Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 12/11/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 12/11/2012

Οι συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις της Τρόικας στην Κύπρο και διάφορες πληροφορίες για το περιεχόμενο των συναντήσεων και των απαιτήσεων των δανειστών μονοπωλούν και σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια στη Θεσσαλονίκη για το μνημόνιο με την Τρόικα, η έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού στην Ελλάδα και η αντιπαράθεση Υπουργού Εμπορίου –Σόλωνα Κασίνη για την ΚΡΕΤΥΚ.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Ερωτήματα για τις 2 έρευνες» γράφει ότι οι έρευνες για τις τράπεζες είναι σε εξέλιξη και ουδείς γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθούν, σημειώνοντας ότι τίθενται ερωτήματα για την καθυστέρηση αλλά και γιατί επιλέγηκε η PIMCO και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας καλείται να απαντήσει. Aλλού η «Α» παρουσιάζει έρευνα για το κόστος των γάμων και γράφει ότι οι εκκλησίες χρεώνουν κατά το δοκούν. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι η Αυστραλία επαναξιολογεί την συμμετοχή της στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

«Παίζει μονότερμα την Κυβέρνηση η Τρόικα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Σημερινής» που γράφει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση και ότι της ασκείται ασφυκτικό πρέσινγκ από τους δανειστές για άμεση ολοκλήρωση όλων των ζητημάτων αφήνοντας για τις αρχές Ιανουαρίου το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις διαμαρτυρίες χθες στην Αθήνα κατά τη διάρκεια ψήφισης του προϋπολογισμού. Επίσης η «Σ» αναφέρεται στον τραυματισμό 29χρονου στην Πάφο κατά την κυνηγετική εξόρμηση.

Υπό τον τίτλο «Ψηλώνει τον πήχη η Τρόικα» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» και γράφει ότι οι υποψήφιοι πιστωτές γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί και οι απαιτήσεις αναθεωρήθηκαν προς το χειρότερο ζητώντας μεγαλύτερα έσοδα και περικοπές. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι κάτω από το μικροσκόπιο της Τρόικας βρίσκονται τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των κρατικών και αιρετών αξιωματούχων, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι Υπουργοί του με το τέλος της θητείας τους θα λάβουν φιλοδώρημα ύψους 11 εκ. ευρώ. Αλλού αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αλλάζει η ιδεολογική βάση της κοινωνίας και σταθερή μείωση εκείνων που δηλώνουν ότι τοποθετούνται ιδεολογικά στην αριστερά.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Θέτει και πολιτικούς όρους η Τρόικα» αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί οι όροι των δανειστών και ότι από σήμερα αναμένεται να γίνουν πιο έντονες οι διαβουλεύσεις στο ΥΠΟΙΚ και την Κεντρική Τράπεζα. Αλλού προβάλλει τις δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου να μείνει εκτός αντιπαραθέσεων το φυσικό αέριο και τις τοποθετήσεις του για διάφορους ισχυρισμούς του Σόλωνα Κασίνη για τους διορισμούς στην ΚΡΕΤΥΚ. Επίσης η «Χ» προβάλλει τις δηλώσεις του υποψήφιου Προέδρου Σταύρου Μαλά κατά την περιοδεία του στο Λονδίνο.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου