Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Επισκόπηση τύπου 4/3/2013


Επισκόπηση τύπου 4/3/2013

Η οδηγία από την Κομισιόν για αποφυγή της Ελλάδας από τους πολίτες της ΕΕ, λόγω επικείμενων κοινωνικών εκρήξεων και ταραχών, οι φόροι και οι περικοπές καθώς και το συνταχτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Θρίλερ με οδηγία ντροπής από την Κομισιόν!". Η εφημερίδα γράφει "Ηρθαν με φόρα στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών και απαιτούν επειγόντως νέα μέτρα και άμεση πρόσληψη των 200 "κεφαλοκυνηγών". Εμφανίζει την Ελλάδα ως χώρα χωρίς ασφάλεια και ζητά από τους υπαλλήλους της ΕΕ να "κρύβονται"! Σάλος για την πρόβλεψη (που διαψεύδεται) ότι έρχονται και ταραχές με νεκρούς εντός του Μαρτίου".

ΕΘΝΟΣ: "Ανοιξε θέμα για μειώσεις σε φόρους". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το κρίσιμο ζήτημα των αναποτελεσματικών φόρων θέτει η κυβέρνηση στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, στη χθεσινή του συνάντηση με το κλιμάκιο των δανειστών, μίλησε για την ανάγκη μείωση στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση και του ειδικού φόρου στα καύσιμα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Παπαστέφανος:Ο αντίχριστος έχει γεννηθεί!" Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Αγιορείτης μοναχός από τη Σερβία υπήρξε μια πολύ μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας. Το 666 σημαίνει στα εβραϊκά... ο 'Αγγελος του Ισραήλ!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η καυτή ατζέντα για απολύσεις-φόρους". Η εφημερίδα τονίζει ότι "την ατζέντα των θεμάτων, που θα εξετάσουν στις επαφές τους με τα μέλη της κυβέρνησης, έθεσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας στη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα. Ζητούν ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που να καλύπτει όλα τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σύνταξη πριν από τα 60 για 5 κατηγορίες ασφαλισμένων". Η εφημερίδα αναφέρει "ποιοι δεν θίγονται από την αύξηση στα όρια ηλικίας. Τι ισχύει για ανδρες και γυναίκες σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ."Μπόνους" με έξοδο στα 50 για γονείς με ανήλικα παιδιά".

ΕΣΤΙΑ: "Σαφή δείγματα ότι κάτι αλλάζει". Η εφημερίδα τονίζει ότι "παρά την επιμονή της Αντιπολιτεύσεως και των μέσων ενημερώσεως να παρουσιάζουν τα πάντα μαύρα και χωρίς προοπτική, υπάρχουν δείγματα ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο. Τεράστια προσπάθεια από τον Πρωθυπουργό".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δάνεια 4 εμπόδια στη ρύθμιση". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα εμπόδια συνίστανται στην αντίρρηση της Τραπέζης της Ελλάδος για κρατική παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα μέσω της ρύθμισης των δανείων, ενώ και η τρόικα φέρεται να διατυπώνει ενστάσεις για την αναπροσαρμογή του επιτοκίου και την περίοδο χάριτος".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "224.000 ευρώ το κεφάλι. Σε ρόλο κυνηγού δημοσίων υπαλλήλων η τρόικα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "το νούμερο ένα προαπαιτούμενο για την τρόικα είναι οι αποχωρήσεις 12.500 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τα τέλη Ιουνίου, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου. Με την απομάκρυνση κάθε δημοσίου υπαλλήλου θα εγκρίνονται 224.000 ευρώ".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Σπέρνουν τρόμο για νεκρούς Κομισιόν και τρόικα". Η εφημερίδα γράφει ότι "μείζον πολιτικό θέμα προκαλεί η ταξιδιωτική οδηγία την οποία εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς τους αξιωματούχους της που πρόκειται να επισκεφθούν το επόμενο διάστημα τη χώρα μας, στους οποίους θέτει ζήτημα ασφάλειας κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, κάνοντας λόγο ακόμη και για νεκρούς σε διαδηλώσεις".

ΤΑ ΝΕΑ: "Από το "όλον" στο... "άλλο" ΠΑΣΟΚ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πολιτικά ενισχυμένος από το Συνέδριο ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Σχεδόν ομόφωνα υπερψηφίστηκαν οι θέσεις του για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Γενναίο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά. Κυριαρχία βενιζελικών στην Κεντρική Επιτροπή. Πρώτος σε σταυρούς ο Ν.Ανδρουλάκης".

6ΜΕΡΕΣ: "Στη μέγγενη απολύσεις-έσοδα".Σύμφωνα με την εφημερίδα "την αυτόματη ρήτρα νέων μέτρων για κάθε απόκλιση επικαλούνται οι δανειστές. Τις εύθραυστες κυβερνητικές ισορροπίες και την κοινωνική έκρηξη αντιτάσσει το Μαξίμου. Η τρόικα σφίγγει τον κλοιό στην κυβέρνηση".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κλίμα συνεννόησης". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εβδομάδα συναντήσεων της τρόικας με τέσσερις υπουργούς. Στο τραπέζι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Ανησυχία για τα έσοδα. Ζητούν να ενισχυθεί η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων. Μέτρα για τη μείωση της ανεργίας χωρίς δημοσιονομικό κόστος. Επίσπευση αποκρατικοποιήσεων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πολλά δύσκολα εμπόδια πριν τη δόση των 8,8 δισ." Η εφημερίδα τονίζει ότι "μια σκληρή παρτίδα πόκερ, με έπαθλο8,8 δισ. ευρώ, εφόσον ικανοποιηθούν όλα τα προαπαιτούμενα εως το τέλος Μαρτίου, άνοιξε η κυβέρνηση με την τρόικα. Οι δανειστές βάζουν σήμερα εκ νέου στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα των απολύσεων, ενώ χθες στη συνάντησή τους με τον Γ.Στουρνάρα ζήτησαν μεγαλύτερη "κινητικότητα" για τη φοροδιαφυγή και τα ληξιπρόθεσμα".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου