Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Επισκόπηση τύπου 25/4/2012


Επισκόπηση τύπου 25/4/2012

Οι ανακοινώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στην ετήσια έκθεση για την πορεία της οικονομίας, τα ψηφοδέλτια επικρατείας των κομμάτων και οι αλλαγές που φέρνουν τα νέα μέτρα είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η Τράπεζα της Ελλάδος ζητά ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις - Η εφημερίδα γράφει ότι "να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις και να μπουν επειγόντως σε εφαρμογή μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, αμέσως μετά τις εκλογές, διαμηνύει η Τράπεζα της Ελλάδος με την Ετήσια Εκθεση για την ελληνική οικονομία που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Τελευταία αθλιότητα της συμμορίας των δοσίλογων που μετράει μέρες και μετά τις εκλογές θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματα σε βάρος του λαού και της χώρας - Η εφημερίδα τονίζει ότι "συνέλαβαν τον εκδότη της «Αυριανής» Γ. Κουρή για αστείο χρέος, προς το Δημόσιο που είχε ρυθμιστεί, ενώ τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα χρωστάνε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φωνή Καραμανλή - Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Κώστας Καραμανλής επιβεβαίωσε ότι αποτελεί τη φωνή της παράταξης. Χθες με δήλωσή του έστειλε το μήνυμα στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους αλλά και στους πολίτες, που το 2004 του έδωσαν τη μεγάλη νίκη. Τους ζήτησε να δώσουν τη μεγαλύτερη στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά και στη Ν.Δ. ώστε να διασφαλιστεί πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα".

ΕΘΝΟΣ: Μήνυμα για την Ελλάδα που αγωνίζεται - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ισχυρούς συμβολισμούς έχει η επιλογή του τετράκις Ολυμπιονίκη, Πύρρου Δήμα, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Εκφράζει την Ελλάδα που αγωνίζεται και κατακτά τους στόχους της".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μυστικά πρωτόκολλα των σοφών της Σιών - Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Παγκόσμια Κοινότητα ευρίσκεται μπροστά σε μια απροσδόκητη, πρωτόγνωρη και πρωτοφανή παγκόσμια Οικονομική κρίση, η οποία συνοδεύεται με: Βία, Αναρχία, Τρομοκρατία, Αναταραχή, και πάρα πολλά άλλα. ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εμμισθος της ΕΥΠ υποψήφιος βουλευτής! - Η εφημερίδα γράφει ότι "ντοκουμέντο - βόμβα για χρηματοδότηση από τα μυστικά κονδύλια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) δημοσιογράφου που κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του κ. Π. Καμμένου, Ανεξάρτητοι Ελληνες, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο Ελεύθερος Τύπος".

ΕΣΤΙΑ: Παγκόσμιο ρεκόρ εκλογικών νόμων - Η εφημερίδα τονίζει ότι "Η Ελλάς κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ αλλαγών του εκλογικού νόμου. Περιλαμβανομένων κα ι ων εκλογών της 6ης Μαΐου, όπου θα ισχύση για πρώτη φορά το πριμ 50 εδρών υπέρ του πρώτου κόμματος, στις 29 βουλευτικές εκλογές που έγιναν από το 1926 ο νόμος έχει αλλάξει 19 φορές!".

H ΑΥΓΗ: Ξαναζεσταμένοι εκβιασμοί - Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μπαρόζο και Προβόπουλος επαναφέρουν το δίλημμα «Μνημόνιο ή άτακτη χρεωκοπία και δραχμή» για να κλέψουν την ψήφο των πολιτών υπέρ Σαμαρά και Βενιζέλου. Τα Μνημόνια της λιτότητας απειλούν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Μάχη οπισθοφυλακών από Μπαρόζο και Μέρκελ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η ακυβερνησία απειλεί συντάξεις και ασφαλιστικά ταμεία - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα ποσά για τις συντάξεις και για τους προμηθευτές θα πρέπει να εκταμιευθούν άμεσα, σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, προσθέτοντας ότι η χώρα δεν αντέχει ούτε μία ημέρα καθυστέρησης και θα πρέπει να έχει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: 200.000 πλαστές συντάξεις - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "διακόσιες χιλιάδες περιπτώσεις ασφαλισμένων οι οποίοι ελάμβαναν παροχές χωρίς να τις δικαιούνται εντόπισε το υπουργείο Εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, αυτές οι παροχές (συντάξεις, ΕΚΑΣ, επιδόματα κ.α.) που χορηγούνταν παράνομα στοίχιζαν στα Ταμεία 750-850 εκατ. ευρώ ετησίως".

Η ΝΙΚΗ: Ποιοι και πώς σήκωσαν... τον Πύρρο του ΠΑΣΟΚ - Η εφημερίδα γράφει ότι "κίνηση ματ στην πολιτική σκακιέρα χαρακτηρίζεται η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να επιλέξει για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, τον Πύρρο Δήμα".

Ο ΛΟΓΟΣ: Αυξημένο 2% το οικογενειακό καλάθι - Σύμφωνα με την εφημερίδα "αύξηση 2% εμφάνισε το κόστος του οικογενειακού καλαθιού ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού το Μάρτιο, καθώς σκαρφάλωσε στα 2332,25 ευρώ, από 2293,83 ευρώ που κόστιζε τον αντίστοιχο μήνα του 2011".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να μη σκορπίσει η ψήφος δεξιά και αριστερά σε αυταπάτες -
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ένα ανεβασμένο εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ σηματοδοτεί την αναπτέρωση ελπίδων, το ριζοσπαστισμό στη συνείδηση, θα συμβάλει αποφασιστικά στην πάλη που θα κριθεί στην οργάνωση των εργαζομένων κατά τόπο δουλειάς και κλάδο, κατά επιχείρηση, κατά εκπαιδευτικό ίδρυμα, στη γειτονιά"

ΤΑ ΝΕΑ: Ο Ολυμπιονίκης και ο δικαστής - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαφορετικά μηνύματα έστειλαν οι Ευ. Βενιζέλος και Αντ. Σαμαράς με τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας: το ΠΑΣΟΚ προτίμησε τον Πύρρο Δήμα ενώ η ΝΔ τον πρόεδρο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπο Αθανασίου".

City Press: Στο φως ο νέος λογαριασμός - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ύφεση τουλάχιστον 5% προβλέπει η ΤτΕ. Νέος γύρος αυξήσεων στα εισιτήρια. Προειδοποίηση Ifo: Η Ελλάδα δεν αντέχει το ευρώ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στο πλευρό του Αντ. Σαμαρά. Στη Θεσσαλονίκη από χθες ο Κ. Καραμανλής

OIKONOMIKOΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Συναίνεση στο μνημόνιο για έξοδο από την ύφεση - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής ζήτησε χθες ο Γ. Προβόπουλος, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για το 2011. Στην έκθεση τονίζεται η ανάγκη για πλήρη ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα της μετεκλογικής περιόδου και ζητείται η υλοποίηση μιας εθνικής στρατηγικής ανασυγκρότησης, αφού η χώρα εξακολουθεί να ζει πέρα από τις δυνατότητές της".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ορος επιβίωσης η συναίνεση. Μήνυμα Γ. Προβόπουλου προς κόμματα-κοινωνία - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ιστορικό διακύβευμα είναι «συντεταγμένη και επίμονη προσπάθεια για ανασυγκρότηση της οικονομίας εντός του ευρώ» ή «άτακτη οπισθοδρόμηση πολλές δεκαετίες πίσω εκτός ευρώ και εκτός Ε.Ε.», τονίζεται στην έκθεση της ΤτΕ. Ο Γ. Προβόπουλος ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές και να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση".

ΚΕΡΔΟΣ: Αναπτυξιακή πρόταση με πολιτική παρέμβαση - Η εφημερίδα γράφει ότι "μετεκλογική πολιτική συναίνεση για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζητεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλαδος κ. Γ. Προβόπουλος προειδοποιώντας για τον πραγματικό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ . Ο διοικητής παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα προειδοποιώντας ότι αν τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας για τη συνέχιση της προσπάθειας προσαρμογή, η χώρα θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Δραματική προειδοποίηση Προβόπουλου για το ευρώ - Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις δραματικές συνέπειες που θα έχει για τη χώρα η εγκατάλειψη της προσπάθειας για τη δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή επισημαίνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, στην ετήσια έκθεσή του για την οικονομία.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου