Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Το Μνημόνιο διαλύει την Κύπρο

Το Μνημόνιο διαλύει την Κύπρο

Λύνονται τα γόνατα όποιου ακούσει τα νούμερα που ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Λευκωσίας, μιλώντας την Πέμπτη στο Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου: η μείωση του κυπριακού ΑΕΠ το 2013 δεν θα «περιοριστεί» στο εξωφρενικό ούτως ή άλλως ύψος του 8,7%, που υπολόγιζε μέχρι τώρα η δεξιά κυβέρνηση του Νίκου Αναστα­σιάδη, αλλά θα ανέλθει στο... 13%!!! Μείωση του ΑΕΠ κατά 13% μέσα σε έναν χρόνο είναι αδιανόητη σε καιρό ειρήνης. Αυτό σημαίνει ότι η κυπριακή οικονομία θα καταβαραθρωθεί εξαιτίας του Μνημονίου με υπερδιπλάσιο ρυθμό από όσο η ελληνική! Γερμανία και ΕΕ είναι αποφασισμένες να διαλύσουν εντελώς την Κύπρο, δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο από την οικονομία της.

Χειρότερες εκτιμήσεις για την εξέλιξη της οικονομίας του νησιού κάνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο. Αυτό προβλέπει ότι η πτώση του κυπριακού ΑΕΠ μπορεί να φτάσει και στο 15% μέσα στον χρόνο που τρέχει. «Η συρρίκνωση του κυπριακού ΑΕΠ θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και θα είναι επίσης απότομη» προσθέτει. Ολεθρος.

Πανηγυρίζουν οι Γερμανοί. Θεωρούν ότι η πολιτική τους πέτυχε απόλυτα. «Η κρίση στην Κύπρο έδειξε ότι οι αναταράξεις δεν μεταδίδονται πλέον σε άλλα κράτη της Ευρωζώνης» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Μπιλντ». Ζει στον κόσμο του. «Θα διαβάζουμε στα βιβλία της Ιστορίας ότι αυτή η κρίση συσπείρωσε ακόμη πιο ισχυρά την Ευρώπη» πρόσθεσε κατενθουσιασμένος, αναφερόμενος προφανώς στη γερμανική Ευρώπη του Δ' Ράιχ.

Αρχισε η λεηλασία στην Κύπρο. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μειώνονται σε πρώτη φάση από 6,5% έως 12,5%. Του χρόνου θα γίνει νέα μείωση μισθών και συντάξεων, ενώ η κυβέρνηση θα βάλει άγριο χέρι στον 13ο μισθό, τον οποίο σίγουρα στην πορεία θα καταργήσει. Ολα τα τιμολόγια των δημόσιων υπηρεσιών αυξάνονται από 17% τουλάχιστον και πάνω. Αυξάνεται ο ΦΠΑ, ο φόρος των τόκων στις καταθέσεις πάει στο 30%, μειώνονται δραστικά τα κοινωνικά κονδύλια και πάει λέγοντας. Εφαγαν οι Γερμανοί και ο Αναστασιάδης και τα λεφτά των ταμείων που δίνουν τις συντάξεις!

Ληστεία των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ σε πρωτοφανή βαθμό. Το 37,5% του ποσού της κατάθεσης το κλέβουν αμέσως. Το 22,5% της κατάθεσης το «παγώνουν» για τρεις μήνες αρχικά. Δεν μπορεί δηλαδή κανείς να το αποσύρει. Το υπόλοιπο 40% που απομένει αν αφαιρεθούν τα κλεμμένα και τα «παγωμένα», δεν είναι ούτε αυτό στη διάθεση του δυστυχούς καταθέτη! Η Τράπεζα Κύπρου θα του επιτρέπει να κάνει αναλήψεις κάποιων ποσών μόνο στον βαθμό που η τράπεζα πάει καλά και έχει λεφτά! Ο Κύπριος Πρόεδρος Αναστασιάδης σε ρόλο σύγχρονου... λήσταρχου Νταβέλη!

Το μήνυμα πέρασε σε όλη την ΕΕ. Το αποτυπώνει το «Σπίγκελ» ανατριχιαστικά. «Τίποτα δεν είναι πια σίγουρο από την αρπαγή του εκ μέρους του κράτους. Καμία κατάθεση, αλλά επίσης και κανένα σπίτι και κανένα διαμέρισμα»! Πού να φανταστεί ο κοσμάκης ότι θα ήταν η... ΕΕ που θα του έπαιρνε τις καταθέσεις και θα απειλούσε να του πάρει το σπίτι, σε αγαστή συνεργασία με μια ελληνική κυβέρνηση της Δεξιάς, και όχι οι κομμουνιστές, όπως του έλεγαν τα μετεμφυλιακά χρόνια!

«Η έξοδος από την ΕΕ δεν είναι ακόμη η επίσημη θέση της (κυπριακής) αντιπολίτευσης, αλλά μπορεί σύντομα να γίνει» έγραφε προχτές σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η γερμανική «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Από: www.ethnos.gr

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου