Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 13/11/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 13/11/2012

Οι διαπραγματεύσεις των τεχνοκρατών της Τρόικας στην Κύπρο κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα του Τύπου. Αλλά θέματα που αναφέρονται είναι οι ελλείψεις φαρμάκων στο νοσοκομείο Λεμεσού, η έλλειψη χρημάτων στο Κτηματολόγιο, η επικίνδυνη χρήση ναργιλέ, αλλά και η συνέντευξη στο ΚΥΠΕ της Πολωνής Χάκινης Ολυμπιονίκης Zofia Klepacka για την δημοπράτηση του μεταλλίου της ώστε να βοηθήσει ένα 4χρονο κοριτσάκι.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» με τίτλο «Ζητείται διαφάνεια» απευθύνει ερωτήματα προς τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος – θεωρεί – ότι κρύβεται και τα οποία αφορούν την έρευνα για τις τράπεζες, τον οίκο PIMCO και τον τρόπο επιλογής τους για τον έλεγχο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Αλλού γράφει ότι στα χέρια της Γιωρκάτζη βρίσκεται η αξιολόγηση του β γύρου αδειοδότησης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συγγενείς ασθενών κατήγγειλαν πως στο φαρμακείο του νοσοκομείου Λεμεσού δεν υπάρχουν ούτε αλοιφές, ούτε και τσιρότα.

Η εφημερίδα «Η Σημερινή» με τίτλο «Μνημόνιο τώρα για ν’ αρχίσει η εξυγίανση» αναφέρεται σε δηλώσεις του Διοικητή της ΚΤ στην τηλεόραση Σίγμα και σχολιάζει πως διαφορετική είναι η φιλοσοφία του Πανίκου Δημητριάδη από το Προεδρικό. Αλλού γράφει για την νέα μόδα των νέων που σκοτώνει και αναφέρεται στην χρήση ναργιλέ από νέους σε κοινότητα ορεινής περιοχής με αλκοόλ αντί για νερό. Αλλού γράφει ότι διαστάσεις πανδημίας λαμβάνει ο διαβήτης.

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Οδικός χάρτης μνημονίου» γράφει ότι νέες ημερομηνίες μπαίνουν στο τραπέζι για το κυπριακό μνημόνιο με ορόσημο την ενδιάμεση έκθεση της PIMCO και αναφέρεται σε έκτακτο Eurogroup στις 12 Δεκεμβρίου υπό προϋποθέσεις. Αλλού γράφει ότι πληρώθηκε ο Τύμβιος, έμειναν χιλιάδες απλήρωτοι καθώς το Κτηματολόγιο έμεινε σχεδόν «πανί με πανί» για τις απαλλοτριώσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το εφάπαξ του Προέδρου της Δημοκρατίας μειώθηκε με νόμο στις 268.000 ευρώ από 357.000 και η σύνταξή του θα φορολογείται.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» με τίτλο «Σενάρια τρόμου» γράφει ότι η Τρόικα υιοθετεί το ακραίο σενάριο ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν 12 δις ευρώ και απαιτεί πρόσθετα μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις Ημικρατικών, κάτι που απορρίπτεται, όπως αναφέρει. Αλλού γράφει για διακριτικές έρευνες όσον αφορά την λίστα της HSBC για άτομα που διατηρούν λογαριασμούς στο νησί Τζέρσει, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και Ε/κ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί πανευρωπαϊκή κινητοποίηση συνδικάτων.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα Cyprus Mail με τίτλο «Αμφιβολίες για ένα νέο χρονοδιάγραμμα σχεδίου διάσωσης» γράφει ότι τα μέλη της Τρόικας κάνουν τις επαφές τους, αλλά υπάρχει πολύ έδαφος ακόμα να καλυφθεί και η κυβέρνηση μπορεί να χάσει το χρονοδιάγραμμα για ένα πρόγραμμα εγκεκριμένο από τους ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης μέχρι το τέλος του χρόνου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις πλημμύρες που έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη βαριά βροχή στη Βενετία. Αλλού γράφει ότι γυναίκα Ολυμπιονίκης πώλησε το χάλκινο μετάλλιο της για να βοηθήσει ένα άρρωστο κοριτσάκι.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου