Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Επισκόπηση τύπου 16/4/2013


Επισκόπηση τύπου 16/4/2013

Η βομβιστική επίθεση στην Βοστόνη, οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, το διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά, η συμφωνία με την τρόικα της Ελληνικής κυβέρνησης και οι ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Επιδρομή σε εκτός σχεδίου και αγροτεμάχια!". Η εφημερίδα γράφει ότι "κλείδωσε το νέο χαράτσι για τα αγροτεμάχια, τα κτίσματα και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου πόλεως που θα κληθούν να πληρώσουν δύο φορές οι φορολογούμενοι μέσα στο 2014".

ΕΘΝΟΣ: "Μαραθώνιος τρόμου στη Βοστόνη". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραματικό φινάλε επεφύλαξαν στον Μαραθώνιο της Βοστόνης οι αλλεπάλληλες εκρήξεις βομβών, που σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο σε δεκάδες ανυποψίαστους αθλούμενους και φιλάθλους. Οι αμερικανικές Αρχές σήμαναν συναγερμό και το βασικό ενδεχόμενο που εξετάζουν είναι μια εκτεταμένη και πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση με κίνητρα που διερευνώνται".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Κίσινγκερ σχεδίασε την ελληνική κρίση!" Σύμφωνα με την εφημερίδα "απόρρητη έκθεση της Μοσάντ, από ιδιωτική συνομιλία του με εκπροσώπους των γερμανικών εβραϊκών συναγωγών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρύθμιση με μπόνους για χιλιάδες δανειολήπτες". Η εφημερίδα γράφει ότι "1. Μεγαλύτερο πλαφόν. Εντάσσονται όσοι έχουν 25.000 ευρώ ετήσιο καθαρό εισόδημα και όχι μικτό, όπως ήταν η αρχική πρόταση. 2. Χαμηλότερο επιτόκιο. Επιβάρυνση με τόσο ακόμα και κάτω από 1,5% για οφειλέτες με χαμηλά εισοδήματα. 3. Μηδενικές δόσεις. Τετραετής περίοδος χάριτος για ανέργους, πολυτέκνους και ευπαθείς ομάδες χωρίς εισόδημα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Δίδυμος τρόμος αλά Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ". Η εφημερίδα σημειώνει "οι διπλές εκρήξεις σημειώθηκαν χθες στις 3.50 μ.μ., με διαφορά λίγων δευτερολέπτων μεταξύ τους και χωρίς να υπάρξει καμιά προειδοποίηση προς τις αρχές ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο στο Μαραθώνιο, στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 50.000 δρομείς, ενισχύοντας τους φόβους ότι πρόκειται για τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα".

ΕΣΤΙΑ: "Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με κινητοποιήσεις". Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο άκουσμα και μόνον ότι θα απολυθούν 15 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τα τέλη του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το λάβαρο της αντιστάσεως. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για 15.000 «ανθρωποθυσίες» και εκάλεσε τους εργαζομένους να κινητοποιηθούν ώστε όχι μόνον να αποτρέψουν τις απολύσεις, αλλά και να ανατρέψουν την Κυβέρνηση! Παράλληλα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεχύθηκαν στα κανάλια και καλούν τον λαό σε κινητοποιήσεις, ώστε να πέση η Κυβέρνησις προτού προλάβη να εφαρμόση την πολιτική των απολύσεων".

Η ΑΥΓΗ: "Ψυχεδελικό διάγγελμα Σαμαρά". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ως «τεχνητό παράδεισο» περιέγραψε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός μετά τη συμφωνία με την τρόικα για απολύσεις 15.000 υπαλλήλων και διατήρηση του χαρατσιού της ΔΕΗ. Οι «πανηγυρισμοί» και των Βενιζέλου- Κουβέλη σε συνδυασμό με τα προεξοφλούμενα από Ιούνιο νέα μέτρα, επιτρέπουν εκτιμήσεις για άμεσες πολιτικές εξελίξεις, ακόμη και εκλογές".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Οι θυσίες τώρα πιάνουν τόπο". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος χθες στην ελληνική κοινωνία αναφέρθηκε στην πραγματικότητα που διαμορφώνει η συμφωνία με τους δανειστές, παρουσίασε τα άμεσα σχέδιά του για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων, επιχείρησε να αποφορτίσει το θέμα των απολύσεων και θέλησε να τονώσει το ηθικό των πολιτών. Ο κ. Σαμαράς, έκανε λόγο και για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ενώ τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα κουρέματος των καταθέσεων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Η πλήρης υποταγή". Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυνική ομολογία του Π. Τόμσεν, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει οτιδήποτε της ζητήσουν οι Ευρωπαίοι, έπεσε σαν βόμβα χθες στο συνέδριο του «Economist». Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, όπως πάντα προκλητικός, μίλησε για «ταμπού» απολύσεων και άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο από όπου εν τέλει θα φύγουν 15.000 υπάλληλοι, ενώ υπ΄ατμόν για την έξοδο είναι άλλοι 30.000 που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Ο Π. Τόμσεν αποκαθήλωσε τη συμφωνία που επιχείρησε να ωραιοποιήσει χθες ο Αντ. Σαμαράς. Και ο Γ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι η τρόικα θα είναι εδώ μέχρι το 2040".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Ασκήσεις αισιοδοξίας από Σαμαρά". Η εφημερίδα γράφει ότι "την τακτική της επικοινωνιακής αντεπίθεσης...επιστρατεύει το Μαξίμου προκειμένου να εξουδετερώσει τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν στο κυβερνητικό προφίλ και στην εικόνα του πρωθυπουργού η συμφωνία με τους δανειστές και οι 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Στο πλαίσιο αυτό ο Αντ. Σαμαράς ανέλαβε ο ίδιος να διορθώσει τον αρνητικό αντίκτυπο και να αμβλύνει τις εντυπώσεις, μιλώντας στους πολίτες και επιχειρώντας να εξωραΐσει τη νέα συμφωνία με την Τρόικα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Φονικές εκρήξεις στη Βοστώνη". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τον θάνατο τουλάχιστον δύο ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων προκάλεσαν δύο εκρήξεις χθες στη Βοστώνη, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο φημισμένος Μαραθώνιος της πόλης. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν, με διαφορά είκοσι δευτερολέπτων, στο σημείο τερματισμού του αγώνα και ενώ εκατοντάδες αθλητές έτρεχαν ακόμη".

Η ΝΙΚΗ: "Αυθαίρετα: Το τελικό πακέτο". Η εφημερίδα γράφει "ανακοινώνεται σήμερα το μεσημέρι από το υπουργείο Περιβάλλοντος το σχέδιο νόμου «Αντιμετώπιση αυθαίρετης δόμησης και περιβαλλοντικό ισοζύγιο», το οποίο πρόκειται ουσιαστικά να αντικαταστήσει τον υπάρχον ν. 4014/11. Στόχος του υπουργείου είναι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να πάει προς ψήφιση στη Βουλή, το αργότερο μέχρι το τέλος Μαΐου γιατί στις 31 Μαΐου λήγει η παράταση που δόθηκε για την υποβολη δηλώσεων «τακτοποίησης» αυθαιρέτων με βάση τον υπάρχοντα νόμο".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ενας θα φεύγει ένας θα έρχεται". Σύμφωνα με την εφημερίδα "να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που έχει επικρατήσει λόγω της δύσκολης διαπραγμάτευσης με την Τρόικα επιχειρεί ο πρωθυπουργός με το μήνυμα του προς την ελληνική κοινωνία με το οποίο ανακοινώνει και το τέλος της διαπραγμάτευσης που απελευθερώνει την δόση των 2,8 δις ευρώ και ανοίγει τον δρόμο για την καταβολή της δόσης του Μαΐου των 6 δισ. ευρώ. Ειδική αναφορά έκανε στο πρόγραμμα για την απομάκρυνση 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων ως τα τέλη του 2014 από τους οποίους, 4 χιλιάδες ως το τέλος της φετινής χρονιάς".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μπροστά με ενθουσιασμό και μαχητικό πνεύμα. 19ο συνεδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με την αισιοδοξία ότι ξέρουμε πού βαδίζουμε, είμαστε επαναστάτες, ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας, έχουμε συναίσθηση της συνθετότητας της κατάστασης, των εξελίξεων, των δυσκολιών, ξέρουμε τι μας περιμένει, προχωράμε με ενθουσιασμό, μαχητικότητα, στη βάση της γνώσης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο τρόμος επέστρεψε στις ΗΠΑ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου ξύπνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες η διπλή έκρηξη που σημειώθηκε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν τέσσερις ώρες μετά την εκκίνηση και κοντά στη γραμμή του τερματισμού. Ακολούθησαν σκηνές πανικού και οδύνης, ενώ σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό οι νεκροί ήταν τουλάχιστον δύο και οι τραυματίες περισσότεροι από εκατό".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στόματα κλειστά από βασικούς μάρτυρες. Ανατροπή στη δίκη του τοκογλυφικού κυκλώματος".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προς αλλαγή σελίδας. Συμφωνία-ανάσα στην οικονομία". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«παράθυρο» για αλλαγή κλίματος στην οικονομία άνοιξε ο πρωθυπουργός στο φόντο της συμφωνίας με την τρόικα. Τονισε ότι η Ελλάδα σταθεροποιείται σε λίγο καιρό δεν θα έχει την ανάγκη Μνημονίων. Αναφερόμενος στο Δημόσιο, σημείωσε ότι θα φύγουν 15.000 υπάλληλοι και στη θέση τους θα προσληφθούν αξιοκρατικά ισάριθμοι".

ΚΕΡΔΟΣ: "Συμφωνία με... αντίδωρα και πολλές υποχρεώσεις..." Η εφημερίδα γράφει ότι "η συμφωνία με την τρόικα περιλαμβάνει και παραχωρήσεις και υποχρεώσεις. Ανοίγει όμως τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου και οδηγεί στην όψιμη έγκριση της επόμενης δόσης του Μαΐου ύψους 6 δισ. ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν θα αντέξει νέους φόρους και περικοπές". Η εφημερίδα τονίζει ότι "εχουν εξαντληθεί οι αντοχές της χώρας για περαιτέρω περικοπές και αυξήσεις φόρων, δήλωσε από το βήμα της πρώτης ημέρας του συνεδρίου του Economist ο αν. διευθυντής Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, δίνοντας έτσι το στίγμα τού τι θα επακολουθήσει σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία και τις πολιτικές που ασκούνται για την έξοδο της από την ύφεση".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου