Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Επισκόπηση τύπου 19/4/2013


Επισκόπηση τύπου 19/4/2013

Οι αντιδράσεις για το αποτρόπαιο γεγονός στην Μανωλάδα με τους μετανάστες, οι ρυθμίσεις των οφειλών για τους οφειλέτες, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την δική του διακυβέρνηση και οι ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Στρατόπεδα συγκέντρωσης για οφειλέτες!". Η εφημερίδα γράφει "από το μικροσκόπιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περνούν όλα τα διαθέσιμα στρατόπεδα του νομού Αττικής, προκειμένου να εντοπιστεί ο κατάλληλος χώρος ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την κράτηση εκείνων που έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα ήπιας μορφής".

ΕΘΝΟΣ: "Ποιοί ωφελούνται από τη ρύθμιση των 48 δόσεων". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οφειλές που συσσωρεύθηκαν μέχρι το τέλος του 2012 θα κεφαλαιοποιηθούν. Από τον υπολογισμό θα προκύψει το χρέος προς την Εφορία και τα Ταμεία που θα ρυθμιστεί για τη διευκόλυνση επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Καντήλι κουνιέται μόνο του στο Αγιον Ορος!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανάστατοι οι Αγιοι Πατέρες. Το καντήλι που βρίσκεται μπροστά από την εικόνα του Αγίου Μανδηλίου του Καθολικού στον Ι.Ν. Αγίας Αννης κουνιέται μόνο του, σταυροειδώς, από το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Μήπως τα όσα δραματικά συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στον πλανήτη, δεν είναι και τόσο τυχαία;".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέα «επίθεση» από τη ΔΕΗ στις τσέπες των καταναλωτών". Η εφημερίδα γράφει ότι "μεσοσταθμική αναπροσαρμογή 3% αλλά μεγαλύτερες οι αυξήσεις στις χαμηλές καταναλώσεις και στις εξοχικές κατοικίες. Η κυβέρνηση ψάχνει αντίδοτο στις επιβαρύνσεις με τη διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φράουλες και ψέμα" Σύμφωνα με την εφημερίδα "υποκρισία, ανοχή και υπόθαλψη από την επίσημη πολιτεία και τοπικούς παράγοντες σε ένα διαρκές έγκλημα, που συντελείται στη Νέα Μανολάδα. Μετά τους πυροβολισμούς, ο τρόμος στοιχειώνει τις αυτοσχέδιες παράγκες των εργατών γης από το Μπανγκλαντές. Η μαφία της φράουλας επιχειρεί να επιβάλει το νόμο της σιωπής. Και αυτό για να συντηρήσει το εξαγωγικό θαύμα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια".

ΕΣΤΙΑ: "Το όραμα για την Ελλάδα". Η εφημερίδα τονίζει ότι "το όραμα της Μάργκαρετ Θάτσερ για την Βρεταννία ήταν να την βγάλη από την παρακμή και να την καταστήση πάλι μεγάλη. Ετσι, μέσα στα 11,5 χρόνια της πρωθυπουργίας της η Βρεταννία μεταμορφώθηκε πλήρως. Το όραμα εκπληρώθηκε. Αραγε για την Ελλάδα υπάρχει αντίστοιχο όραμα;".

Η ΑΥΓΗ: "Τα πρώτα πέντε μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ". Σύμφωνα με την εφημερίδα "τις δεσμεύσεις, τις άμεσες προτεραιότητες και τους στόχους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για να βγει η Ελλάδα από την κρίση παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα: Ποια εξαιρούνται από τη ρύθμιση". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η χάραξη της «κόκκινης γραμμής» στην αυθαίρετη δόμηση αποτελεί έναν από τους πυλώνες του σχεδίου νόμου που παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση. Ως ημερομηνία-κλειδί για την υπαγωγή στη ρύθμιση διατηρείται η 28η Ιουλίου του 2011 και θωρακίζεται θεσμικά μέσω αεροφωτογραφιών, με στόχο την αποτροπή νέας γενιάς αυθαιρέτων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Εγκληματική Οικονομική Ζώνη Νέας Μανωλάδας". Η εφημερίδα γράφει ότι "η εύφορη γωνιά της Ηλείας, επί χρόνια γνωστή ως το φυτώριο του «κόκκινου χρυσού», έχει γίνει συνώνυμο της πιο αποκρουστικής σύμπτωσης ρατσιστικής βίας και ταξικής εκμετάλλευσης. Οι δουλοκτητικές συνθήκες ζωής και εργασίας των μεταναστών που ασχολούνται στις φυτείες φράουλας κάνουν από προχθές τον γύρο του κόσμου".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Η Βουλή κουκουλώνει τις αμαρτωλές συμβάσεις". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η Βουλή των Ελλήνων στις 14 Μαρτίου, με μια τροπολογία μέσα στον αναπτυξιακό νόμο, αθώωσε όλες τις αμαρτωλές συμβάσεις τις οποίες είχε κρίνει παράνομες, παράτυπες ή απαράδεκτες η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή δημοσίων Συμβάσεων. Η Ανεξάρτητη Αρχή ελέγχει συμβάσεις συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ, ποσό τεράστιο σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας και τις δυνατότητες του προϋπολογισμού".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Απόφαση Σαμαρά προάγγελος ανασχηματισμού". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "προάγγελο ανασχηματισμού αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, να συσταθούν θέσεις αναπληρωτών υπουργών σε έξι υπουργεία, για τα οποία μέχρι σήμερα δεν προβλεπόταν".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πιστωτικές κάρτες, οδηγός για κούρεμα έως 70%". Η εφημερίδα γράφει ότι "η προσφυγή στο νόμο Κατσέλη, αποτελεί τη μόνη σίγουρη και δοκιμασμένη όπως αποδεικνύεται στην πράξη λύση την οποία έχετε στα χέρια σας προκειμένου να πετύχετε γενναίο κούρεμα ακόμη και πάνω από 80% στα χρέη που έχουν συσσωρεύσει από τις πιστωτικές τους κάρτες και όχι μόνο".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Προαναγγελία κοινής ΑΟΖ". Σύμφωνα με την εφημερίδα "μήνυμα στην Ευρώπη πως μπορεί να συμβάλει στις προσπάθειες για την ταχύτερη και ασφαλή διαδικασία για την ανακήρυξη της ΑΟΖ, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των άλλων ευρωπαϊκών κρατών της Μεσογείου, έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ανοίγοντας τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου του Μηχανισμού Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας και Επενδύσεων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τα κέρδη στάζουν αίμα". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "άμεση απάντηση από ΚΚΕ, ΠΑΜΕ και συνδικάτα στη δολοφονική επίθεση των καπιταλιστών φραουλάδων με δυναμικές κινητοποιήσεις σε Μανωλάδα - Αττική - Θεσσαλονίκη - Γιάννενα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κατακραυγή για τη μαφία της φράουλας". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διεθνής σάλος προκλήθηκε από τη βαρβαρότητα τριών «μπράβων - επιστατών» στη Μανωλάδα Ηλείας, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον οικονομικών μεταναστών που ζητούσαν δεδουλευμένα: ήδη στο Ιντερνετ αναπτύσσονται πρωτοβουλίες για μποϊκοτάζ στις «ματωμένες φράουλες» της περιοχής, απειλώντας την παραγωγή που σε μεγάλο βαθμό εξάγεται".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Το κάπνισμα βλάπτει (και) την οικονομία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επιχείρηση «επενδύσεις»". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, προκειμένου να επιστρέψει η οικονομία στην ανάπτυξη και να μειωθεί η ανεργία, βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του πρωθυπουργού. Ο Αντ. Σαμαράς προγραμματίζει επισκέψεις στο Πεκίνο, τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον, σε μία προσπάθεια να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τα κονδύλια της ανάπτυξης σκουριάζουν στις Βρυξέλλες". Η εφημερίδα τονίζει ότι "δραματικά χαμηλά ποσοστά απορροφητικότητας πόρων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο εμφανίζει η Ελλάδα, η οποία υστερεί σε σχέση με τις επιδόσεις των άλλων μνημονιακών χωρών. Την περίοδο 2007-2013, τα κονδύλια που δικαιούται η Ελλάδα και παραμένουν αχρησιμοποίητα, υπερβαίνουν τα 10 δισ.
ευρώ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου