Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 7/3/2013


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 7/3/2013

Οι επαφές υψηλόβαθμων στελεχών της Τρόικας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και τον Υπουργό Οικονομικών, οι συναντήσεις του Προέδρου με την πολιτική ηγεσία, οι προτάσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για ιδιωτικοποιήσεις και έκτακτη εισφορά καταθετών 10% επί των τόκων, οι διεργασίες στον ΔΗΣΥ για την πλήρωση της θέσης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και ο θάνατος του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Μνημόνιο-Εξπρές" γράφει ότι κούρσα για να κλείσουν μέχρι το τέλος Μαρτίου τα ανοιχτά κεφάλαια των ιδιωτικοποιήσεων, του "μαύρου χρήματος" και της βιωσιμότητας του χρέους, αρχίζει από το πρωί με τους επικεφαλής της τρόικας στο Υπουργείο Οικονομικών. Αλλού γράφει ότι προτάσεις φωτιά από τον Διοικητή - ιδιωτικοποιήσεις και έκτακτη εισφορά καταθετών 10% επί των τόκων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Επίτροπος Προστασίας του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά καταγγέλλει τον Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών Γιώργο Τρυφωνίδη με αιτία, παράπονα για την επικοινωνία κρατουμένων με τα παιδιά τους.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Φέρνει…αγκάθια στις αποσκευές της η Τρόικα" αναφέρεται σε ικανοποίηση της Κυβέρνησης για το προχθεσινό Γιούρογκρουπ, στην ενημέρωση Προέδρου Αναστασιάδη στα κόμματα και ότι οι τεχνοκράτες της Τρόικας ξεσκόνισαν και το ΧΑΚ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πέθανε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Αλλού αναφέρεται στην χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Λιλλήκα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, και εκ πρώτης όψεως αναφύονται διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τις συντελούμενες διεργασίες για δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης, χωρίς επί του παρόντος να υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Τελική ευθεία με Τρόικα" γράφει ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Τρόικας βρίσκονται από χθες στην Κύπρο και αρχίζουν από σήμερα επαφές με Πρόεδρο Αναστασιάδη, Διοικητή ΚΤ και Υπουργό Οικονομικών. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κτίζει κλίμα συναντίληψης ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του τόπου, στην προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο κατοχικός ηγέτης έστειλε χθες επιστολή προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ζητώντας συνάντηση για να συζητήσουν το τι μέλλει γενέσθαι στο Κυπριακό.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Λίστες ιδιωτικοποιήσεων" γράφει ότι λίστα ιδιωτικοποιήσεων αλλά και λουκέτων ημικρατικών οργανισμών ετοιμάζει η Τρόικα ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνέχεια με άλλους κοινωφελείς οργανισμούς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στον ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης και Γιώργος Γεωργίου διεκδικούν την θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Λεμεσός υποδέχεται την "Βασίλισσα της κρίσης…και της τρέλας" με το έναυσμα αύριο των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Οι στόχοι της διάσωσης πληρούνται, λέει η Κυβέρνηση" αναφέρεται σε δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρίστου Στυλιανίδη, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει θέμα κουρέματος των καταθέσεων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται ότι ένας φύλακας ασφαλείας που πέρασε σχεδόν είκοσι χρόνια ως φυγόδικος φυλακίστηκε για πέντε χρόνια ύστερα από παραδοχή μιας θρασύτατης ληστείας. Αλλού γράφει ότι ο Επίσκοπος Λεμεσού Αθανάσιος επιτέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας για ότι δεν πράττει αρκετά για τις φτωχές οικογένειες και τους πεινασμένους μαθητές.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου