Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 23/4/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 23/4/2012

Η απάτη με τα καύσιμα, προβλήματα που αφορούν τις παρεχόμενες από το κράτος υπηρεσίες υγείας και η αντιπαράθεση ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για τις προεδρικές εκλογές είναι μερικά από τα θέματα που φιλοξενούνται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες γράφουν επίσης για την κατάσταση στην οικονομία και για την έναρξη της δίκης για την τραγωδία στο Μαρί, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Το κόλπο με τα καύσιμα», δημοσιεύει τετράμηνη έρευνα της εφημερίδας που αποδεικνύει , όπως αναφέρεται, την πρακτική των πρατηρίων να οποία πωλούν τη βενζίνη ακόμη και 8 σεντ πιο ακριβά από το κανονικό και καταδεικνύουν τον ανύπαρκτο έλεγχο από πλευράς κράτους στο θέμα της τιμής των καυσίμων στα πρατήρια. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Ανώτερος Διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου τονίζει ότι οι ανάγκες και η οικονομία έχουν αλλάξει από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα και «εμείς έχουμε ακόμα περίπου τις αναλογίες που είχαμε τότε». Επίσης η εφημερίδα γράφει τη δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας «είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που θυσιάζεται χάρη κομματικού καλού».

«Χάνονται ζωές στις μαύρες τρύπες της… υγείας» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Σημερινής», η οποία δημοσιεύει δηλώσεις βουλευτών που «μιλούν για ανθρώπους που γίνονται θυσία στο βωμό του χρήματος». Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι δεν θα διαταχθεί σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, εκτός απροόπτου, η παραπομπή των οκτώ κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μαρί, στο Κακουργιοδικείο, λόγω της απουσίας του πρώην αρχηγού της ΕΦ Πέτρου Τσαλικίδη. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ έδωσε τέλος στα σενάρια για διεθνή διάσκεψη στο Κυπριακό.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Συνεργασία χωρίς Χριστόφια» και γράφει ότι το ΑΚΕΛ θα αναζητήσει εταίρους για τις προεδρικές εκλογές στη βάση του δεδομένου της μη υποψηφιότητας Χριστόφια. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι «με βαρύ πρόγραμμα αποπληρωμής χρέους είναι δεμένο το κράτος την πενταετία μεταξύ 2012-2016» με το 2012 και το 2013 να έχουν το υψηλότερο βάρος αποπληρωμής, με πέραν των 2δις το καθένα. Επίσης ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι «με εκπλήξεις αναμένεται η σημερινή πρώτη δικάσιμος για την υπόθεση της τραγωδίας στο Μαρί», η οποία είναι ορισμένη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

Υπό τον τίτλο «Δεν εγκαταλείπουμε πατριωτικές θέσεις» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της η «Χαραυγή», η οποία φιλοξενεί χθεσινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος ετοίμασε έγγραφο που περιλαμβάνει πλαίσιο προγραμματικών θέσεων που θα σταλεί στα υπόλοιπα κόμματα, ώστε να ξεκινήσουν οι επαφές σχετικά με τις δυνατότητες συνεργασίας στις προεδρικές εκλογές. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ολοκληρωμένο σχέδιο για επιβίωση των ΚΑ σε συνεργασία με τη διεύθυνση της εταιρείας. Αναφέρεται επίσης σε «κρίσιμες διαβουλεύσεις με τη Noble» με επίκεντρο το χρόνο έλευσης του φυσικού αερίου.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου