Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 12/11/2012

Επισκόπηση τύπου 12/11/2012

Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού του 2013, η αναχώρηση του Στουρνάρα για το σημερινό Eurogroup και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ηρθε η ώρα των δανειστών". Η εφημερίδα γράφει ότι "έγκαιρα στο ακέραιο και με το παραπάνω η δόση. Η χώρα θα βγει από τον εφιάλτη ενωμένη.Υπολείμματα των συντεχνιών που καταρρέουν ο ΣΥΡΙΖΑ ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κοροϊδία με δόση και χρέος". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με άδεια χέρια αναμένεται να γυρίσει (πάλι) ο Στουρνάρας από το σημερινό Eurogroup τη στιγμή που βρήκε (ξαφνικά) χρήματα (για μισθούς και συντάξεις) ως τις 30 Νοεμβρίου. Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ της Μέρκελ και της Λαγκάρντ για το "κούρεμα"3 ".

ΕΘΝΟΣ: "Πασαρέλα ακραίων (φαινομένων) η Βουλή". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συζητήσεις πάνω σε θέματα θεμελιώδους σημασίας για το παρόν και το μέλλον της χώρας ευτελίζονται με πρωτοφανείς ακραίες εκδηλώσεις, στις οποίες εκτρέπονται εκπρόσωποι κομμάτων. Τα κρούσματα πλήθυναν στη διάρκεια των συνεδριάσεων της Βουλής για το νέο προϋπολογισμό ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ηνωμένες Πόλεις Ελλάδος". Σύμφωνα με την εφημερίδα "το τελικό σχέδιο της Σιων για να διαλύσει το Έθνος Μας! Τι θέλουν να πετύχουν: Αυτονόμηση Κρήτης. Αυτονόμηση Δωδεκανήσων και δυτικής Μικράς Ασίας. Αυτονόμηση ανατολικής και δυτικής Θράκης. Αύξηση των εδαφών του κράτους των Σκοπίων με προσάρτηση της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Αύξηση των αλβανικών εδαφών προς Νότο, μέχρι Πρέβεζα. Αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιες γυναίκες "φορτώνονται" 2 έως 5 χρόνια για σύνταξη". Η εφημερίδα γράφει ότι "αυξάνεται ο χρόνος ασφάλισης με τις ρυθμίσεις που ψηφίσθηκαν με το πολυνομοσχέδιο. Ποιες εξαιρούνται και τι ισχύει για τις μητέρες. Αναλυτικοί πίνακες με όλες τις αλλαγές, για τις ασφαλισμενες σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες. Τα νέα όρια ηλικίας που θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου".

ΕΣΤΙΑ: "Προϋπολογισμός εθνικής σωτηρίας". Η εφημερίδα τονίζει ότι "λίγο μετά τα μεσάνυχτα η Βουλή των Ελλήνων εψήφισε με ψήφους 167 υπέρ, 128 κατά και 4 "παρών" τον Προϋπολογισμό 2013. Είχε προηγηθεί η προ ημερών υπερψήφισις με 153 ψήφους του πολυνομοσχεδίου με τις αλλαγές και ρυθμίσεις που είχαν συμφωνηθή με την τρόικα, ως προϋπόθεσις για να εγκριθή η εκταμίευσις των 31,5 δισ.ευρώ που προβλέπεται να λάβη η χώρα μας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα οριστικοί τίτλοι για τις μικρές παραβάσεις". Η εφημερίδα αναφέρει "το σχέδιο του ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε στη Βουλή ο Στ.Καλαφάτης. Η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει κατηγοροποίηση ανάλογα με το μέγεθος της αυθαιρεσίας. Παράλληλα, θα υπάρξει και τροποποίηση της νομοθεσίας για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς".

Η Ελλάδα αύριο:"Εντολοδόχος της Μέρκελ ο Αρχιερέας της Διαπλοκής". Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "το σχέδιο του Κώστα Σημίτη για μεταβατικό πρωθυπουργό. Η επανεμφάνισή του σηματοδοτεί πυρετώδεις διεργασίες από τη Γερμανία για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα...Επιχειρεί να ξεγελάσει ακόμη και τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ την ίδια στιγμή πρώην υπουργοί- πρωτοπαλίκαρά του παίρνουν ένας ένας τον δρόμο για τον Κορυδαλλό!".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ:"Ικέτες με λεοντή". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παραπαίοντας μεταξύ ικεσίας και λεονταρισμών, η κυβέρνηση Σαμαρά από τη μια φαίνεται να διαμηνύει στους Ευρωπαίους εταίρους "δώστε μας τη δόση γιατί χανόμαστε" και από την άλλη αφήνει να διαρρεύσει ότι ο πρωθυπουργός θα "στυλώσει" τα πόδια αν τελικώς η πολυπόθητη εκταμίευση των 31,5 δισ.ευρώ δεν καταβληθεί ολόκληρη. Το κυβερνητικό "μήνυμα" προς Ευρωπαίους έστειλαν από το βήμα της Βουλής και οι τρεις ηγέτες της συγκυβέρνησης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μεταξύ Σόιμπλε και... Παναγούλη". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεταξύ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και... Στάθη Παναγούλη ακροβατεί η χώρα ενώ παραμένει ο κίνδυνος χρεοκοπίας. Οι ανακολουθίες των εταίρων στο εξωτερικό και οι εμπρηστικές ομιλίες στη Βουλή- όπως του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- δημιουργούν νέα εμπόδια στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Ξεσκονίζουν μεγαλοεργολάβους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ισχυρό μήνυμα. Ψήφος εμπιστοσύνης με 167 "ναι" ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός. Στοίχημα η εφαρμογή του. Αισιόδοξος ο Αντ.Σαμαράς για έξοδο από την κρίση. Ισχυρή στήριξη από Ευάγ.Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη. Η δόση θα εκταμιευτεί άμεσα, διαβεβαίωσε τη Βουλή ο Γ.Στουρνάρας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με ισχυρή στήριξη σήμερα στο Eurogroup η κυβέρνηση". Η εφημερίδα τονίζει ότι "πολιτικά ενισχυμένη η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, τα μεσάνυχτα, από την πλειοψηφία της Βουλής ("Ναι" 167, "Οχι" 128, "παρών" 4, "απών" 1), επικεντρώνει την προσοχή της και κατευθύνει τις προσπάθειές της στην έγκαιρη εκταμίευση των 31,5 δισ.ευρώ από τους εταίρους και δανειστές της χώρας".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου