Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 4/3/2013

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 4/3/2013

Η σημερινή συνεδρία του Γιούρογκρουπ στις Βρυξέλλες είναι το κύριο θέμα στις εφημερίδες. Οι επιδιώξεις Σαρρή και οι απαιτήσεις των υπολοίπων μελών απασχολούν τα πρωτοσέλιδα. Παράλληλα, αναφέρεται ότι νέος Δήμαρχος Αγίας Νάπας εκλέγηκε χθες ο Γιάννης Καρούσος, απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Κερύνειας, Κωνσταντίνος Ωρολογάς καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Λάρνακας και ιστορικό στέλεχος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Χριστοδουλίδης. Γίνεται επίσης αναφορά στη συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν σήμερα στην Τουρκία, στις ανησυχίες στα κατεχόμενα για εμφάνιση της γρίπης των χοίρων και στις έρευνες στην Κύπρο για τη μικρή Μαντλίν.

Η εφημερίδα «Αλήθεια», με τίτλο «Τετ α τετ Σαρρή με Σόϊμπλε», αναφέρεται στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και γράφει ότι ο ΥΠΟΙΚ θα έχει σήμερα γεύμα με το Γερμανό ομόλογό του με στόχο τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος για το κυπριακό μνημόνιο, ενώ θετική ήταν η παρέμβαση Ρεν προς το Βερολίνο. Αλλού γράφει ότι οι Πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας θα υπογράψουν μνημόνια για την ανάπτυξη και τη συνεργασία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανησυχίες υπάρχουν στα κατεχόμενα μετά το θάνατο 57χρονου με συμπτώματα γρίπης των χοίρων (Η1Ν1).

Η εφημερίδα «Η Σημερινή», με τίτλο «Πρώτη μάχη με Σαρρή στο Γιούρογκρουπ», γράφει ότι η ΕΕ θα επιμένει για έλεγχο σε σχέση με το ξέπλυμα, σημειώνοντας ότι το κλίμα είναι μεν θετικό για την Κύπρο, ωστόσο ο σκληρός πυρήνας του Γιούρογκρουπ, με επικεφαλής τους Γερμανούς, παραμένει ως είχε για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αλλού γράφει ότι ο Γιάννης Καρούσος εκλέγηκε Δήμαρχος Αγίας Νάπας στη συμπληρωματική εκλογή που έγινε χθες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις έρευνες που γίνονται στην Κύπρο για τη μικρή Μαντλίν και πως ο Βρετανός που ισχυρίζεται ότι την είδε στην Αγία Νάπα έδωσε κατάθεση στην αστυνομία.

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», με κύριο τίτλο «Στα βαριά του Γιούρογκρουπ», γράφει ότι ο Μιχάλης Σαρρής θα επιδιώξει σήμερα δέσμευση για το μνημόνιο και αναφέρεται σε αγκάθια που είναι η εμμονή των Βρυξελλών για ιδιωτικοποιήσεις και ξέπλυμα και προσπάθεια Λευκωσίας για διασφάλιση για μη κούρεμα καταθέσεων. Αλλού γράφει ότι στο σφυρί βγαίνει ακίνητο του ελληνικού δημοσίου στην Κύπρο στην περιοχή Μετοχίου του Κύκκου με ελάχιστη τιμή πώλησης τα 5 εκ. ευρώ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ετοιμάζεται για Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Η εφημερίδα «Χαραυγή», με τίτλο «Κρίσιμο Eurogroup», γράφει ότι στη συνεδρία θα τεθεί χρονοδιάγραμμα για υπογραφή μνημονίου με επιμονή Ευρωπαίων για ιδιωτικοποιήσεις. Αλλού γράφει ότι «έφυγε» ο εμβληματικός Γιώργος Χριστοδουλίδης και το ΑΚΕΛ εκφράζει βαθιά θλίψη για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Λάρνακας και ιστορικού του στελέχους. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Κερύνειας, Κωνσταντίνος Ωρολογάς.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου