Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Επισκόπηση τύπου 23/4/2012


Επισκόπηση τύπου 23/4/2012

Οι προτάσεις του Σαμαρά για την οικονομία, οι εκλογές στην Γαλλία, η προεκλογικές προτάσεις των κομμάτων και η αντιδράσεις για τα έργα της Χρυσής Αυγής, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ετσι θα βγούμε από την κρίση»!... - Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα ρεαλιστικό, συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο για έξοδο της χώρας μας από την ύφεση παρουσίασε χθες στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς. Αν εφαρμοστούν οι συγκεκριμένες προτάσεις, όπως είπε, σε 5-7 χρόνια η Ελλάδα όχι μόνο θα έχει βγει από την ύφεση, αλλά και θα είναι πρωταθλητής της ανάπτυξης διεθνώς".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Το σχέδιο Σαμαρά για την Οικονομία - Η εφημερίδα τονίζει ότι "το σχέδιό του για την αναζωογόνηση της ελληνικής Οικονομίας και την έξοδο από την οδυνηρή οικονομική κρίση με ορίζοντα 5-7 ετών παρουσίασε χθες στο Ζάππειο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς. Ενα πρόγραμμα με άξονες την προστασία των αναξιοπαθούντων, την σταδιακή μείωση των φόρων και τις αποκρατικοποιήσεις".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Νέο θρίλερ για τις υποκλοπές επί Καραμανλή! - Η εφημερίδα γράφει "ο εισαγγελέας ανασύρει τον φάκελο από το αρχείο, διατάσσοντας επείγουσα έρευνα που προβλέπει και εκταφή του υπαλλήλου της Vodafone Κ. Τσαλικίδη (που ήξερε πολλά και βρέθηκε κρεμασμένος)".

ΕΘΝΟΣ: Γαλλική ελπίδα με προβάδισμα Ολάντ - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής συσχετισμών στην ΕΕ στέλνει η νίκη του Φρανσουά Ολαντ στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, ο Σοσιαλιστής υποψήφιος συγκεντρώνει 28,46% έναντι 27.06% του Ν. Σαρκοζί".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Γιάννης Φουράκης προέβλεψε από το 1997 τη συνωμοσία της Γερμανίας κατά της Ελλάδας!!! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο βιβλίο λοιπόν του Φουράκη μπορεί κανείς να διαβάσει - και να συγκλονιστεί - φοβερές και τρομερές λεπτομέρειες αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν σήμερα σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και όσα πρόκειται να συμβούν στη διάρκεια των δραματικών ημερών που έρχονται".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Καθαρή εντολή για έξοδο από την κρίση - H εφημερίδα γράφει ότι "ισχυρή εντολή, για να εξασφαλίσει η χώρα πολιτική σταθερότητα και να μπουν άμεσα, στέρεα θεμέλια ανάκαμψης, ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς".

ΕΣΤΙΑ: Μείωση φόρων εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς - Η εφημερίδα τονίζει ότι "σημαντικές μειώσεις φόρων εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την χθεσινή εξαγγελία του οικονομικού προγράμματος στο Ζάππειο. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ανεφέρθη σε ένα διαφορετικό μοντέλο αναπτύξεως για την χώρα που θα έχη ως βαση όχι το δημόσιο, αλλά την ιδιωτική πρωτοβουλία και την υγιή επιχειρηματικότητα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αξιόπιστη πρόταση Σαμαρά για την έξοδο από την κρίση - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "βασικοί πυλώνες του σχεδίου του Αντώνη Σαμαρά για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η μείωση των φόρων, η σταθεροποίηση των μισθών και η αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων, η ανακούφιση των δανειοληπτών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, η έμφαση στην ανάπτυξη του Τουρισμού, αλλά και των αγροτοκτηνοτροφικών δραστηριοτήτων, καθώς και η ανακήρυξη της ΑΟΖ".

ΤΑ ΝΕΑ: Η Ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι! - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πανηγυρίζει η Μαρί Λεπέν για το ποσοστό-ρεκόρ της Ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. Ενα από τα καλύτερα ποσοστά σοσιαλιστή υποψηφίου σε πρώτο γύρο γαλλικών προεδρικών εκλογών απέσπασε χθες ο Φρανσουά Ολαντ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Πρόεδρο-υποψήφιο Νικολά Σαρκοζί".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αιχμηρά βέλη και υποσχέσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τραπεζική δοκιμασία - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι διοικήσεις των τραπεζών εντείνουν τις προσπάθειές τους για ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων, ώστε να περιοριστούν τα κεφάλια που τελικά θα απαιτηθούν. Σε πρώτο πλάνο οι πωλήσεις θυγατρικών και ακινήτων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η Τράπεζα της Ελλάδος βλέπει βαθύτερη ύφεση - Η εφημερίδα τονίζει ότι "βαθύτερη ύφεση αναμένει για το 2012, η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με πληροφορίες που αφορούν στην ετήσια έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο στη συνέλευση των μετόχων".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου