Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 10/2/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 10/2/2011

Η οικονομία, με τις διάφορες παραμέτρους της όπως τα αντισταθμιστικά μέτρα που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση, την προσπάθεια επιβολής πλαφόν σε βασικά αγαθά από το Υπουργείο Εμπορίου, και την προσπάθεια ρύθμισης του συνταξιοδοτικού, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο ημερήσιος Τύπος. Οι κυπριακές εφημερίδες ασχολούνται επίσης με τη συνέχεια της δίκης για τη δολοφονία Αντη Χατζηκωστή καθώς και τη χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Λάθος…Πόρτα χτύπησαν για το πλαφόν», γράφει ότι λάθος πόρτα στην ΕΕ κτύπησε ο Υπουργός Εμπορίου για να λάβει ‘πράσινο φως’ στην επιβολή πλαφόν στις τιμές βασικών προϊόντων, όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος της ΕΠΑ Κωστάκης Χριστοφόρου με επιστολή στη Βουλή. Αλλού, γράφει για τις αλλαγές που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την Εθνική Φρουρά που θα συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, και το οποίο αφορά κυρίως στη στράτευση και τη φυγοστρατία.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Μέλος της ΚΥΠ ήξερε από πριν για το φόνο», γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή, Γιώργος Ζαβράντωνας, υποστήριξε χθες ότι μέλος της ΚΥΠ ενημερώθηκε ότι σχεδιαζόταν η δολοφονική ενέργεια δέκα με δεκαπέντε μέρες πριν τη δολοφονία. Αλλού, γράφει ότι η Ocean Tankers ζητά άλλα 25 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά νερού στην Κύπρο το 2008, κάτι για το οποίο διαφωνεί η Κυβέρνηση και η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του διαιτητή.

Η «Σημερινή» κάτω από τον τίτλο «Ετοιμα τα μέτρα που θα ανακουφίσουν στους πληγέντες», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Κυβέρνηση, υπό την πίεση και του νέου κύματος ακρίβειας, προχωρεί σήμερα σε κατάθεση αντισταθμιστικών μέτρων, ως αντίβαρο στην αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα φάρμακα. Αλλού, γράφει ότι ΔΗΚΟ και Πρόεδρος Χριστόφιας συμφώνησαν ότι διαφωνούν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Προεδρικό.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ξεχείλισαν τα νοσοκομεία», γράφει ότι στα όρια της δυναμικότητας τους έχουν φθάσει τα κρατικά νοσοκομεία καθώς τα ποσοστά πληρότητας που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αλλού, γράφει για τη χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών, κατά την οποία ο κ. Ερογλου έθεσε εκ νέου θέμα σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης μετά το Μάρτιο, ενώ ο Πρόεδρος Χριστόφιας επανέλαβε τις προϋποθέσεις που θέτει η πλευρά μας για κάτι τέτοιο.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Νυστέρι στις πολλαπλές συντάξεις», γράφει στο κύριο της θέμα ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε ήδη στην τελευταία συνεδρία του, πρόταση πλαίσιο, στην οποία κατατίθενται οι βασικές αρχές για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος των πολλαπλών συντάξεων. Αλλού, γράφει για την ολόπλευρη στήριξη που εξέφρασαν χθες στην Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, τα ε/κ και τα τ/κ κόμματα που επισκέφθηκαν το ανθρωπολογικό εργαστήριο της ΔΕΑ.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Νέα ασθενοφόρα για αυτό το καλοκαίρι», γράφει ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στον τομέα των υπηρεσιών των επειγόντων περιστατικών υγείας, με την αγορά 28 ασθενοφόρων, την εγκαθίδρυση τεσσάρων αγροτικών σταθμών ασθενοφόρων και παραϊατρικής σχολής, καθώς και τροποποιήσεις στη νομοθεσία. Αλλού, γράφει για τη δίκη Χατζηκωστή και την κατάθεση που έδωσε χθες ο μάρτυρας κατηγορίας Γιώργος Ζαβράντωνας.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου