Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Επισκόπηση τύπου 9/4/2012


Επισκόπηση τύπου 9/4/2012

Η Απεργία της ΠΝΟ, η ακρίβεια και τα νέα μέτρα που έρχονται και οι διεργασίες στα κόμματα για τις εκλογές που δεν έχουν ακόμα ημερομηνία διεξαγωγής, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 25 τέλη-φόροι μόνο από τους Δήμους! - Η εφημερίδα γράφει ότι "συνέταιροι στην τσέπη μας έχουν γίνει -για τα καλά- οι Δήμοι της χώρας, αφού πολίτες και επαγγελματίες καταβάλλουν ούτε λίγο ούτε πολύ σε αυτούς πάνω από 25 φόρους και τέλη. Ο μπαξές της φοροεπιδρομής περιλαμβάνει μέχρι και τη φορολόγηση της μπίρας που πίνουμε, αφήστε τα τέλη που πληρώνουμε για τα ακίνητα, είτε αυτά είναι ιδιόκτητα είτε ενοικιαζόμενα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: 300.000.000 ευρώ έκαναν φτερά από ασφαλιστικές - Η εφημερίδα τονίζει ότι "περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ είναι δομημένα πάνω σε μια «φούσκα» πρακτόρων και μεγάλων brokers της ασφαλιστικής αγοράς και απειλούν τις ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν αποδώσει συμβόλαια τα οποία ουδέποτε θα εισπραχτούν".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Υπηρέτης της τρόικας ο Βενιζέλος - Η εφημερίδα γράφει "αμετανόητος και θορυβημένος από τις εναλλακτικές προτάσεις που διατυπώνονται, ο κ. Βενιζέλος σπεύδει τα τελευταία εικοσιτετράωρα να εμφανιστεί ως τροϊκανότερος των τροϊκάνων και να προεξοφλήσει ότι «δεν δίνεται τίποτε άλλο» από την απόλυτη και άνευ κάθε αντίρρησης εφαρμογή των μέτρων που επέβαλε".

ΕΘΝΟΣ: Σταύρωση με απεργίες και ακρίβεια - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη δική τους Εβδομάδα των Παθών κινδυνεύουν να περάσουν οι χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα. Η συνάντηση της υπουργού ανάπτυξης με την ΠΝΟ ήταν άκαρπη. Οι συνδικαλιστές επιμένουν να δέσουν τα πλοία από αύριο τα ξημερώματα, προκαλώντας οικονομική ασφυξία στα νησιά. Απεργία κήρυξε για τη Μεγάλη Πέμπτη και το προσωπικό των ΚΤΕΛ ενώ η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η «Μεγάλη Εβδομάδα» των παθών για την ανθρωπότητα!!! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "Απίστευτο: τα πλέον σύγχρονα οικονομικά πορίσματα για την Κρίση απλά... επαναλαμβάνουν τα όσα είπαν οι Γέροντες της Ορθοδοξίας!!!. Η «ελληνική κρίση»... παιδικό αστείο μπροστά στα όσα έρχονται!!! Η επερχόμενη οικονομική διάλυση των ΗΠΑ συμπαρασύρει τον κόσμο όλο στην Αβυσσο...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρυθμίσεις «σωσίβιο» για υποψήφιους συνταξιούχους - Η εφημερίδα γράφει ότι "Διαδοχική ασφάλιση: Ποιοι ωφελούνται από τις τελευταίες αλλαγές και κερδίζουν μπόνους 10%. Αυτασφάλιση: Οι προϋποθέσεις για απολυμένους ηλικίας 55-64 ετών. Γυναίκες: Ποιες και πως παίρνουν σύνταξη με 15 χρόνια ασφάλισης".

ΕΣΤΙΑ: Η προκήρυξις των εκλογών - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ενώ αναμένεται η επίσημη ανακοίνωσις για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, δεν έχει ακόμη αναφερθή τίποτε για την διαδικασία βάσει της οποίας θα διαλυθή η Βουλή ώστε να διενεργηθούν οι πρόωρες εκλογές".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κούρεμα στα ενοίκια κατοικιών με δικαστικές αποφάσεις - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η πρόεδρος της Ενωσης Καναλωτών Κρήτης, Ι. Μελάκη, αναφέρει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν ενοικιαστές κατοικιών και καταστημάτων για να πετύχουν μείωση του ενοικίου τους σύμφωνα με τη νομολογία του Αρείου Πάγου".

ΤΑ ΝΕΑ: Η Ελλάδα των παθών - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προειδοποίηση για επιστράτευση απηύθυνε η κυβέρνηση προς την ΠΝΟ, ενόψει της 48ωρης. Απεργία τη Μεγάλη Πέμπτη και στα ΚΤΕΛ. Σκληρή επίθεση με προσωπικούς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο Αντ. Σαμαράς, προκαλώντας την έντονη απάντηση του Β. Βενιζέλου. Ανελέητα χτύπησε ομάδα «αντιεξουσιαστών» έναν ειδικό φρουρό εκτός υπηρεσίας, ύστερα από την κηδεία του αυτόχειρα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Οργή για την απεργία. Πλήγμα της ΠΝΟ στην οικονομία - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η επιστράτευση, αφήνει η κυβέρνηση μετά την αδιάλλακτη στάση των απεργών. Εκτακτη σύσκεψη χθες, πέντε υπουργών υπό το Λ. Παπαδήμο. Παρών και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ερχεται πλήρης ανατροπή στο «χάρτη» των τραπεζών - Η εφημερίδα τονίζει ότι "στον πλήρη μετασχηματισμό του εγχώριου τραπεζικού συστήματος οδηγεί η ανακεφαλαιοποίηση, η οποία ολοκληρώνεται το φθινόπωρο και θα δημιουργήσει τράπεζες πολλών ταχυτήτων. Οι βάσεις τίθενται με τον άμεσο καθορισμό όλων των κρίσιμων παραμέτρων της ανακεφαλαιοποίησης και, όπως εκτιμούν τραπεζικοί παράγοντες, οι εξελίξεις το προσεχές διάστημα θα περιλαμβάνουν κινήσεις συγχώνευσης, εθελοντικές και μή, και τη συμμετοχή νέων επενδυτικών δυνάμεων στην ελληνική αγορά".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου