊστάμενοι των τμημάτων τους να αναγκάζονται να μπαίνουν σε συζητήσεις για το θέμα της κοινής ενδυμασίας. Ο «Φ» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο τέως ΥΠΕΞ Μάρκος Κυπριανού σε συνάντηση που είχε με τον Μάριο Καρογιάν κοινοποίησε το ενδιαφέρον του για την θέση του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος.

«Άνοιγμα στις διεθνείς αγορές» είναι ο κύριος τίτλος της «Χαραυγής». Γράφει για τη συνάντηση του ΥΠΟΙΚ χθες με Ασιάτη επενδυτή ο οποίος ενδιαφέρεται για επενδύσεις σε κυπριακά χρεόγραφα. Ανάλογο ενδιαφέρον σύμφωνα με την εφημερίδα, επιδεικνύουν και ξένοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην παρέμβαση του Προέδρου Χριστόφια στο χθεσινό Συμβούλιο Κορυφής στις Βρυξέλλες αλλά και στην έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον ελληνικό λαό. Η «Χ» αναφέρεται ακόμη στη χθεσινή εκδήλωση για τα 65χρονα της ΕΑΚ-ΕΚΑ και στις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ για τις αγροτικές κατακτήσεις και την πάλη των αγροτών.

Υπό τον τίτλο «Υπουργός: Τεράστια η ζημιά από την απεργία των ελεγκτών», η αγγλόγλωσση Cyprus Mail αναφέρεται στις δηλώσεις του Ευθύμιου Φλουρέντζου για την απεργία και τις διάφορες κινήσεις της Κυβέρνησης και της Βουλής για αντιμετώπιση της κατάστασης που προκάλεσε μεγάλη οικονομική ζημιά και ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στις καταγγελίες για βιασμό στις Κεντρικές Φυλακές και τις έρευνες της Επιτρόπου Διοικήσεως η οποία πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στο σωφρονιστικό κατάστημα. Αλλού αναφέρει ότι το θρυλικό συγκρότημα Rolling Stones πρόκειται να εκδώσει βιβλίο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τα 50χρονά του.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου