Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Επισκόπηση τύπου 24/4/2012


Επισκόπηση τύπου 24/4/2012

Η ύφεση που προκαλεί το μνημόνιο, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων, οι Γαλλικές εκλογές και πόσο επηρεάζουν την Ελλάδα είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η καθημερινότητα του πολίτη - Η εφημερίδα γράφει ότι "«και τώρα, η καθημερινότητα του πολίτη», λένε στη Ν.Δ., που προετοιμάζονται πυρετωδώς για την παρουσίαση του υπόλοιπου προγράμματος του κόμματος, πέρα από την Οικονομία, που θα γίνει την Πέμπτη και πάλι στο Ζάππειο. Θα ανακοινωθούν οι προτάσεις του κόμματος σε ζητήματα όπως η ασφάλεια, η μετανάστευση, η υγεία, η παιδεία, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και άλλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Μας βουλιάζει το Μνημόνιο όλο και πιο βαθιά - Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο 9,1% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας μας το 2011 και στο 165,3% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος. Μάλιστα, η Ελλάδα εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο έλλειμμα, μετά την Ιρλανδία (13,1%) αλλά και το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ, ως ποσοστό του ΑΕΠ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τρόμος Βενιζέλου για το σχέδιο του Σαμαρά - Η εφημερίδα γράφει ότι "το σχέδιο Σαμαρά για την έξοδο από την κρίση προκαλεί τρόμο στο ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο στον Ευάγγελο Βενιζέλο προσωπικά. Οι κοστολογημένες και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους προτάσεις της Ν.Δ. για την οικονομία, που αλλάζουν το μείγμα της πολιτικής χωρίς να προκαλούν τριγμούς στην εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος, ακύρωσαν εν μια νυκτί όσα «έχτιζε» το σύστημα της Ιπποκράτους".

ΕΘΝΟΣ: Φυγομαχία Σαμαρά από το ντιμπέιτ - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε επίμονη προσπάθεια για να αποφύγει τον ανοιχτό διάλογο με τον Ευ. Βενιζέλο και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς έχει αποδυθεί ο Αντ. Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ και οι επιτελείς του προσπαθούν με υπεκφυγές να ροκανίσουν τον εναπομείναντα μέχρι τις εκλογές χρόνο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η πινακίδα προφητεία του ιδαλιου αποκαλύπτει - Σύμφωνα με την εφημερίδα "την οριστική επικράτηση των Ελλήνων και την συντριβή υπ΄αυτών των προαιωνίων εχθρών τους Ατλαντιων, Τρωων και Τουρου-Τουρανομογγο-λων στον χωρον της ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου Πελάγους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Λευκή πετσέτα Βενιζέλου λίγο πριν την κάλπη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προεξοφλεί την ήττα του - Η εφημερίδα γράφει ότι "Δέχεται Σαμαρά για πρωθυπουργό: «Αν και οι άλλες δυνάμεις αποδεχθούν μια τέτοια λύση, πρέπει να σας πως ότι θα μπορούσαμε και αυτό να συζητήσουμε». Απορρίπτει λύση Παπαδήμου: «Δεν είμαστε καταδικασμένοι να προωθούμε τεχνοκράτες ή ουδέτερα πολιτικά πρόσωπα»".

ΕΣΤΙΑ: Πώς επηρεάζουν οι γαλλικές εκλογές - Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάποιοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών και να υποστηρίξουν ότι «τώρα όλα θα αλλάξουν στην Ευρώπη». Πρόκειται περί πλάνης, που μόνο περαιτέρω κακό θα προκαλέση".

Η ΑΥΓΗ: MEGA πρόκληση - Σύμφωνα με την εφημερίδα "απροκάλυπτη παρέμβαση υπέρ του μνημονιακού μπλοκ, ιδιαιτέρως του Ευ. Βενιζέλου, και εις βάρος της Αριστεράς από τη διαπλοκή του καναλιού των εκδοτών. Το MEGA παρακάμπτει τη διακομματική και επιχειρεί να στήσει μονολόγους Βενιζέλου - Σαμαρά, τους οποίους ονομάζει debate. Δεν συμμετέχει ο Αλ. Τσίπρας στις προεκλογικές εκπομπές τους MEGA μετά τον πολύμηνο αποκλεισμό του από το κανάλι".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δύο αγκάθια: Ανακεφαλαιοποίηση και μισθοί για την επόμενη κυβέρνηση - H εφημερίδα επισημαίνει ότι "η τρόικα θέλει τόσο οι όροι για την ανακεφαλαιοποίηση όσο και η γενικότερη οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί, να συμφωνηθούν με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου".

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Ευρώπη αναστατώνει τις αγορές - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αναταράξεις στις ευρωπαϊκές αγορές προκάλεσαν η νίκη των Σοσιαλιστών στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας και η διάλυση της κυβέρνησης συνασπισμού στην Ολλανδία, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που δείχνουν κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη, ενισχύοντας την αβεβαιότητα για την εξέλιξη της κρίσης χρέους".

Η ΝΙΚΗ: Ιδού το εμπόριο ψευδαισθήσεων του Σαμαρά με το «Ζάππειο ΙΙΙ - Η εφημερίδα γράφει ότι "σημείο προς σημείο αποδομεί το ΠΑΣΟΚ τις εξαγγελίες που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς στο «Ζάππειο ΙΙΙ», τονίζοντας πως είναι είτε αυτονόητα, είτε ισχύοντα, είτε ανακοινωθέντα, είτε ανεφάρμοστα, είτε ανεύθυνα και επικίνδυνα".

Ο ΛΟΓΟΣ: Ζούγκλα η αγορά εργασίας - Σύμφωνα με την εφημερίδα "κατακόρυφη αύξηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας -με μειώσεις μισθών μέχρι και 30%- καταγράφουν τα στοιχεία του ΣΕΠΕ για την αγορά εργασίας σε διάστημα ενάμιση μήνα, σκιαγραφώντας ένα τοπίο ευρείας απορρύθμισης στο οποίο οι διαπραγματεύσεις για νέες κλαδικές συμβάσεις γίνονται μετά τεράστιων εμποδίων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ούτε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ούτε «αντιμνημονιακά». Τώρα πανίσχυρο ΚΚΕ - Η εφημερίδα σημειώνει "Αλέκα Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι να βγάλουν βαθύτερα πολιτικά συμπεράσματα, να ξεμπλέξουν με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στην εξουσία του κεφαλαίου".

ΤΑ ΝΕΑ: Βενιζέλος προς Σαμαρά. Μονόδρομος η συνεργασία - Η εφημερίδα γράφει ότι "ως μονόδρομο αντιμετωπίζει την κυβερνητική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ο Βαγγέλης Βενιζέλος (σε συνέντευξή του στον Antenna . Είναι ενδεικτικό ότι εμφανίστηκε διατεθειμένος να αποδεχθεί υπό προϋποθέσεις ως πρωθυπουργό και τον Αντώνη Σαμαρά σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας και «μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

City Press: Φωνή λαού κατά Μέρκελ - Σύμφωνα με την εφημερίδα "Γαλλία: Οι ψηφοφόροι γκρεμίζουν τον πιστό σύμμαχό της Σαρκοζί".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 2.000 προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Πολιτικό σοκ στην Ευρώπη με αναταράξεις στις αγορές - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο κίνδυνος «εγκλωβισμού» ισχυρών κρατών της ευρωζώνης σε μια ιδιότυπη πολιτική αστάθεια και οι βάσιμες υποθέσεις για επάνοδο σε ύφεση της ευρωζώνης προκάλεσαν ισχυρές αναταράξεις στις αγορές".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τελευταία ευκαιρία για την οικονομία - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ιστορική είναι η ευκαιρία που έχει η Ελλάδα να προχωρήσει χωρίς παρεκκλίσεις στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βάζοντας οριστικό τέλος σε ένα φαύλο παρελθόν. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που στέλνει ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος προς το πολιτικό σύστημα της χώρας, μέσα από την ετήσια έκθεση της ΤτΕ, που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα".

ΚΕΡΔΟΣ: Αβεβαιότητα στην ευρωζώνη - Η εφημερίδα γράφει ότι "η αβεβαιότητα για την τελική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης στη Γαλλία και οι συνέπειες στον γαλογερμανικό άξονα καθώς και η πολιτική αστάθεια στην Ολλανδία δυναμιτίζουν το ήδη αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οδηγώντας τους δείκτες σε σημαντικές απώλειες, το ευρώ  σε πιέσεις και σε υψηλά επίπεδα τις αποδόσεις των ομολόγων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εκρηξη δημόσιου χρέους στη διετία του μνημονίου - Η εφημερίδα τονίζει ότι "έκρηξη κατά 55,9 δισ. ευρώ ή κατά 35,9 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ παρουσίασε το δημόσιο χρέος στη διετία του μνημονίου (2010-2011), εξέλιξη που αντανακλά τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, τα χρέη του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τη συρρίκνωση του ΑΕΠ και τις αστοχίες της οικονομικής πολιτικής".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου