Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 8/11/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 8/11/2012

Οι οικονομικές φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κύπρο και η κάθοδος της Τρόικας είναι τα κύρια θέματα στις πλείστες εφημερίδες σήμερα. Ο Τύπος αναφέρεται επίσης και στην ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα μετά την επανεκλογή του στην Προεδρία των ΗΠΑ, στις μειώσεις στις τιμές των πετρελαιοειδών και στην εξέλιξη της υπόθεσης των πλαστών τιμολογίων στον ΟΣΕΛ.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Μαύρες προβλέψεις για την διετία 2013-14» γράφει ότι αρχίζει αύριο σκληρό πόκερ με την Τρόικα ενώ το δημόσιο χρέος αναμένεται να εκτιναχθεί πάνω από το ΑΕΠ στο τέλος της διετίας. Αλλού γράφει για εκρηκτικό κλίμα μέσα και έξω από τη Βουλή των Ελλήνων κατά τη συζήτηση χθες των νέων μέτρων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ξετυλίγεται το νήμα των πλαστών τιμολογίων στον ΟΣΕΛ και ανακρίθηκε χθες ο Πρόεδρος του οργανισμού.

Η «Σημερινή» με τίτλο «Μαύρα μαντάτα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» αναφέρεται στις φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν για την πορεία της οικονομίας. Αλλού γράφει για μαύρα Χριστούγεννα για τους πολύτεκνους, τους οποίους χτύπησε η οικονομική κρίση που ζητούν στήριξη από την πολιτεία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και γράφει για σοφότερο Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Φόρμουλα για τα 10 δις» για τον διαχωρισμό δημοσίων οικονομικών – ανακεφαλαιοποίησης αναφέρεται σε σενάριο – κλειδί για μεταγενέστερη απευθείας στήριξη των κυπριακών τραπεζών από τον μηχανισμό στήριξης. Αλλού γράφει για νέες μειώσεις στις τιμές των καυσίμων, την τρίτη σε διάστημα δύο εβδομάδων που αφορά δύο σεντ στη βενζίνη και 0,6 στο πετρέλαιο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα συναντηθούν σήμερα με τους αρχηγούς των κομμάτων στη Βουλή για το θέμα των μειώσεων των μισθών μετά τις προσφυγές επαρχιακών Δικαστών που τις θεωρούν παράνομες.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Δόλια επίθεση» γράφει για υπονόμευση από τον ΔΗΣΥ της αξιοπιστίας της Κύπρου και πως ενώ το ΔΝΤ μιλά για πρόοδο από τον Ιούλη, ο κ. Νεοφύτου μιλά για καθυστέρηση. Αλλού γράφει για πρόθεση Βουλής να διευρύνει το πόθεν έσχες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο γεύμα του Υποψηφίου Προέδρου, Σταύρου Μαλά προς τους Πρέσβεις και επικεφαλής διπλωματικών αποστολών στην Κύπρο και γράφει για σχέδιο β’ σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει η ενταξιακή πορεία στην ΕΕ ως καταλύτης για τη λύση του Κυπριακού.

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail με τίτλο «ΕΕ: Έπεται βαθύτερη ύφεση για την Κύπρο» και αναφέρεται σε επιπλέον κακά νέα για την οικονομία, παραμονή της καθόδου της Τρόικας στις φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομία της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι η κρίση δεν άμβλυνε το ενδιαφέρον για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλού γράφει ότι οι πολιτείες Μέιν και Μέριλαντ στις ΗΠΑ έγιναν οι πρώτες που ενέκριναν με την ψήφο των πολιτών τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου