Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 16/3/2013


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 16/3/2013

Η είδηση της εξάρθρωσης παράνομου κυκλώματος πορνείας που δρούσε στην παλιά Λευκωσία και η συμμετοχή υψηλόβαθμου αξιωματικού της Αστυνομίας σε αυτό κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των περισσότερων κυπριακών εφημερίδων. Ακόμη, η ολοκλήρωση της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη, η πληροφορία εκ μέρους του γραφείου του ισραηλινού Πρωθυπουργού για σύσταση ομάδων εργασίας σε σχέση με τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω Κύπρου, η δολοφονία 38χρονης αλλοδαπής από τη Σρι Λάνκα και η συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης της δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Υποδιοικητής ύποπτος στο κελί» γράφει ότι συνελήφθη χθες ο Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, ο οποίος φέρεται να ήταν εκ των πρωταγωνιστών κυκλώματος πορνείας Κινέζων γυναικών και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Αλλού, γράφει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τις Βρετανικές Βάσεις, ώστε να επιτρέπεται τους κατοίκους τους να αξιοποιούν τις περιουσίες τους σύμφωνα με τον πολεοδομικό σχεδιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο «Πολίτης», με κύριο τίτλο «Η τσατσά ήταν… αστυνομικός», γράφει σχετικά με το κύκλωμα πορνείας που εξαρθρώθηκε, ότι ο συλληφθείς αξιωματικός λάμβανε χοντρές μίζες για να κάνει τα στραβά μάτια, ενώ εξασφάλιζε άδειες εισόδου και απέτρεπε απελάσεις των γυναικών που εργαζόταν για το παράνομο πορνείο. Γράφει, επίσης, ότι σύμφωνα με μαρτυρία κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του διευθύνοντος συμβούλου του «Δίας» Αντη Χατζηκωστή, η κατηγορούμενη Ελενα Σκορδέλλη επιδίωκε να ελέγξει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα.

«Η Σημερινή», με τίτλο «Κύκλωμα πορνείας με πλοκάμια στην Αστυνομία», γράφει ότι έχουν συλληφθεί ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, πέραν του υψηλόβαθμου αξιωματικού της Αστυνομίας, άλλες 28 γυναίκες και 18 άνδρες, ανάμεσά τους και η επικεφαλής του κυκλώματος, γνωστή ως «Νάνσι». Γράφει, επίσης, ότι το γραφείο του ισραηλινού Πρωθυπουργού, με σύντομη ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του, κάνει λόγο για σύσταση ομάδων εργασίας για τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω Κύπρου, κάτι που η κυπριακή Κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει.
«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Συνελήφθη ο αδιάφθορος», γράφει ότι ο συλληφθείς ως ύποπτος κατά την εξάρθρωση του δικτύου παράνομης πορνείας, είναι στέλεχος της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και θεωρούνταν από τους συναδέλφους του υπεράνω πάσης υποψίας. Αναφέρει επίσης ότι τα σπίτια που δρούσε το κύκλωμα είναι τρία. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι τα ανεκτέλεστα εντάλματα που εκκρεμούν είναι πάνω από 153 χιλιάδες, με αποτέλεσμα να στερείται το δημόσιο ταμείο 126 εκατομμύρια ευρώ.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Χέρι βοηθείας στην Παλαιστίνη», γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την επίσκεψή του στη Ραμάλα εξέφρασε την έμπρακτή στήριξή του προς τον παλαιστινιακό λαό, εξαγγέλλοντας τη δωρεά ενός εκατ. ευρώ εκ μέρους της Κυβέρνησης, για την ανέγερση κλινικής στα παλαιστινιακά εδάφη. Αλλού αναφέρεται στον εντοπισμό πτώματος 38χρονης αλλοδαπής από τη Σρι Λάνκα, σε δεξαμενή λυμάτων χοιροστασίου στο Μοναγρούλλι της Επαρχίας Λεμεσού. Η αλλοδαπή, αναφέρει, είχε εξαφανιστεί πριν 12 μέρες και εικάζεται ότι μεταφέρθηκε εκεί, αφού κακοποιήθηκε και δολοφονήθηκε.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η αστυνομία σάρωσε τα πλοκάμια δικτύου πορνείας» αναφέρεται στο παράνομο δίκτυο πορνείας, και γράφει ότι κατά την επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση του κυκλώματος, βρέθηκε μεταξύ των συλληφθέντων και ένα 15χρονο κορίτσι από την Κίνα, ενώ οι 19 από αυτούς διαμένουν παράνομα στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι με την ευκαιρία της 15ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, στην Κύπρο οι καταναλωτές δεν ξέρουν ακόμη πού μπορούν να απευθυνθούν για παράπονα.

Η εβδομαδιαία “Financial Mirror” γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο φόβος για έναν πυρηνικό όλεθρο στην Ιαπωνία έπληξε τις χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως, επιφέροντας απώλειες ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων στην αξία των μετοχών. Αλλού αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Νετανιάχου συζήτησαν την πιθανότητα συνεργασίας στη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω Κύπρου, από τα κοιτάσματα του «Λεβιάθαν» προς τις Ευρωπαϊκές αγορές.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου