Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 26/4/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 26/4/2012

Η αποστολή επιστολής του ΓΓ του ΑΚΕΛ προς τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα του Τύπου. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για τον 13ο μισθό, οι εξελίξεις στη δίκη του μεγιστάνα Μέρντοχ στο Λονδίνο, αλλά και στην υπόθεση εναντίον του Ακη Τσοχατζόπουλου στην Ελλάδα που εμπλέκει και την Κύπρο κ.ά.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σφήνα ΑΚΕΛ στον ενδιάμεσο» γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απέστειλε γραπτή πρόταση στα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγους και πως θέτει ως όρο την αποδοχή της διζωνικής ομοσπονδίας, αλλά κάλεσε και το ΕΥΡΩΚΟ που την απορρίπτει. Αλλού γράφει ότι ο ισοβίτης Αντώνης Προκοπίου, Κίτας φέρεται να έπεισε 29χρονο κομμωτή, κατηγορούμενο για τριπλό φονικό ότι θα ανέθετε σε άλλο πρόσωπο τη δολοφονία του Ελληνοπόντιου πρώην συζύγου της Γιούλια Οπόροκ. Γράφει επίσης για σάλο για τους επώνυμους φοροφυγάδες.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Το άφησε να αιωρείται» γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε περικοπή του 13ου στο Δημόσιο και πως οι συντεχνίες ήδη αντιδρούν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το μεταλλείο Αμιάντου ήταν εκατόμβη για εκατοντάδες συνανθρώπους μας και πως συγγενείς καταχωρούν αγωγές στα δικαστήρια της Δανίας. Αλλού γράφει επίσης ότι επικρατεί χάος και ακαταστασία στο Τμήμα Αρχειοθέτησης του Γ.Ν. Λ/σίας, όπου οι φάκελοι των ασθενών είναι ”πεταξούμενοι”.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Φλερτ ΑΚΕΛ με Κεντρώους» γράφει ότι στην επιστολή του προς τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ζητεί να τα βρουν πρώτα στο πρόγραμματα και μετά να γίνει η επιλογή υποψηφίου. Σε άλλο θέμα γράφει για έγγραφο της Δανικής Προεδρίας της ΕΕ στους 27 ΥΠΕΞ για ελευθεροποίηση των ευρωπαϊκών θεωρήσεων διαβατηρίων για τους Τούρκους πολίτες. Αλλού γράφει για νομοσχέδιο που προνοεί περικοπές επιδομάτων για όσους λήπτες οφείλουν στο κράτος.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Εγγραφο ΑΚΕΛ στα κόμματα» γράφει ότι το ΑΚΕΛ παρουσίασε χθες τις βασικές θέσεις και τις κατευθυντήριες γραμμές που μπορούν να αποτελέσουν την ελάχιστη βάση για συνεργασία με άλλα κόμματα, πλην του ΔΗΣΥ. Αλλού γράφει για στήριξη της Κίνας στις προσπάθειες λύσης του Προέδρου Χριστόφια, όπως διαβεβαίωσαν Κινέζοι αξιωματούχοι αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ. Γράφει ακόμα ότι η Κύπρος ήταν σταθμός για τη ροή των χρημάτων στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Ο Μέρντοχ ‘διαλύει τους μύθους’» γράφει ότι ο γνωστός μεγιστάνας των ΜΜΕ στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου για την υπόθεση της Murdoch News δήλωσε πως ποτέ δεν ζήτησε ο,τιδήποτε από Πρωθυπουργό. Επίσης, φιλοξενεί φωτογραφία ενός ανθρώπου που ψάχνει στα σκουπίδια μετά το τέλος της χθεσινής λαϊκής αγοράς στη Λευκωσία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Μπάγιερν Μονάχου κέρδισε χθες τη Ρεάλ Μαδρίτης στα πέναλτι σε μια δραματική διαδικασία.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου