Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 9/11/2012


Επισκόπηση τύπου 9/11/2012

Η ενδεχόμενη καθυστέρηση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ παρά την ψήφιση των μέτρων, η εσωκομματική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ μετά την ψηφοφορία στη Βουλή είναι τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Και τώρα ο Προϋπολογισμός". Η εφημερίδα γράφει ότι "«το πρώτο στοίχημα κερδήθηκε, πάμε για το επόμενο», λένε στην κυβέρνηση, αναφερόμενοι στις δύο σημαντικές ψηφοφορίες, την προχθεσινή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και τη μεθαυριανή για τον Προϋπολογισμό".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τρεις στον αέρα. Δυσκολεύει ο ανασχηματισμός, υπ΄ατμόν και ο Λοβέρδος". Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα απίστευτο ντόμινο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και απειλεί την κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά. Οι διαγραφές και η διάλυση του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι βουλευτές του διαγράφονται, ανεξαρτητοποιούνται και συγκρούονται με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, έχουν μετατρέψει σε καθημερινό εφιάλτη την κυβερνητική διαχείριση, παγώνουν τα σχέδια του πρωθυπουργού και στέλνουν το λάθος μήνυμα σε μια κρίσιμη συγκυρία για την κυβέρνηση και τη χώρα".

ΕΘΝΟΣ: "Στη δίνη της κρίσης το ΠΑΣΟΚ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην κρισιμότερη φάση της 38χρονης ιστορίας του βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ την επαύριον της ψηφοφορίας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο. Διευρύνεται το ρήγμα που δημιουργήθηκε με τις έξι διαγραφές. Η αντιπαράθεση του προέδρου του Κινήματος, Ευ. Βενιζέλου, με τον Α. Λοβέρδο λαμβάνει μετωπικό χαρακτήρα, ενώ ο Μ. Ανδρουλάκης διέβη την έξοδο της Ιπποκράτους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι προφητείες και τα θαύματα του Αγιου Νεκτάριου". Σύμφωνα με την εφημερίδα "καθημερινά δεκάδες πιστοί προσέρχονται στον τάφο του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα και πολλοί υποστηρίζουν ότι έχουν ακούσει τον Θαυματουργό Αγιο να μετακινεί ή να κτυπάει από μέσα με τη ράβδο του, υποδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη ζωντανή Παρουσία του ανάμεσά μας, ενώ το ίδιο Θαύμα συμβαίνει και στη Μεγάλη Εκκλησία του Αγίου όπου φυλάσσεται το χέρι του".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκρηκτικό παρασκήνιο για το ελληνικό χρέος". Η εφημερίδα γράφει ότι "παζάρια στο τρίγωνο Βερολίνου - ΔΝΤ - Βρυξελλών για τη «βιωσιμότητα». Στο τραπέζι η μείωση του επιτοκίου για τα δάνεια του 2020 και ο διπλασιασμός του χρόνου αποπληρωμής. Μετά την κατάληξη των διαπραγματεύσεων, πιθανή ημερομηνία για την καταβολή της δόσης η 26η Νοεμβρίου".

ΕΣΤΙΑ: "Ετσι θα γίνουμε ευρωπαϊκό κράτος". Η εφημερίδα τονίζει ότι "το σημερινό κράτος μας κάθε άλλο παρά ευρωπαϊκό είναι. Τα όσα διεδραματίσθησαν κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Βουλής κατέδειξαν ότι η χώρα μας απέχει πόρρω από του να είναι Ευρώπη. Και για να παραμείνουμε στους κόλπους της, πρέπει να αλλάξουμε το ταχύτερον".

Η ΑΥΓΗ: "Εκαναν την Ελλάδα κορόιδο της Ευρώπης". Σύμφωνα με την εφημερίδα "πλήρως αναξιόπιστη και ανυπόληπτη διεθνώς αποδεικνύεται η κυβέρνηση Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ., μια ημέρα μετά την υπερψήφιση του αντικοινωνικού πακέτου μέτρων στη Βουλή, προκειμένου, όπως είπε, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας. Βερολίνο (Σόιμπλε) και Βρυξέλλες διεμήνυσαν ότι δεν θα ληφθεί απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, διότι πρώτα θα πρέπει να κριθεί αν είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος και η ελληνική κυβέρνηση να ανταποκριθεί σε ορισμένες ακόμη υποχρεώσεις της...".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τα κριτήρια για το επίδομα τέκνων και πώς να το υπολογίσετε". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια θα χορηγούνται πλέον τα «ψαλιδισμένα» οικογενειακά επιδόματα σε όσους προστατεύουν 1, 2, 3, 4 ή και παραπάνω τέκνα, σε αντικατάσταση όλων των άλλων επιδομάτων, καθώς και της πλήρους κατάργησης του αφορολογήτου για τα παιδιά".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Γερμανία - ΕΚΤ η λέσχη της απάτης. Νέος γύρος εκβιασμών παρά την ψήφιση των μέτρων". Σύμφωνα με την εφημερίδα "πάλι στον αέρα η ελληνική οικονομία ενώ οι πολίτες συνθλίβονται από τη μνημονιακή λαίλαπα. Το Eurogroup δεν θα αποφασίσει τη Δευτέρα για την εκταμίευση. Με ορίζοντα... Χριστουγέννων πλέον η χρηματοδότηση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Εκ-βιασμός χωρίς τέλος". Η εφημερίδα γράφει ότι "δεν πρόλαβε να θριαμβολογήσει ο Αντώνης Σαμαράς για την, έστω και οριακή, ψήφιση του Γ. Μνημονίου και οι εκβιασμοί, έξωθεν και έσωθεν, επανέρχονται. Αξιωματούχοι των δανειστών απειλούν εμμέσως ότι δεν θα εκταμιευτεί ολόκληρη η δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Κυβέρνηση και ΜΜΕ δημιουργούν κλίμα ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει οικειοθελώς από την ευρωζώνη. Ολοι μαζί εκβιάζουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος βλέπει να ανοίγει νέος κύκλος εμπαιγμού, που μπορεί να καταλήξει ακόμη και σε νέα, ακόμη χειρότερα μέτρα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι Ευρωπαίοι καθυστερούν τη δόση". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η αδυναμία της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συμφωνήσουν σε κοινώς αποδεκτή λύση για τη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα του χρέους δεν θα επιτρέψει στο Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης την ερχόμενη Δευτέρα. Η καθυστέρηση δημιουργεί πρόβλημα και στην αναχρηματοδότηση των εντόκων γραμματίων που λήγουν επόμενη εβδομάδα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Κάρτες - Στεγαστικά δάνεια: Τα ατού για να βγάλετε νοκ άουτ τις τράπεζες". Η εφημερίδα γράφει ότι "τόσο η οικονομική κρίση, όσο κι η αθρόα χορήγηση δανείων από τις τράπεζες προς τους καταναλωτές, χωρίς να εξετάζεται η δυνατότητά τους να αποπληρώσουν τα δάνεια είναι οι βασικοί λόγοι που δημιούργησαν χρέη στα ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία τις περισσότερες φορές αδυνατούν να αποπληρώσουν".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Τρενάρουν» τις αποφάσεις για την Ελλάδα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιβεβαιώνονται δια στόματος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οι πληροφορίες ότι η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει σημαντικά".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συνεχίζουμε τον αγώνα να μην εφαρμοστούν τα εξοντωντικά μέτρα". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η ψήφιση των νέων εξοντωτικών μέτρων στη Βουλή, πρέπει να πεισμώσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, ώστε πιο αποφασιστικά και συνειδητά να αγωνιστούν για να μην εφαρμοστούν, για την προστασία των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών, για την ανατροπή όλων των βάρβαρων μέτρων και μνημονίων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Παιχνίδια με τη δόση". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, ύστερα από τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που προαναγγέλλουν καθυστερήσεις. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού θεωρούν ότι η δόση θα εκταμιευθεί ως τα τέλη Νοεμβρίου και βλέπουν πίσω από τις καθυστερήσεις τη διαφωνία Γερμανίας-ΔΝΤ για τον τρόπο χρηματοδότησης της Ελλάδας μετά τη διετή επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ο τσουχτερός λογαριασμός της δωρεάν υγείας!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ελλιπής χρηματοδότηση του γιγάντιου ασφαλιστικού φορέα και οι αλλαγές στην πολιτική του φαρμάκου όχι μόνο φέρνουν μεγαλύτερη επιβάρυνση των ασθενών αλλά καθιστούν πλέον εξαιρετικά δυσβάστακτο το κόστος των φαρμάκων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αυτοκτόνησε γιατί έχασε 280 ευρώ! Η αρμόδια επιτροπή του έκοψε το αναπηρικό επίδομα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Στην παγίδα του χρέους η εκταμίευση της δόσης". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε χρονική μετάθεση της εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ φαίνεται να οδηγεί η διαφωνία μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους. Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν υπάρχει απόκλιση ύψους 40 δισ. ευρώ και ως εκ τούτου «το πραγματικό πρόβλημα είναι εντός της τρόικας». Την ίδια ώρα, το Bloomberg υποστηρίζει ότι πιθανώς στις 26 Νοεμβρίου θα υπάρξει τελική συμφωνία και ως εκ τούτου εκταμίευση της δόσης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μετ΄εμποδίων δόση και λύση στο χρέος". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να αποφασίσει η Ευρωζώνη την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα, καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα τα «αγκάθια» της βιωσιμότητας του χρέους και της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού από τη διετή επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής".

ΚΕΡΔΟΣ: "Αμεσης προτεραιότητας η οξυγόνωση της αγοράς". Η εφημερίδα γράφει ότι "τη στιγμή που η αγορά στενάζει κάτω από την ασφυξία της ρευστότητας και απαιτεί άμεση οξυγόνωση και στην Αθήνα η κυβέρνηση κατάφερε μετά κόπων να περάσει από τη βάσανο της Βουλής τα προαπαιτούμενα μέτρα, προκαλεί εντύπωση η χθεσινή δήλωσε Σόιμπλε, ότι η εκταμίευση της δόσης μπορεί να καθυστερήσει κι άλλο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το «πακέτο» ψηφίστηκε αλλά τα χρήματα αργούν". Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε «θρίλερ», με ενδεχόμενο «αιματηρό» επίλογο για την κυβέρνηση και κυρίως για τη χώρα, εξελίσσεται το θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, καθώς, λίγα μόλις 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, η κατάσταση γύρω από το ελληνικό ζήτημα παραμένει συγκεχυμένη, μολονότι η Αθήνα έχει επιτελέσει αυτό που της αναλογεί με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή"

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου